Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2017 08 16

Tik faktai: rezultatyviausias rinktinės žaidėjas ir Jono Valančiūno pasiekimas

Geriausios Lietuvos rinktinės rungtynės pasiruošimo cikle atsispindėjo ir statistikos protokole. Užtikrinta pergalė prieš prancūzus 96:71 lietuviams atnešė ir keletą rekordų. 24sek pateikia įdomiausius penktojo draugiško mačo skaičius.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos rinktinė per tris kėlinius Orleane prancūzams buvo leidusi įmesti 70 taškų. Kaune Prancūzijos krepšininkai per keturis kėlinius įmetė 71.

Jonas Valančiūnas pelnė 10 taškų ir atkovojo 13 kamuolių. Jis 3 iš 4 draugiškų rungtynių baigė su dvigubu dubliu savo sąskaitoje. Centras kol kas renka dvigubo dublio vidurkį – vid. 12,25 taško ir po 10 atkovotų kamuolių.

Jonas Mačiulis yra rezultatyviausias Lietuvos rinktinės žaidėjas. Jo trejų rungtynių vidurkis – 13.

Lietuvos rinktinė prieš prancūzus sukaupė didžiausią 25 taškų persvarą. Tai vienu daugiau, nei sudėjus visas per 4 ankstesnes rungtynes įgytas Dainiaus Adomaičio auklėtinių persvaras.

Mantas Kalnietis surinko 18 taškų ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Draugiškų rungtynių cikle kapitonas atlieka vid. po 8,3 rezultatyvaus perdavimo.

Evaldas Kairys sužaidė pirmąsias savo rungtynes nacionalinėje komandoje. Jo skaičiai – 2 taškai ir 2 atkovoti kamuoliai per 5 min. 33 sek.

Martynas Gecevičius demonstravo šimtaprocentinį taiklumą (3/3 met.) ir pelnė 8 taškus. Martynas yra taikliausiai tritaškius metantis žmogus rinktinėje – 10 iš 18 (55,5 proc.).

Lietuviai iš prancūzų perėmė 9 kamuolius. Tai geriausias rezultatas per 5 draugiškas rungtynes.

Ryškėja Lietuvos rinktinės starto penketo kontūrai. Jonas Valančiūnas, Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis yra vieninteliai nacionalinės komandos žaidėjai, kurie visose žaistose rungtynėse aikštėje pasirodė starto penkete.

VIDEO: Dainiaus Adomaičio komentaras po pergalės prieš Prancūziją

Mindaugas Kuzminskas vis dar derina savo taikiklį. Kaune jis pataikė 1 tritaškį iš 5. Pasirengimo cikle tikslą pasiekė tik 5 Mindaugo tritaškiai iš 25 (20 proc.).

Greitomis atakomis Lietuvos krepšininkai įmetė 10 taškų (neskaičiuojami baudų metimai). Jeigu tikėsime oficialia statistika, tai yra daugiau, nei per visus iki šiol vykusius 4 draugiškus mačus kartu sudėjus (8).

Donatas Motiejūnas pelnė 13 taškų. Tai buvo jo rezultatyviausios rungtynės pasiruošimo cikle. Rezultatyviausią mačą taip pat sužaidė Mantas Kalnietis (18) bei Jonas Mačiulis (15).

VIDEO: J.Mačiulis: „Gal tas rezultatas Prancūzijoje mums nelabai patiko“

Lukas Lekavičius įkrito į duobelę. Per dvejas pastarąsias rungtynes su Prancūzija Atėnų „Panathinaikos“ atstovas prametė visus 6 metimus iš žaidimo, klydo daugiau (6), nei atliko rezultatyvių perdavimų (5) ir surinko -1 naudingumo balą.

Jonas Valančiūnas yra vienintelis žaidėjas, kiekvienose rungtynėse išrašęs bent po 1 bloką. Jo vidurkis – 1,5 bloko per susitikimą.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Prancūzijoje lietuviai pralaimėjo 21 tašku (77:98), atsirevanšavo – 25 (96:71). Šiuos rezultatus skyrė net 46 taškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje