-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 16

Tėvynė vėl šaukia jį iš NBA – Domantas Sabonis vėl pateko į šauktinių sąrašą

Lietuvos kariuomenė stengiasi paaugti – jau ketvertus metus iš eilės į tarnybai šaukiamų jaunuolių sąrašą patenka Sabonis.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš tai trejus metus į šauktinių sąrašą patekdavo Tautvydas Sabonis – buvęs Lietuvos jaunimo rinktinės krepšininkas, pastaruosius sezonus žaidžiantis Ispanijos antrojoje lygoje.

Pernai T.Saboniui kompaniją šauktinių sąraše palaikė ir jo jaunesnysis brolis Domantas Sabonis, irgi negyvenantis Lietuvoje.

NBA klube „Indiana Pacers“ žaidžiantis 22 metų 213 cm ūgio puolėjas ir šiemet pateko į sąrašą Kauno padalinyje. Tai 24sek patvirtino Lietuvos krepšinio federacijos atstovas ryšiams su visuomene Vaidotas Zajarskas.

Jis priminė, kad anksčiau į tarnybą buvo kviečiamas kitas Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas. Bet Lietuvos krepšinio federacija kreipėsi raštu į Kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybą ir paprašė krepšininko į tarnybą nekviesti, nes jis reikalingas Lietuvos rinktinei.

„Tikriausiai taip darysime ir Domanto atveju, jei jis bus pašauktas į tarnybą“, – sakė V.Zajarskas.

Saboniams, o ir kitiems aukščiausio lygio atletams iki šiol nereikėjo atlikti tarnybos. Ji gali būti atidedama asmenims, turintiems išskirtinių gabumų ir laimėjimų, mokslo, meno, sporto ar kitose srityse.

D.Sabonis, praėjusiais metais pirmą sykį išrinktas geriausiu Lietuvos metų krepšininku, atstovauja Lietuvos rinktinei ir joje bus laukiamas vasarą, kai Dainiaus Adomaičio treniruojama komanda ruošis pasaulio čempionatui Kinijoje.

Šiuo metu D.Sabonis žaidžia savo trečią sezoną NBA ir jam sekasi nuostabiai – jis renka po 15,2 taško ir atkovoja po 9,7 kamuolio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Trečiadienį Krašto apsaugos ministerijos paskelbtuose sąrašuose yra 31 068 jaunuoliai iš 78 tūkst. potencialių karo prievolininkų, kuriems 19–26 metų.

Šiemet devynių mėnesių karo tarnybai bus pašaukti 3827 karo prievolininkai.

Pirmieji 2019 m. šaukimo nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai tarnybą pradės kovo viduryje, paskutinieji – gruodžio pabaigoje. Spalio, lapkričio ir gruodžio mėnesiais bus didžiausia šaukimo banga, per kurią į įvairius dalinius atvyks daugiau nei 2 tūkst. karių.

Naujienų agentūra BNS paskelbė, kad šauktinių sąraše yra ir futbolininkai: Lietuvos futbolo rinktinės gynėjas Rolandas Baravykas, saugai Donatas Kazlauskas, Domantas Šimkus, Gratas Sirgėdas. Jie taip pat sieks, kad tarnyba būtų atidėta.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rolandas Baravykas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rolandas Baravykas

Kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos viešųjų ryšių atstovė Giedrė Kazlauskienė BNS teigė, kad sportininkai, kaip ir visi kiti prievolininkai, turės prisistatyti Karo prievolės ir komplektavimo tarnyboms, jei to padaryti negalės, turės pateikti priežastis ir reikiamus dokumentus elektroniniu paštu.

„Jei tai yra sportininkai, žaidžiantys garsiuose klubuose, garsinantys Lietuvą, jie rašys prašymą, kad atidėtų tarnybą, pridės tai įrodančius dokumentus. Tada dokumentai keliaus į atrankos komisiją, ji ir priims sprendimą“, – BNS tvarką paaiškino G.Kazlauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius