Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 06 10

Tarptautiniame fronte Lietuva turės tris klubus, „Lietkabelis“ – vėl Europos taurėje

Tarptautiniuose turnyruose 2021-2022 metų sezone Lietuvai atstovaus trys klubai. Kaip skelbia 15min šaltiniai, Panevėžyje vėl matysime Europos taurės batalijas, tuo metu tragiškas Vilniaus „Ryto“ pasirodymas FIBA Čempionų lygoje uždarė vartus į atranką kitam klubui iš Lietuvos.

Panevėžio „Lietkabelis“ vėl sulaukė Eurolygos šeimos pripažinimo.

Kaip praneša 15min šaltiniai, Aukštaitijos klubas priėmė kvietimą dalyvauti 2021-2022 metų Europos taurėje. Tai bus ketvirtasis per šešerius metus „Lietkabelio“ sezonas antrajame pagal pajėgumą Europos krepšinio turnyre.

2016-2017 metų sezone Kazio Maksvyčio vadovaujama ekipa iškopė į „Top 16“ etapą, po metu latvio Artūro Štalbergo, o vėliau asistento Vitalijaus Černijaus diriguojamas „Lietkabelis“ užgeso dar pirmajame Europos taurės etape, kaip ir pernai, kuomet už šoninės linijos „Cido“ arenoje vaikščiojo Nenadas Čanakas.

COVID-19 pandemijos fone vykusį 2020-2021 metų sezone „Lietkabelis“ užbaigė dvejomis pergalėmis per dešimt žaistų rungtynių.

„Cido“ arenoje sirgaliai išvys kur kas daugiau tarptautinio krepšinio.

Panevėžyje apsilankys bent devynios Europos taurės komandos, kadangi pasikeitė šio turnyro formatas. Nuo šiol antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre bus išsiskirstytos dvi grupės po 10 komandų.

Tolyn žengs po 8 stipriausias ekipas, tačiau jos nesivaržys „Top 16“ etape. Komandos iškart šoks į atkrintamąsias, kurios startuos nuo aštuntfinalio, o turnyro finalininkės iškovos bilietą į Eurolygą.

Eurolygoje vėl kausis Kauno „Žalgiris“, kuris turi ilgalaikę licenciją.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir M.Stonkus – apie „Žalgirio“ rekonstrukciją ir epinius šventimus

Tragiškas Donaldo Kairio ir Vilniaus „Ryto“ pasirodymas debiutiniame FIBA Čempionų lygos sezone užkirto kitiems Lietuvos klubams kelią į šio turnyro atranką, skelbia 15min šaltiniai.

Sostinės krepšininkai E grupėje iškovojo 2 pergales, patyrė 4 nesėkmės ir užėmė paskutinę vietą. Tai kainavo FIBA reitingo taškus ne tik „Rytui“, bet ir Lietuvai, kuri prarado vietą Čempionų lygos kvalifikacijoje.

Šio turnyro atrankoje vylėsi žaisti ir Utenos „Juventus“, ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius