Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 08 20

Tik faktai: iškalbingas skaičius dėl galutinio dvyliktuko ir L.Lekavičiaus šlovės valanda

Lietuvos krepšinio rinktinė Rygoje turėjo dvejas labai skirtingas rungtynes su Rumunija ir Latvija, tačiau kai kurie skaičiai buvo iškalbingi. 24sek pateikia įdomiausius faktus iš statistikos protokolų.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Lietuva – Rumunija 97:64 | Lietuva – Latvija 77:87

Lukas Lekavičius tapo rezultatyviausiu Lietuvos rinktinės žaidėju Rygoje. Per dvejas rungtynes atsarginis įžaidėjas pelnė 32 taškus ir trimis aplenkė Mindaugą Kuzminską. Sunkią trejų rungtynių atkarpą išgyvenęs L.Lekavičius sužibėjo dvikovoje su Latvija, kai per paskutines rungtynių 11 min. 40 sekundžių pelnė visus 16 savo taškų ir nė sykio nesuklydo.

Ant dvyliktuko ribos laviruojantis Adas Juškevičius per dvejas draugiškas rungtynes gavo pasireikšti tik 2 minutes 28 sekundes – ir tai, tik su Rumunija. Dvikovoje su Latvija Dainius Adomaitis jo nuo atsarginių suolo nepakėlė, kaip ir puolėjo Eimanto Bendžiaus. Tiesa, šis bent gavo pasireikšti 15 min. 45 sek. ir surinko 11 taškų bei perėmė 2 kamuolius.

Pagal oficialų protokolą, Lietuvos ir Latvijos dvikovą stebėjo 10 tūkst. 500 žiūrovų. Lietuvos ir Rumunijos rungtynių protokole prie žiūrovų skaičiaus įrašytas 0.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos rinktinė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos rinktinė

Evaldas Kairys buvo antras mažiausiai Rygoje žaidęs Lietuvos rinktinės narys (12 min. 18 sek.), tačiau blokavo tiek varžovų metimų (3), kiek visi likę žaidėjai per abejas rungtynes sudėjus (3).

Bent trys Lietuvos rinktinės žaidėjai su latviais aikštėje išbuvo mažiausiai 27 minutes 12 sekundžių – Jonas Mačiulis (27:12), Mantas Kalnietis (27:44) ir Mindaugas Kuzminskas (30:01). Tiek daug branduolio žaidėjai dar nebuvo rungtyniavę. Tik Artūras Gudaitis antrosiose pasirengimo rungtynėse su Gruzija išbuvo 28 min. 20 sek. Visi kiti – 27 minutes 12 sek. (M.Kuzminskas su Kroatija) ir mažiau.

Mantas Kalnietis mače su Latvija į krepšį metė net 13 kartų – daugiausiai šią vasarą. Kapitonas dar nė sykio nebuvo išmetęs dviženklio skaičiaus metimų. Bėda, kad M.Kalnietis pataikė tik 30 proc. metimų (4/13) ir buvo dažnai tyčia gundomas latvių gynybos.

VIDEO: Manto Kalniečio komentaras po rungtynių su latviais

Mindaugas Kuzminskas 6 pastarąsias rungtynes iš 7 pelnė dviženklį taškų skaičių. Surinkti bent 10 taškų nepavyko tik pirmojoje dvikovoje su Lenkija (6 tšk.). Joks kitas Lietuvos rinktinės narys negali pasigirti tokiu stabilumu puolime. J.Valančiūnui būtent su Latvija (8 tšk.) nutrūko penkių iš eilės rungtynių serija pelnius bent 10 taškų.

Marius Grigonis būtent Rygoje sužaidė pirmąsias dvejas rungtynes šią vasarą, bet per 26 minutes 9 sekundes taškų dar neįmetė.

13 iš 16 Kristapo Porzingio pelnytų taškų buvo po teisėjo švilpuko – dviem baudų metimais arba po situacijų, įmetus dvitaškį su pražanga. Vienintelius savo taškus iš žaidimo be švilpuko K.Porzingis pelnė tritaškiu likus pusantros minutės. Latvis pataikė tik 4 metimus iš 12 (33 proc.).

Lietuvos rinktinė pagaliau įsimėto. Rygoje pirmą kartą lietuvių tritaškių procentas pasiekė bent 40 proc. – 43 su Rumunija (9/21) ir 40 su Latvija (9/22).

Net 7 rezultatyvūs perdavimai su Rumunija Edgarui Ulanovui padėjo tapti antru daugiausiai kamuolį rezultatyviai perdavusiu žaidėju Rygoje (8). Žalgirietį pralenkė tik Mantas Kalnietis (9).

Artūras Milaknis mače su Rumunija pirmą kartą šią vasarą pelnė dviženklį taškų skaičių (10) ir pirmą kartą įmetė mažiausiai du tritaškius per vieną vakarą (2/3).

VIDEO: Dainiaus Adomaičio komentaras po rungtynių su latviais

Jonas Mačiulis su latviais po krepšiu atkovojo 10 kamuolių – bent dvigubai daugiau nei bet kuris kitas rinktinės žaidėjas ir tik dviem mažiau nei Mindaugas Kuzminskas (daugiausiai atkovojęs kamuolių Rygoje – 12) per abu mačus sudėjus. J.Valančiūnas 10 kamuolių atkovojo per abu susitikimus.

Mindaugo Kuzminsko buvo pilna visur. Puolėjas Rygoje buvo daugiausiai kamuolių atkovojęs (12), puolime antrųjų šansų rinktinei suteikęs (4) ir kamuolių perėmęs (5) rinktinės narys.

Rungtynės su Rumunija (97:64) buvo rezultatyviausios ir didžiausiu skirtumu laimėtos pasiruošimo cikle Lietuvos rinktinei.

Per penkis paskutinius dvejų rungtynių su Rumunija ir Latvija kėlinius lietuviai praleisdavo mažiausiai po 20 taškų per 10 minučių.

Lietuvos rinktinė sužaidė jau 7 draugiškas rungtynes iš 9. Mūsiškiai kol kas laimėjo tris dvikovas.

VIDEO: Mindaugo Kuzminsko komentaras po rungtynių su latviais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius