-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 20

TOP 20 laisvų Lietuvos krepšininkų: vertės rinkoje ir galimos kryptys

Vasara jau persivertė į antrą pusę, o laisvųjų agentų turguje vis dar yra gausybė aukšto lygio lietuvių krepšininkų. 15min portalas sudarė dvidešimtuką geriausių, pasidomėjęs šių žaidėjų rinkos vertėmis ir galimomis karjeros kryptimis.
Margiris Normantas, Arnoldas Kulboka, Donatas Motiejūnas, Mindaugas Kuzminskas ir Deividas Sirvydis
Margiris Normantas, Arnoldas Kulboka, Donatas Motiejūnas, Mindaugas Kuzminskas ir Deividas Sirvydis / 15min, Euroeague, Scanpix ir twitter nuotr.

Naujos komandos yra ieškomos Mariui Grigoniui, Osvaldui Olisevičiui ir Regimantui Miniotui, tačiau šie žaidėjai turi garantuotas sutartis kitam sezonui, tad į šį sąrašą nepateko.

20. Mindaugas Lukauskis (44 metai, 198 cm)

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mindaugas Lukauskis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mindaugas Lukauskis

Sąrašą pradedame nuo simbolinio žaidėjo, kuriam priklauso ne vienas „Betsafe-LKL“ rekordas.

Vyriausiasis visų laikų krepšininkas karjeros baigti dar nežada, tad naujos sutarties su Vilniaus „Wolves“ sudarymas – tik laiko klausimas.

Praktiškai neįmanoma nuspėti būsimo šeimyninio sandorio vertę.

Praėjusiame „Betsafe-LKL“ sezone 44-erių metų Mindaugas Lukauskis rinko po 4,7 taško, 1,1 atkovoto kamuolio ir 4 naudingumo balus per beveik 15 minučių ant parketo.

19. Martynas Gecevičius (35 metai, 193 cm)

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Martynas Gecevičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Martynas Gecevičius

Pastaruosius trejus metus Utenoje praleidęs Martynas Gecevičius į „Uniclub Casino – Juventus“ veikiausiai nebegrįš, bet jis neslepia noro sužaisti 20-ąjį sezoną profesionalo karjeroje, o tuomet – galbūt imsis trenerio darbo.

Snaiperis praėjusiame „Betsafe-LKL“ sezone fiksavo 7,8 taško, 2,8 atkovoto kamuolio ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir 9,1 naudingumo balo per 24 minutes.

Pasiūlymų rinkoje M.Gecevičius dar neturi, bet jis yra kelių komandų akiratyje, tarp kurių – ir Virginijaus Šeškaus treniruojama Jonavos „CBet“.

15min šaltinių teigimu, Geco mėnesinis atlyginimas Utenoje siekė 5 tūkstančius eurų, o naujasis kontraktas gali svyruoti tarp 4–5 tūkstančių.

18. Rokas Gustys (28 metai, 206 cm)

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Rokas Gustys, Gytis Radzevičius
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Rokas Gustys, Gytis Radzevičius

Nors dar prieš mėnesį uostamiestyje buvo kalbama, jog Klaipėdos „Neptūnas“ ir Rokas Gustys artėja prie sutarties pratęsimo, tačiau galiausiai šios kalbos nutilo.

Praėjusiame „Betsafe-LKL“ sezone lietuvis rinko po 8,5 taško, 5,7 atkovoto kamuolio ir 11,8 naudingumo balo.

Kai pagrindinis „Neptūno“ centras Austinas Wiley patyrė traumą, R.Gustys per paskutines aštuonerias sezono rungtynes fiksavo net po 18,1 naudingumo balo.

15min šaltinių teigimu, krepšininko aplinka rinkoje viliasi sužvejoti 80 tūkstančių eurų per sezoną siekiantį uždarbį, tačiau klubus atgraso nestabili R.Gusčio motyvacija.

17. Šarūnas Vasiliauskas (34 metai, 188 cm)

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Vasiliauskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Vasiliauskas

Buvusio Lietuvos rinktinės įžaidėjo saulelė jau leidžiasi vakarop.

Praėjusį sezoną Šarūnas Vasiliauskas pradėjo Rumunijos klube Voluntario CSO, tuomet lapkritį persikėlė į Kijevo „Budivelnyk“, o šiuo metu jis rungtyniauja Kanados lygoje.

15min šaltinių teigimu, Š.Vasiliausko vertė rinkoje turėtų siekti apie 60 tūkstančių eurų už sezoną, o krepšininko situaciją ir vėl seka Jonavos komandos vairininkas Virginijus Šeškus.

16. Edvinas Šeškus (28 metai, 196 cm)

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edvinas Šeškus
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edvinas Šeškus

V.Šeškus laukia ir kaip išsispręs sūnaus Edvino situacija.

Šis krepšininkas stipriai prisidėjo prie istorinio Jonavos klubo praėjusio sezono, kai „CBet“ krepšininkai pasiekė Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalą, o „Betsafe-LKL“ čempionate užėmė ketvirtą vietą.

Šalies pirmenybėse per 31 minutę E.Šeškus rinko po 11,5 taško, 3,6 atkovoto kamuolio, 2,9 rezultatyvaus perdavimo ir 10,1 efektyvumo balo.

Pasak 15min šaltinių, E.Šeškus atmetė antros Ispanijos lygos komandos Madrido „Estudiantes“ pasiūlymą, o susidomėjimą šiuo žaidėju rodo Nyderlandų klubas Groningeno „Donar“.

15min šaltinių duomenimis, E.Šeškaus vertė Lietuvoje turėtų suktis apie 60 tūkstančių eurų už sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius