-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 09

Didysis vakaras Prienuose: trys pagrindiniai brolių Ballų debiuto akcentai

„Big Baller Brand Challenge Games“ pavadintas draugiškų rungtynių ciklas, kuriame savo vertę bandys įrodyti broliai Ballai, antradienį startuos Prienų-Birštono „Vytauto“ ir Kauno „Žalgirio“ dublerių rungtynėmis.
LaMelo Ballas ir Martynas Arlauskas
LaMelo Ballas ir Martynas Arlauskas / 15min nuotr.

Šis mačas bus transliuojamas feisbuke, o dėl naujo projekto „Vytauto“ klubas paliko Baltijos krepšinio lygos (BBL) turnyrą.

Data

Rungtynės

Laikas

Sausio 9 d.

„Vytautas“ – Kauno „Žalgiris-2“

20:30

Sausio 15 d.

„Vytautas“ – Vilniaus „Lietuvos rytas-2“

20:30

Sausio 17 d.

„Vytautas“ – Šakių „Vytis“

21:00

Sausio 23 d.

„Vytautas“ – Alytaus „Dzūkija“

21:00

Sausio 28 d.

„Vytautas“ – „Jonava“

21:00

Kur broliai Ballai, ten ir dėmesys. Būtent todėl draugiškos rungtynės patraukė ir JAV sporto giganto ESPN dėmesį.

Ši žiniasklaidos priemonė jau supažindino auditoriją su „Žalgirio“ jaunimo komanda. „Žalgiris-2“ veikia kaip jaunimo tobulėjimo komanda, kurioje žaidžia vaikinai nuo 16 iki 21 metų“, – rašo ESPN.

Tačiau pabrėžiama, kad brolių Ballų ir „Vytauto“ kelyje bus komanda, sudaryta iš žaidėjų, kuriems ne daugiau nei 18-a metų, todėl ir dublerinė „žaliai-baltų“ komanda nebus visos sudėties.

Apžvalgininkas Mike'as Schmitzas pažymi, kad rungtyniavimas prieš savo amžiaus vaikinus LaMelo ir LiAngelo Ballams bus kur kas naudingesnis nei galynėjimasis prieš fiziškai stipresnius BBL turnyro vyrus.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./LaMelo Ballas
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./LaMelo Ballas

Nors 19-metis LiAngelo jau yra išbrauktas iš perspektyviausių žaidėjų sąrašų, o 16-mečio LaMelo ateitis piešiama šviesesnė, „Vytauto“ rungtynes be abejonės stebės ir nemažai skautų.

ESPN pristato tris dalykus, į kuriuos antradienio vakarą reikėtų atkreipti dėmesį.

LaMelo Ballas prieš Roką Jokubaitį

Abu šie vaikinai yra įžaidėjai, todėl amerikietis ir 17-metis lietuvis aikštėje turėtų susidurti akis į akį.

„Jokubaitis, gimęs 2000-aisiais, yra vienas perspektyviausių gynėjų Lietuvoje ir būtų įtraukiamas tarp geriausių jaunųjų krepšininkų, jei gyventų Jungtinėse Valstijose“, – apie R.Jokubaitį rašo M.Schmitzas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

Lietuvis, dar būdamas 15-os, suspindėjo FIBA U-16 Europos čempionate.

Praėjusią vasarą gynėjas, žaisdamas su vyresniais puikiai pasirodė U-19 pasaulio čempionate, kuriame rinko po 10 taškų ir atliko po 5,3 rezultatyvaus perdavimo.

Jis yra kūrybingas žaidėjas ir gerai išmano „du prieš du“ situacijas. Jaunąjį lietuvį jau žino ir skautai, todėl R.Jokubaitis turės progą jiems pasirodyti.

„Žalgirio“ sistemos auklėtinis paegzaminuos LaMelo Ballo gynybos sugebėjimus. Būtent prie šio žaidimo aspekto amerikietį stebintys krepšinio ekspertai norėtų matyti didesnę pažangą.

Tačiau LaMelo Ballas yra pajėgus puolime. 16-metis pasižymi geru progų susikūrimu ir gan taiklia ranka, todėl šis žaidimo aspektas gali būti pranašumas mikrodvikovoje su R.Jokubaičiu.

LiAngelo Ballas prieš Martyną Arlauską

ESPN prognozuoja, kad 19-metis LaVaro Ballo sūnus daugiausia aikštėje grumsis su jau Eurolygoje spėjusiu debiutuoti Martynu Arlausku.

Alfredo Pliadžio nuotr./Martynas Arlauskas
Alfredo Pliadžio nuotr./Martynas Arlauskas

17-metis lietuvis, kaip rašo apžvalgininkas, yra gerai mąstantis, disciplinuotas krepšininkas. Jis gerai skirsto kamuolį bei geba pataikyti.

LiAngelo apibūdinamas kaip M.Arlausko priešingybė. Amerikietis yra agresyvesnis puolime. Nors vyresnysis brolis Ballas nebėra įtraukiamas tarp kandidatų papildyti kurią nors NBA komandą, tai bus geras šansas M.Arlauskui sužibėti gynyboje ir patraukti skautų dėmesį.

Taip pat M.Schmitzas svarsto, ar „Žalgirio“ dublerių gretose savo šansą gaus Modestas Kancleris, kuriam yra 16 metų.

Šis lietuvis apibūdinamas kaip ateities žaidėjas, kuris 2017-aisiais pasirodė NBA skautams „Adidas Eurocamp“ projekte, atstovaudamas „The Next Generation“ komandai.

VIDEO: „Ginčas“: Ballų fenomenas Lietuvoje, kaltinimai M.Kuzminskui ir Šaro ateitis „Žalgiryje“

Adaptacija ir komunikacija

Nors Prienų-Birštono „Vytautas“ yra komanda, mėgstanti greitą ir dinamišką krepšinį su daug tritaškių, kuris iš pažiūros tiktų broliams Ballams, bus įdomu, kaip LaMelo ir LiAngelo prisitaikys prie profesionalaus krepšinio.

Ankstesniuose savo trumpų karjerų etapuose vidurinėje mokykloje broliai Ballai dažniausiai turėjo jiems uždegtą žalią šviesą ir didelę veiksmų laisvę.

Antradienio rungtynės, kaip ir visi kiti naujojo projekto susitikimai, yra traktuojamos kaip draugiškos, o garsieji broliai, tikėtina, žais ilgai, tačiau įdomu, ar jiems pavyks pritapti aikštėje.

Neaišku, ar šviesesnę ateitį turintis LaMelo Ballas sugebės tinkamai vadovauti komandos puolimui kaip tikras įžaidėjas ir ar atskleis daugiau savo žaidimo savybių nei tik gebėjimą pelnyti taškus.

Dar vienas neatsakytas klausimas – trenerio Virginijaus Šeškaus reakcija. Kas bus, jei broliai aikštėje atrodys prastai? Kas, jei jie susidurs su kietesne gynyba nei praeityje ir joje strigs? Ar treneris ryšis to nepaisyti ir vis tiek laikys naujokus aikštėje?

Taip pat įdomu, kaip garsiosios šeimos atžaloms seksis užsitarnauti pagarbą „Vytauto“ rūbinėje.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Treniruotėje
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Treniruotėje

Atsakymus į šiuos ir dar daugelį kitų Ballų šeimos keliamų klausimų veikiausiai pamatyti bus galima jau antradienio vakarą, kai aikštėje viską spręs ne garsesnės pavardės, o sugebėjimai aikštelėje.

VIDEO: „Atsarginiai“ apie M.Kuzminsko grįžimą į NBA, A.Karnišovo „Nuggets“ ir nepasiteisinusią Ballų prognozę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius