Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 30

Tomas Pačėsas – apie lemtingą manevrą ir „Lietuvos ryto“ komplektacijos planus

Kai mažojoje „Lietuvos ryto“ arenoje du tūkstančiai žiūrovų pakilo iš savo vietų, lyg pradėjo drebėti žemė. Staiga būrys šeimininkų žaidėjų peršoko LED reklaminį stendą ir užšoko and Deivido Gailiaus. Tomas Pačėsas visiškai ramiai apsisuko ir akmeniniu veidu giliai atsikvėpė. Nuo jo pečių nukrito didžiulė našta. Klaipėdos „Neptūnas“ nugramzdintas, nors pats uostamiesčio klubas galėjo nugramzdinti T.Pačėso darbą Vilniuje.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

T.Pačėsas ramiai pagyrė „Lietuvos ryto“ didvyrį, kuris mažojoje arenoje susprogdino ankstyvą naujametinį fejerverką savo fantastišku pergalingu tritaškiu.

VIDEO: Rungtynių momentas: D. Gailiaus lemiamas metimas

„Aišku, pergalę davė Gailiaus metimas. Džiaugiuosi, kad jis grįžo. Jis turėjo sveikatos problemų, bet grįžo ir jau pirmos rungtynės parodė, koks jis mums svarbus rotacijoje, – pasakojo T.Pačėsas.

Norėčiau pasveikinti „Neptūną“, nes jie mus privertė kovoti iki galo. Rungtynės buvo permainingos. „Neptūnas“ primetė mums neparankų jų žaidimą. Džiaugiuosi, kad pavyko perlaužti ir laimėti.

Noriu pasveikinti mūsų komandą ir fanus. Ačiū už palaikymą. Jis buvo reikalingas ir reikšmingas.

Džiaugiuosi, kad nusišypsojo laimė. Tik kitą kartą ji gali mums ir nebesišypsoti.“

– Treneri, kas padėjo atsitiesti, kai „Neptūnas“ ketvirtajame kėlinyje dar pirmavo 69:61?

– Manau, visas rungtynes mes ieškojome penketo. Manau, tas penketukas su Gailiumi ketvirtoje pozicijoje ir dviem mažais agresyviais gynėjais bei Gordonu penktoje pozicijoje leido žaisti plačiau.

„Neptūnas“ negalėjo atsitraukti, nes visi mūsų žaidėjai buvo agresyvūs puolime, galėjo pataikyti. Išplėtėme jų gynybą. Tai mums davė kozirių. Ir gynyboje buvome aktyvesni.

– Kalbant apie žaidimo išplėtimą, galbūt ir naujasis „Lietuvos ryto“ žaidėjas Laimonas Kisielius pravers komandai gebėjimu išplėsti žaidimą?

– Net neabejoju. Mums padės Laimono krepšinio IQ ir individualios savybės, komandinio žaidimo suvokimas, universalumas – jis gali žaisti dviejose pozicijose.

– O ką „Lietuvos rytui“ davė kito naujoko Clevino Hannah debiutas?

– Manau, jis mums padės. Jis turi daug ką suprasti ir suvokti, bet tai įžaidėjas, žaidžiantis komandai. Jis su laiku bus naudingesnis.

Hannahas gali pataikyti, gali atiduoti perdavimą. Bandysime dar išreikalauti gynybos. Manau, tai nebuvo tas žaidėjas, per kurį turėjome problemų.

Galime tikėtis geresnio jo žaidimo, nors jis tikrai nežaidė blogai. Mato, kur paduoti, neklysta. Pataikė svarbų tritaškį.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./LKL rungtynės: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“.
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./LKL rungtynės: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“.

– Ar L.Kisielius ir C.Hannahas yra paskutiniai „Lietuvos ryto“ pirkiniai šioje sezono stadijoje?

– Iki rytojaus taip (šypsosi.).

– Tai viskas, papildymo priekinėje linijoje nebebus?

– Kol kas tokią turime sudėtį. Ir žiūrime, kur galime būti stipresni. Nesustosime. Analizuojame savo žaidimą. Žiūrime, kur mes esame silpni. Bandome diskutuoti. Analizuoti. Žaidėjų langas tai užsidaro kovą (šypsosi.).

– Gynėjų grandyje turėsite bent keturis legionierius. Imta spėlioti, į kurio jų vietą atvyko C.Hannahas. Kas turi mažiausiai galimybių likti „Lietuvos ryte“?

– Tas neužtikrintumo jausmas kitiems turėtų suteikti konkurencijos jausmą. Tai pridės papildomos motyvacijos. Nenorėčiau, kad kažkuris gynėjas būtų tikras savo vieta. Jo minutes garantuos žaidimas ir atsinešimas į treniruotes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius