-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 04

Tadas Klimavičius keliasi į Klaipėdos „Neptūną“

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ stiprinasi – pasirašyta dvejų metų sutartis su buvusiu ilgamečiu Kauno „Žalgirio“ žaidėju, taip pat vilkėjusiu ir Lietuvos rinktinės marškinėlius Tadu Klimavičiumi. 
Tadas Klimavičius
Tadas Klimavičius / facebook.com/basketsbonn nuotr.

Jis pastaruosius dvejus metus rungtyniavo Vokietijoje, Bonos „Telekom Baskets“ komandoje.

T.Klimavičius buvo vienas naudingiausių šios komandos krepšininkų, Europos taurės varžybose jis aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 24,1 min., rinko po 11,2 taško ir po krepšiais sugriebdavo po 5,3 kamuolio.

204 cm ūgio, 107 kg svorio sunkiojo krašto ir vidurio puolėjo pozicijose galintis rungtyniauti T.Klimavičius – patyręs žaidėjas, žinantis pergalės skonį. Jis 2010 metais planetos pirmenybėse su Lietuvos rinktine iškovojo bronzos medalius, taip pat ne kartą su „Žalgiriu“ yra tapęs Lietuvos krepšinio lygos čempionu, Lietuvos krepšinio taurės laimėtoju, Baltijos krepšinio lygos nugalėtoju.

„Tokio mentaliteto žaidėjo mums ir reikia. Tai universalus krepšininkas, galintis žaisti agresyviai. Juk jis daugybę metų žaidė aukščiausio lygio ekipose, puikiai žino ir Eurolygos skonį. Kalbėjau ir su pažįstamu Vokietijos ekipos treneriu apie Tadą, atsiliepimai – itin geri. Ir šiaip pats ne kartą bendravau su Tadu, manau, kad jis greitai įsilies į mūsų komandą ir bus naudingas“, – sakė Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

T.Klimavičius per savo karjerą rungtyniavo Jonavos „Statybos-Žalgirio“, Alytaus „Alitos“, „Šiaulių“, Fabriano „Basket“ (Italija), Larisos „Olimpia“ (Graikija), Bonos „Telekom Baskets“ (Vokietija) ir Kauno „Žalgirio“ ekipose. Būtent žalgiriečių marškinėlius jis vilkėjo ilgiausiai – net šešis sezonus.

Priminsime, kad „Neptūnas“ ateinančiam sezonui savo gretose išsaugojo vieną geriausių Lietuvos įžaidėjų Mindaugą Girdžiūną, Arną Butkevičių (2 metų sutartis), taip pat kovingąjį vidurio puolėją iš JAV Jerai Grantą. Su „Neptūnu“ galiojančias sutartis dar turi Martynas Mažeika, Vytautas Šarakauskas, Laurynas Beliauskas (3 metų sutartis), Arvydas Šikšnius, „Neptūno“ klubo vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis bei jo asistentas Mindaugas Brazys.

Šią savaitę paskelbta žinia, kad pasirašyta vienerių metų sutartis su NBA duonos ragavusiu 26-erių amerikiečiu Larry Drew.

„Neptūnas“ ateinantį sezoną dalyvaus LKL pirmenybėse ir FIBA Čempionų lygos turnyre. Neptūniečiai pasirengimo naujajam sezonui treniruočių procesą žada pradėti jau kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius