Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 26

Tomas Pačėsas: „Negalime žaisti taip, kaip tai darėme pirmoje pusėje“

Po pirmosios sunkios pergalės LKL serijoje dėl trečios vietos Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas peikė savo komandą už nesugebėjimą susikaupti ir blogą žaidimą pirmoje mačo dalyje. „Juventus“ strategas Antanas Sireika gyrė savo krepšininkus už kovą.

T.Pačėsas: „Privalome susikaupti“

„Mes turime būti susikaupę, ne kaip šiandien. Labai blogai pradėjome rungtynes, pirmoje pusėje jie dominavo po lenta, daug erdvės palikome jų metikams. Taip negalime žaisti. Turime kovoti, nesvarbu, tai kai kuriems patinka ar nepatinka. Tai yra mūsų pareiga. Kitose rungtynėse susikoncentravimas ir susikaupimas bus labai svarbus“, – po mačo kalbėjo T.Pačėsas.

Treneris kelis kartus pakartojo, kad „Lietuvos ryto“ žaidėjai privalo susikoncentruoti kovai dėl trečiosios vietos. Nesvarbu, kad prieš sezoną lūkesčiai buvo kitokie.

„Esame profesionalai ir turime eiti žaisti, nors tikėjomės ir kito. Turime išlikti profesionalais. Dabar gynyba buvo kiaura kaip rėtis.“

Puikias rungtynes sužaidė vilniečių gynėjas Adas Juškevičius, įmetęs penkis tritaškius ir mačą baigęs su 30 naudingumo balų. Jis gavo T.Pačėso pagyrų, kai kiti gynėjai buvo papeikti.

Labai blogai pradėjome rungtynes, pirmoje pusėje jie dominavo po lenta, daug erdvės palikome jų metikams. Taip negalime žaisti.

„Mes kalbamės su mūsų gynėjais, nes visi bando atsitraukti po mūsų pikenrolo, kuris neatrodo toks baisus kaip gale rungtynių pasirodė. Adas (pasirodė) tikrai neblogai.

Stebėjome, kaip Utenos komanda žaidė su „Žalgiriu“. Jie žaidžia beveik vienodu penketu, visi keičiasi. Turime išnaudoti pasikeitimo persvaras, kuomet mūsų aukštaūgiai atsiduria prieš jų gynėjus. Turi teisingai atsidengti maži su dideliais, turi atsistoti teisingu perdavimo kampu, kad mes galėtume perduoti kamuolį, darome, bandome, bet ne visada išeina. Tas pats nelabai išėjo ir prieš Klaipėdos „Neptūną“. Mūsų įžaidėjams yra šiokių tokių problemų, tačiau nenorėčiau detalizuoti“, – kalbėjo T.Pačėsas.

VIDEO: T.Pačėsas: „Pirmoje pusėje gynyba buvo kiaura kaip rėtis“

A.Sireika: „Esame išsimušę iš ritmo“

LKL pusfinalio seriją prieš „Žalgirį“ dar gegužės 16-ąją baigusi „Juventus“ ekipa nežaidė dešimt dienų. Anot Antano Sireikos, tai išmušė komandą iš vėžių.

Nesakysiu, kaip mes ginamės – čia mūsų koziriai.

Utenos ekipos lyderiui Spenceriui Butterfieldui tai buvo pirmosios rungtynės po dar ilgesnės pertraukos. Jis dėl traumos praleido visą seriją su „Žalgiriu“ ir į aikštę grįžto tik dabar.

„Kovėmės kaip galėjome, buvome truputį išsimušę iš žaidybinio ritmo. Spenceris (Butterfieldas) yra kaip nesavas, irgi išsimušęs, bet jis labai stengiasi, daug dirba. Jis šaunuolis, kokių reta.

Buvome vienu metu paleidę rungtynes, tačiau parodėme charakterį, suradome jėgų ir kovėmės iki pabaigos. Patiko ir man, gaila, kad nelaimėjome“, – kalbėjo „Juventus“ treneris.

Paklaustas, ką „Juventus“ treneris akcentuoja labiau, apsiginti prieš „Lietuvos ryto“ snaiperius ar priekinę liniją, A.Sireika išliko paslaptingas.

„Nesakysiu, kaip mes ginamės – čia mūsų koziriai, nesupykite“, – slapukavo treneris.

VIDEO: A.Sireika: „Esu nusivylęs, bet pretenzijų neturiu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius