-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 19

Tarp galimų Sabo įpėdinių federacijoje – buvęs rinktinės treneris: „Nesinorėtų keisti kurso“

Artėjantį rudenį po Tokijo olimpinių žaidynių Lietuvos krepšinio federacija rinks naująjį prezidentą, o tarp potencialių Arvydo Sabonio įpėdinių atsirado nauja pavardė. 15min šaltiniai skelbia, jog naujuoju vadovu gali tapti ir buvęs Lietuvos rinktinės treneris Ramūnas Butautas.

COVID-19 pandemija nustūmė 2020-aisiais turėjusius vykti didžiuosius sporto renginius į 2021-uosius metus, taip dar metams perkeldama ir Arvydo Sabonio kadenciją Lietuvos krepšinio federacijos prezidento kėdėje.

Nuo 2011-ųjų spalio šias pareigas einantis Sabas pasitraukti žada iškart po Tokijo olimpinių žaidynių, o krepšinio užkulisiuose netyla kalbos, kas taps naująja LKF galva ir pakeis legendinį Lietuvos krepšinio ąžuolą?

Žiniasklaidoje dažniausiai buvo linksniuojamos Kauno „Žalgirio“ sporto direktoriaus Roberto Javtoko ir Lietuvos krepšinio lygos prezidento Remigijaus Milašiaus galimos kandidatūros, bet 15min pavyko sužinoti ir trečią potencialų A.Sabonio įpėdinį.

Kalbama, jog LKF naujuoju vadovu galėtų tapti 2007–2009 metais Lietuvos rinktinei vadovavęs 56-erių metų Ramūnas Butautas, šiuo metu Lietuvos sporto universitete einantis krepšinio studijų ir mokslo centro direktoriaus bei Lietuvos krepšinio federacijos sporto direktoriaus pareigas.

Apie gautą pasiūlymą tapti LKF prezidentu 15min patvirtino ir pats R.Butautas. Bet pirmiausia reikia sulaukti rudens, sako jis.

„Kandidatuoti? Pasakyta per skambiai. Nesiruošiu niekur kandidatuoti. Aš niekada nenorėjau ir ligi šiol nenoriu kažkokių antpečių. Bet kaip bus, pažiūrėsime. Aš gavau pasiūlymą, buvau nustebintas, bet nenoriu jo komentuoti plačiau. Dabar prezidento pareigas eina ir iki rudens eis Arvydas Sabonis. Iš kur atėjo pasiūlymas? Ne iš federacijos. Nenoriu įvardyti pavardės, bet jis atėjo iš visai kitos operos“, – 15min sakė Ramūnas Butautas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Butautas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Butautas

Pedagogo veikla besimėgaujantis R.Butautas, kurio vadovaujama Lietuvos rinktinė 2007-aisiais iškovojo Europos čempionato bronzą, 2008-aisiais Pekine užėmė ketvirtąją vietą, o 2009-aisiais Lenkijoje patyrė fiasko, nenorėtų, jog naujas federacijos vadovas išdarkytų buvusios komandos padarytą įdirbį.

„Man būtų įdomu iš tos pusės, kad federacija nuveikė labai daug gerų darbų, kurių jie neviešino. Be to, plačioji visuomenė to nežino. Aš federacijoje dirbdamas antrus metus, matau visą virtuvę iš vidaus – kiek daug čia dedama pastangų, lėšų ir žmogiškųjų išteklių. Būtų labai gaila, jei kas nors pradėtų griauti arba keisti kursą. Žinoma, taisytinų dalykų yra, be abejonės. Ir vakar turėjome posėdį, ir užvakar, posėdžiai buvo ilgi, o mes daug diskutuojame. Problemų yra, bet mes norime jas tvarkyti“, – 15min sakė R.Butautas.

Legendinių Lietuvos krepšininkų ir strategų Onos ir Stepono Butautų sūnus visada buvo arti krepšinio – žaidė pats, perėjo visų pakopų trenerio darbą – nuo vaikų iki nacionalinės rinktinės.

Jis dar balandį 15min duotame interviu džiaugėsi pedagogo darbu.

„Reikšmingas darbas, kuriame matau prasmę. Man tai patinka. Negaliu daryti ko nors, kas manęs neįsuka 100 proc. Kas bus ateityje, aš nežinau. Noriu praplėsti studentų akiratį. Noriu, kad Lietuvos krepšinio kokybė kiltų. Kas daugiau ją kels, jei ne jauni žmonės? Mes esame nueinanti karta. Manau, kad tai labai prasmingas darbas“, – sakė R.Butautas.

Pandemijos laikotarpiu R.Butautas gyvena kaime, siekdamas atsiriboti nuo miesto šurmulio ir galimo kontakto su paslaptingu virusu.

Visi darbai, seminarai ir mokymai vyksta nuotoliniu būdu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Butautas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ramūnas Butautas

Kada galima tikėtis apsisprendimo dėl kandidatavimo į LKF prezidento postą? R.Butautas atsakė lakoniškai.

„Nežinau, per jėgą į mylimuosius veržtis tikrai nesiruošiu. Man to posto nereikia, kaime gyvenu ir man čia labai gerai.“

Ką R.Butautas mano apie kitus žiniasklaidoje minimus galimus Arvydo Sabonio įpėdinius R.Javtoką ir R.Milašių?

„Tai garbingi žmonės. Jie turi sugebėjimų ir tiktų šiam darbui. Kiekvieno atskirai komentuoti nenoriu“, – sakė R.Butautas.

15min dar balandį rašytas darbas apie Ramūno Butauto gyvenimą ir karjerą: Nuo skaudaus Pekino iki tragedijos Lenkijoje – R.Butautas: „Kito kelio nebuvo“

VIDEO: „urBONUSas“: „Žalgiris“, Sabo įpėdinis, intrigos Vilniuje ir 10 prognozių 2021 metams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius