Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 04 30

Tomas Pačėsas po „Žalgirio“ pergalės: „Tikiu, kad Vilniuje laimės „Lietuvos rytas“

Antradienio vakarą buvo sužaistos pirmosios LKL finalinės serijos rungtynės, kuriose Kauno „Žalgiris“ namuose 88:73 pranoko Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir pirmauja serijoje iki 4 pergalių. Komentuodamas rungtynes krepšinio treneris Tomas Pačėsas sakė, kad trenerių kovoje laimėjo Dirkas Bauermannas, o Vilniuje viskas bus kitaip.
Tomas Pačėsas
Tomas Pačėsas / Alfredo Pliadžio nuotr.

– Kaip vertinate pirmąsias finalinės serijos rungtynes? – po rungtynių paklausėme Tomo Pačėso.

– Rungtynių baigtį nulėmė trečiasis kėlinys, kai „Lietuvos rytas“ jau nebegalėjo sustabdyti „Žalgirio“, jaudinosi ir į krepšį metė nepasiruošę. Manau, kad šiose rungtynėse abi komandos tikėjosi laimėti pataikydamos tritaškius – kas daugiau pataikys, tas ir laimės. Šį vakarą kovą dėl tritaškių laimėjo „Žalgiris“, tačiau „Lietuvos rytas“ gerai kovojo dėl atšokusių kamuolių, o trenerio Dirko Bauermanno sprendimai buvo teisingi.

– Ar šiose rungtynėse vilniečių treneris laimėjo simbolinę kovą prieš Joaną Plazą?

– Taip, matyti, kad treneris mąsto, komanda turi braižą. Protingas sprendimas buvo rungtynių pabaigoje nebeleisti į aikštę nežibėjusių komandos lyderių – Renaldo Seibučio ir Nemanja Nedovičiaus. Jie turėjo pailsėti ir taupyti jėgas atsakomosioms rungtynėms Vilniuje. Vienintelis nesuprantamas vokiečio ėjimas buvo pasodinti puikiai žaidusį Mindaugą Katelyną. Šio keitimo nesupratau.

– Ar Vilniaus „Lietuvos rytas“ gali geriau pasirodyti namuose?

– Duodu 60 proc. prieš 40 proc., kad Vilniuje laimės „Lietuvos rytas“. Kauno „Žalgiris“ žaidžia užsivedęs, yra išnaudojama ir žaidėjų patirtis, ir jaunystė. Kaip visada, puikiai šiame sezone sužaidė Mindaugas Kuzminskas, Oliveris Lafayette'as padarė milžinišką darbą, tačiau jis neturi lygios sau pamainos, todėl vilniečiai galėtų pabandyti jį neutralizuoti. Dirkui Bauermannui sunkiau ieškoti variantų su turimais žaidėjais, tačiau šiandien jis įrodė, kad gali priimti protingus sprendimus. Vilniuje turėtų visai kitaip žaisti Renaldas Seibutis ir Nemanja Nedovičius. Šį vakarą jie nesusitvarkė su įtampa, nors aš kaip tik maniau, kad jų kaip favoritų ji neslėgs. Bet kokiu atveju, Vilniuje laukia daug rimtesnė kova.

– Puikiai žaidė Mindaugas Kuzminskas. Kaip vertinate jo sezoną? Ar galima tikėtis, kad Kauno klubas išlaikys šį krepšininką ir kitą sezoną?

– Mindaugas Kuzminskas yra jaunas žaidėjas ir jis brangina savo vietą komandoje. Tai daug reiškia jaunam žaidėjui, kuris psichologiškai dar galbūt nėra idealiai pasiruošęs. Jeigu Mindaugas paliktų „Žalgirį“ ir kur nors taptų legionieriumi, jam būtų sunkiau. Iš legionierių visuomet tikimasi geriausio pasirodymo, jiems negalima klysti. „Žalgiryje“ jam puikios sąlygos tobulėti ir bręsti kaip žaidėjui. Jo kilimas maloniai stebina, galima tvirtai sakyti, kad jis stoja į eilę su kitais jaunais Lietuvos talentais – Jonu Valančiūnu ir Donatu Motiejūnu.

– „Lietuvos ryto“ gretose ir vėl prastai rungtyniavo Miltonas Palacio. Tamislavas Zubčičius žaidė šiek tiek sėkmingiau. Ar „Lietuvos rytui“ nepavyksta pasirinkti legionierių?

– Jau anksčiau visi krepšinio ekspertai sutiko, kad Vilniaus komandai visiškai nesiseka pasirinkti legionierių. Šią klaidą jie kartoja per daug dažnai. Tamislavas Zubčičius gal ir neblogai pasirodo LKL, bet kituose turnyruose vilčių nepateisina. Legionieriai privalo būti visa galva geresni. Šiuo atveju „Žalgiris“ daug geriau sukomplektavo savo komandą, visi žaidėjai yra pavykę pirkiniai. „Lietuvos rytui“ reikia žaisti su tuo, ką turi, ir viskas.

– Prieš rungtynes spėjote, kad serija baigsis 4:2 „Žalgirio“ naudai. Pasiliekate prie savo spėjimo?

– Sakiau, kad bus 4:2, jei „Žalgiriui“ ir toliau taip seksis pataikyti tritaški. Apskritai, seriją nulems tai, kuriai komandai pavyks pirmai laimėti išvykoje. Žiūrint į „Žalgirio“ atsarginį suolą, tikėtina, kad jie tai padarys pirmi. Tačiau pasikartosiu, kad „Lietuvos rytas“ visai kitaip atrodys Vilniuje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius