Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 21

Tomas Pačėsas į „Lietuvos rytą“ kviečia Donatą Motiejūną ir neabejoja jo grįžimu į NBA

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda į savo gretas kviečia vieną geriausių šalies krepšininkų Donatą Motiejūną. Komandos vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas gerai žino šio žaidėjo sugebėjimus ir yra įsitikinęs, kad grįžimas į Europą D-Mo nebūtų žingsnis atgal. Čia jis galėtų pajusti žaidimą, atgauti formą ir tada vėl sugrįžti į stipriausią pasaulio krepšinio lygą.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Donatas gaus tai, ko yra vertas, ko nori ir tikrai dar žais eilę metų. Aš palaikau šiek tiek santykius su jo tėvu dar nuo tada, kai jis žaidė pas mane. Ir dabar kelis kartus paskambinau, stengiuosi, kad tėvai perduotų linkėjimus.

Pasakiau, kad mes esame pasiruošę pakviesti jį pas save, kad galėtų keturis, penkis mėnesius pabūti, pajausti žaidimo malonumą ir tiek. Donatas jau yra suaugęs ir pats gali priimti savo sprendimus. Svarbiausia jam dabar išlikti tvirtam. Jis turi šeimą, kuri jį visada palaiko. Mes linkime jam kuo greičiau grįžti į krepšinio aikštę”, – 24sek kalbėjo T.Pačėsas.

Yra nemažai pavyzdžių, kai krepšininkai iš NBA atvykę trumpam į Europą, čia ir likdavo visam laikui. Tačiau T.Pačėsas įsitikinęs, kad D-Mo sugrįžimas į Europą būtų trumpas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas ir Dirkas Nowitzkis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas ir Dirkas Nowitzkis

„Manau, kad jis sugrįžtų į NBA. Nes yra tikrai labai talentingas. Aš manau, kad vienas iš talentingiausių. NBA dabar labai išplėtė garantuotų kontraktų skaičių, padidino algų kepurę. Dabar tik žaidėjas sujuda Europoje, jis iškart keliauja į NBA. Jie tą geografiją labai plečia.

Bet ne tik dėl to. Dėl to, kad jis yra geras žaidėjas. Jis yra reikalingas. Nes jo sugebėjimai vienas prieš vieną, krepšinio suvokimas yra aukščiausios prabos. Manau, kad Europa jam tikrai būtų laikina stotelė. Plius – jo amžius. Taip, daug kas negrįžta, kai būna perkopę kažkokį amžių, dažnai trisdešimtmetį. O jis dar 26-erių metų ir jam viskas dar prieš akis”, – mintimis apie D.Motiejūno situaciją dalijosi T.Pačėsas.

Nors NBA lygoje yra daug abejojančių D.Motiejūno sveikata, „Lietuvos ryto“ komandos treneris neabejoja, kad D.Motiejūnas grįš į aikštę ir pademonstruos visus savo sugebėjimus, kuriais pasigirti gali retas krepšininkas.

„Gal ir ne per daugiausiai teko dirbti su Donatu Motiejūnu, bet džiaugiuosi, kad buvo tokia proga. Aš tikrai Donatą laikau vienu talentingiausių Lietuvos krepšininku. Vienas gabiausių ir įvairiapusiškiausių aukštaūgių, – atvirai kalbėjo T.Pačėsas. – Jis gali gintis prieš bet ką. Gali mesti iš toli, gali iš pusiau distancijos. Atakoje labai įvairiapusis. Turi abi rankas. Puskablį gali mesti ir kaire, ir dešine ranka. Jis labai greitas žaidėjas, turi įgimtą staigumą. Tikiu, kad jis pasirašys ilgalaikį kontraktą.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Tomas Pačėsas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Tomas Pačėsas

Daugelis krepšinio specialistų ir aistruolių diskutuoja ar D.Motiejūnas kartu su savo komanda pasielgė teisingai neatvykdamas į „Houston Rockets“ komandos medicininę peržiūrą laiku. Daug kritikos sulaukė krepšininko agentas BJ.Armstrongas. Tačiau „Lietuvos ryto“ treneris teigia, kad išvadas daryti dar yra per anksti.

„Sunku dabar pasakyti, gerai ar blogai. Jeigu nebus pasiūlymo, tai aišku, galima sakyti, kad geriau neįvyko. Bet jeigu bus pasiūlymas, o jeigu ir dar geresnis, tai aišku tuomet galima bus paploti ir sakysim liuks, padarė gerą ėjimą šachmatais. O dabar mums belieka palaikyti jį, nes jis yra mūsų tautietis, rinktinės viltis, duos naudą ir džiaugsmingų akimirkų. Čia jam spręsti, ar jis gerai padarė ar blogai.

Sakiau, kad mūsų daug jaunų talentingų žaidėjų patenka į agentų nuomonės formavimo sferą. Ir galiausiai jie paklūsta, kad reikia daryti tą, reikia daryti aną. O jis yra žaidėjas. Todėl aišku, tuos dalykus turi tvarkyti jo agentas, bet kaip jis juos sutvarko, tai čia jau yra kitas klausimas. Bet aš manau, kad jo agentūra yra gan stipri ir padės jam susitvarkyti“, – kalbėjo T.Pačėsas.

D.Motiejūnas dar prieš sutartį su „Brooklyn Nets“ komanda sulaukė solidžių siūlymų iš Europos, tačiau visi jie nublanko vos tik NBA klubas pasiūlė ketverių metų ir 37 milijonų dolerių sutartį.

Su “Rockets” įsikišimu D.Motiejūnas liko be sutarties, tačiau dabar yra laisvas. Krepšininkas gali sukirsti rankomis su bet kuria komanda, išskyrus „Brooklyn Nets“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius