-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 01

Tik faktai: D.Motiejūno efektas, pirmi kartai ir skausmingi skaičiai

Gruzijos rinktinė ne tik pergalingai pradėjo 2017-ųjų Europos čempionatą, bet ir pirmą karą istorijoje oficialiose varžybose nugalėjo Lietuvos krepšininkus. B grupės varžybų starte Tel Avive buvo ir daugiau pirmų kartų. 24sek pateikia įdomiausius Lietuvos ir Gruzijos dvikovos skaičius.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jonas Valančiūnas 8 iš 9 savo taškų pelnė pirmoje rungtynių pusėje. Tiesa, jis vis tiek buvo naudingiausias lietuvių žaidėjas su 18 naudingumo balų ir 9 atkovotais kamuoliais.

Tornikė Šengelija jau po trijų kėlinių į lietuvių krepšį buvo įmetęs 20 taškų. Tiek, kiek iš viso nesurinko nė vienas Lietuvos rinktinės narys.

Tornikė Šengelija lietuvių gynybą iš viso nubaudė 29 taškais. Tai buvo trečias rezultatyviausias pasirodymas visame Europos čempionate per pirmąją turnyro dieną. Rezultatyviau žaidė tik vokietis Dennisas Schroderis (32 tšk.) ir slovėnas Goranas Dragičius (30 tšk.).

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Gruzija net 21 tašką pelnė po lietuvių klaidų ir 24 taškus susirinko baudų metimais. Palyginimui, lietuviai po gruzinų klaidų įmetė 6-is, o baudų metimais – 13-a, nors abi komandos prasižengė po 25 kartus.

Lietuvos ir Gruzijos mačą stebėjo 2088 žiūrovai.

Artūrui Gudaičiui ir Edgarui Ulanovui tai buvo pirmosios oficialios rungtynės Lietuvos rinktinėje. „Lietuvos ryto“ centras pelnė 2 taškus, žalgirietis – 7.

Mantas Kalnietis suklydo 6 kartus – daugiau, nei atliko rezultatyvių perdavimų (4).

Donatas Motiejūnas prie Lietuvos rinktinės Izraelyje prisijungė likus 1 val. 50 min. iki rungtynių su Gruzija pradžios. Jo lėktuvas Tel Avive nusileido likus maždaug 3–4 valandoms iki Europos čempionato starto. 26-erių puolėjo statistikos eilutė – 4 taškai ir 6 naudingumo balai per 12 min. 50 sek.

Pirmasis D.Motiejūno pasirodymas aikštėje buvo fantastiškas. Išbėgęs ant parketo pirmojo kėlinio viduryje, per 6 min. 13 sek. atkarpą aukštaūgis padėjo lietuviams laimėti 8 taškų skirtumu. Jam būnant aikštėje, Lietuvos rinktinė sukaupė didžiausią prieš Gruziją turėtą pranašumą (33:21).

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Eimantas Bendžius ir Marius Grigonis nebuvo pakelti nuo suolo. Pastarasis taip ir lieka vieninteliu žaidėju, kuris šią vasarą dar nepasižymėjo taškais nacionalinėje komandoje. O E.Bendžiui dar reikės palaukti savo debiutinių rungtynių Lietuvos rinktinėje.

Trys gruzinai – Michaelas Dixonas, Manučaras Markoišvilis ir Tornikė Šengelija – žaidė daugiau nei po 35 minutes. Lietuvos rinktinėje vienintelis Mantas Kalnietis žaidė daugiau nei 30 minučių (32:58).

Artūras Gudaitis buvo trečias mažiausiai rungtyniavęs (11:19), bet didžiausią teigiamą įtaką daręs rinktinės žaidėjas – jam būnant aikštėje, lietuviai pelnė 8 taškais daugiau nei gruzinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius