Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 03

Tarp „Dinamo“ legendų įsirašęs Eimantas Bendžius priėmė Kazio Maksvyčio kvietimą

Trečiąjį sezoną Sasario „Dinamo“ ekipoje užbaigęs Eimantas Bendžius jau įsirašė tarp klubo legendų bei užsitarnavo amžiną vietinių sirgalių meilę. Krepšininkas 15min portalui patvirtino, jog sulaukė Kazio Maksvyčio kvietimo ir sieks su Lietuvos rinktine važiuoti į pasaulio čempionatą Filipinuose.

„Manau, tai yra nemažas skaičius ir malonus pasiekimas“, – kitą dieną po oficialiai pasibaigusio sezono apie pasiektą dviejų tūkstančio pelnytų taškų skaičių Sasario „Dinamo“ ekipoje 15min portalui sakė Eimantas Bendžius.

Buvęs Vilniaus „Ryto“ kapitonas tapo vos trečiuoju nuo 1960-ųjų metų gyvuojančio Sardinijos klubo žaidėju istorijoje, po Emanuele'io Rotondo ir Drake'o Dienerio, kuriam pavyko pasiekti šią simbolinę taškų ribą.

Kaip ir praėjęs, taip ir šis „Dinamo“ sezonas pradžioje pozityvių signalų sirgaliams neteikė. Sasario krepšininkai antrus metus iš eilės neperžengė FIBA Čempionų lygos grupės barjero, tačiau situaciją Pierre'o Buchi auklėtiniai ištaisė vietiniame fronte.

Italijos čempionato pusfinalyje „Dinamo“ neturėjo jokių šansų prieš Milano „Olimpia“, pralaimėjusi seriją 0:3, bet esminė E.Bendžiaus klubo pergalė pasiekta buvo ketvirtfinalyje, kuriame 3:1 pranokta gerokai didesnį biudžetą turinti Venecijos „Umana Reyer“.

„Nuotaikos yra dviprasmiškos. Pralaimėjome prieš Milaną, o ne teoriškai silpnesnę komandą. Ketvirtfinalyje įveikėme didesnę komandą tiek pagal biudžetą, tiek pagal pavardes – Veneciją. Pusfinalį pasiekėme dvejus metus iš eilės. Manau, kad klubas yra patenkintas šiuo pasiekimu. Žinoma, visada norėtųsi daugiau, bet yra kaip yra“, – 15min sakė E.Bendžius.

„Scanpix“ nuotr./Eimantas Bendžius
„Scanpix“ nuotr./Eimantas Bendžius

Italijos čempionate 33-ejų E.Bendžius per 29 minutes rinko po 12,4 taško (42,4 proc. trit.), atkovojo po 4,2 ir perėmė po 1,1 kamuolio, atliko po 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Čempionų lygoje – 13,2 pelnyto taško (37,9 proc. trit.), 5,3 atkovoto ir 1,2 perimto kamuolio, 2,7 rezultatyvaus perdavimo rodikliai per kiek daugiau nei 32 minutes ant parketo.

Snaiperis 15min portalui atskleidė, jog sulaukė Kazio Maksvyčio kvietimo į Lietuvos vyrų rinktinės stovyklą. Nors puolėją matėme ne viename atrankos lange, tačiau pagrindiniame turnyre jis buvo žaidęs tik 2017-aisiais, paskutinę akimirką pakeitęs atvykti negalėjusį Domantą Sabonį.

„Gavau pakvietimą ir šią vasarą tikrai atvažiuosiu, – 15min sakė E.Bendžius. – Pernykštį sprendimą neatvažiuoti lėmė šeimos dalykai. Tuomet viskas susidėjo į vieną, o šįmet viskas yra kitaip. Kalbėjome su treneriu, gavau kvietimą ir tikrai dalyvausiu.“

Mato Baranausko nuotr./Eimantas Bendžius
Mato Baranausko nuotr./Eimantas Bendžius

15min portale – pokalbis su Sasario „Dinamo“ krepšininku Eimantu Bendžiumi – apie asmeninį ir klubinį sezoną, kontrakto situaciją, Kazio Maksvyčio kvietimą bei kritiką rinktinėje žaisti atsisakiusiems žaidėjams, meilę ir tikėjimą Vilniaus „Rytu“ bei keistai su žaliais marškinėliais atrodantį gerą draugą Arną Butkevičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius