Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 18

Tomas Pačėsas: „Norime į komandą prisivilioti Mantą Kalnietį“

Ketvirtadienį Vilniaus Vingio parke buvo surengta pirmoji 2016-2017 m. sezono Vilniaus „Lietuvos ryto“ treniruotė. Joje vyriausiasis ekipos treneris Tomas Pačėsas atskleidė, kad klubas vis dar ieško dviejų žaidėjų galinčių rungtyniauti sostinėje, tačiau nenorėjo atvirauti apie Antano Kavaliausko ateitį klube.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Komplektacija dar nebaigta. Ieškome dar dviejų žaidėjų, – žurnalistams pasakojo T.Pačėsas. – Negaliu tiksliai pasakyti į kurias, tačiau tikrai stengsimės pasistiprinti įžaidėjo pozicijoje. Reikia atrasi kainos ir kokybės santykį, nes galimybės neleidžia per daug išlaidauti.

Sunku vertinti, nes nežinome kokiame čempionate žaisime. Gal rungtyniausime Europoje, gal LKL, o gal miesto pirmenybėse.

Labai norėtume Manto Kalniečio, bet nežinau ar jis ateis pas mus. Tikimės, kad pavyks įsigyti kažką pajėgaus.“

Vyriausiasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas per daug nenorėjo atskleisti klubo ateities planų bei situacijos su A.Kavaliausku, tačiau galima buvo suprasti, kad vidurio puolėjas klube neliks:

„Laikau Antaną puikiu ir pajėgiu krepšininku, bet kartais susiklosto aplinkybės, kurios neleidžia vienam ar kitam žaidėjui likti komandoje.

Tikrai galiu pasakyti, kad norėjau, jog Vilniuje liktų Mindaugas Lukauskis ir Kšyštofas Lavrinovičius, bet ne viskas priklauso nuo manęs. Buvau patenkintas jų darbu, tačiau aš jų algų dydžio nekontroliuoju.“

Sostinės ekipą vasarą papildė du amerikiečiai ir kamerūnietis: įžaidėjo bei atakuojančio gynėjo pozicijoje galintis rungtyniauti Davidas Loganas, sunkusis krašto puolėjas Kenny Kadji bei įžaidėjas Donnie McGrathas.

„Iš naujokų tikiuosi gero žaidimo. Jie turi puikiai gintis ir taikliai mėtyti, – juokavo treneris. – K.Kadji turi puikius fizinius duomenis. Jis gan lengvas, staigus ir galintis pataikyti sunkusis krašto puolėjas. Jis sunkiai dirba, todėl pas mus turėtų patobulėti ir puikiai sustiprinti komandą.

D.McGrathą stebėjau jau ilgą laiką. „Žalgiryje“ ten buvo tam tikrų niuansų, tačiau mes žiūrime tik į jo paskutinius sezonus. Jis jau patyręs, su puikiu metimu. Darome išvadas iš praėjusio sezono. Stengiamės pasistiprinti ten, kur praėjusiais metais buvome silpnesni.

D.Loganas turi puikius fizinius duomenis. Jis visur, kur žaidė tapo čempionu, todėl turi nugalėtojo mentalitetą. Jis puikiai ginasi, gali vadovauti komandos žaidimui bei pelnyti taškus.“

Netrukus turėtų paaiškėti ir „Lietuvos ryto“ draugiškų rungtynių tvarkaraštis. T.Pačėsas atskleidė, kad vilniečiai prieš sezoną susitiks su Rimo Kurtinaičio bei Valdemaro Chomičiaus ekipomis. Sostinės klubas taip dalyvaus ir Vlado Garasto taurėje.

Treneris nemanė, kad klubui trūksta patirties turinčių krepšininkų, nes vilniečių gretas vasarą paliko ne vienas komandos veteranas:

„Artūras Jomantas ir Deividas Gailius jau turi nemažai patirties, todėl tikrai nebus problemų. Komandos branduolys išliko. Atmosfera yra viena, tačiau aikštelėje reikia gerai žaisti.

Štai atmosfera, ko gero, neišgelbėjo ir Lietuvos rinktinės olimpiadoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius