-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 13

Trakų pilyje uždarytas LKL sezonas: „Žalgirio“ triumfas ir įvertinimas Š.Jasikevičiui

Antradienio vakarą Trakų pilyje iškilmingai uždarytas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas. Svarbiausius apdovanojimus nuskynė Kauno „Žalgiris“, kuris buvo paskelbtas metų organizacija, o geriausio trenerio titulą pelnė Šarūnas Jasikevičius. Visa komanda atsiėmė ir septintus metus iš eilės iškovotus LKL čempionų žiedus.
Šarūnas Jasikevičius ir Romualdas Brazauskas
Šventės akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietui pliaupiant Trakų pilies kieme buvo pastatyta balta palapinė, kurioje spaudėsi garsiausi šalies krepšinio veikėjai. Svečius pasitiko LKL prezidentas Remigijus Milašius ir generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Į pirmas eiles sėdo apie karjeros pabaigą paskelbęs Robertas Javtokas, Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius, Kauno klubo vadovas Paulius Motiejūnas bei krepšininkai Edgaras Ulanovas, Renaldas Seibutis, Deividas Gailius ir broliai Lavrinovičiai.

„Atsiprašau už orą. Sezonas buvo įdomus ir ypač jo pabaiga. Buvo ir Šarūno žodžiai pasakyti man. Man tai labai patiko. Nuo to laimingesni bus tik žurnalistai ir sirgaliams bus įdomiau“, – vakaro įvadinį žodį tarė LKL prezidentas R.Milašius.

LKL finalo MVP tapęs Edgaras Ulanovas atidavė duoklę žalgiriečiams: „Padėka didžiausia mano komandos žaidėjams ir trenerių štabui. Noriu dabar gerai pailsėti ir gerai pasirengti kitam sezonui.“

Kauno „Žalgirio“ klubas buvo pripažintas ir geriausia LKL metų organizacija. Klubo vadovas Paulius Motiejūnas paprašė paploti konkurentams iš Panevėžio „Lietkabelio“: „Jie padarė puikų progresą per metus. Važinėdami per Lietuvą ir matydami, kaip kiti klubai pritraukia žmones, mes ir patys mokomės.“

Metų treneriu žurnalistai išrinko Kauno „Žalgirio“ dirigentą Šarūną Jasikevičių. Vakaro vedėja Gabrielė Martirosianaitė juokaudama paklausė: treneri, nors visas pasaulis jau išgirdo, bet kas pasaulyje svarbiausia?

„Neturiu atsakymo. Draugai, šeima, „Žalgiris“ šiuo metu. Noriu padėkoti savo komandai. Tikiuosi, kad eisime toliau“, – lakoniškai apdovanojimą komentavo Šaras.

„Atrodo, kad kartais ir pasakau, ir papykstu... Bet jau trečią kartą čia stoviu“, – kalbėjo dar kartą garbingiausiu metų krepšininku pripažintas Mindaugas Lukauskis.

VIDEO: LKL sezono uždarymo šventėje įvertinti geriausi

LKL žaidėjai geriausiai besiginančiu krepšininku išrinko Klaipėdos „Neptūno“ kapitoną Martyną Mažeiką.

LKL auksiniais ženkleliais buvo apdovanoti karjerą baigiantis R.Javtokas, teisėjas Antanas Ramanauskas bei „Lietuvos ryto“ prezidentas Gedvydas Vainauskas.

„Nežinau, už kokius čia nuopelnus. Tik noriu pasakyti, kad esu vienintelis 20 metų dirbantis LKL klubo prezidentas. Noriu padėkoti visiems krepšinio žmonėms, kurie grąžino pergalės džiaugsmą ir apmalšino pralaimėjimo kartėlį“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo G.Vainauskas.

Apdovanotas buvo ir ilgametis LKL videometraštininkas Vidas Mačiulis.

Apdovanojimą už džentelmeniškumą atsiėmė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktosiose LKL finalo serijos rungtynėse namuose iškovojo pergalę 73:68 prieš Panevėžio „Lietkabelį“, laimėjo seriją iki keturių pergalių 4-1 ir septintąjį kartą iš eilės tapo LKL čempionais. Tai naujas turnyro rekordas.

LKL sezono uždarymo šventėje krepšininkams bus įteikti čempionų žiedai.

Aukščiausios šalies krepšinio lygos vadovybės pageidavimu čempionų žiedai bus identiški tiems, kuriais Kauno „Žalgirio“ žaidėjai pasidabino 2007/2008 metais.

Kiekvienas žiedas, kurį juvelyrai nukaldino pagal specialų LKL užsakymą, yra vienodo dydžio, sveria apie 10 gramų ir yra pagaminti iš 585 prabos balto ir rausvo aukso, juose atkartojami šios sporto šakos ir pergalės simboliai: kamuolys, krepšinio lanko tinklelis ir lauro lapų vainikas. Vieno žiedo vertė – apie 1200 eurų.

Šventėje susirinko ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ atstovų, kurie po atkaklios serijos 3:2 palaužė Klaipėdos „Neptūnas“ ir iškovojo bronzos medalius.

LKL sezono laureatai:

Naudingiausias LKL reguliariojo sezono krepšininkas – Jamaras Diggsas (Utenos „Juventus“)

LKL finalo naudingiausias žaidėjas – Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)

LKL sezono legionierius – Jimmy Baronas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

LKL metų organizacija – Kauno „Žalgiris“

LKL metų treneris – Šarūnas Jasikevičius (Kauno „Žalgiris“)

LKL metų jaunasis krepšininkas – Martynas Echodas („Šiauliai“)

Garbingiausias metų žaidėjas – Mindaugas Lukauskis (Panevėžio „Lietkabelis“)

Geriausiai besiginantis krepšininkas – Martynas Mažeika (Klaipėdos „Neptūnas“)

Geriausia šokėjų komanda – Kauno „Žalgirio“ šokėjos

Geriausias rungtynių momentas – Gintaro Leonavičiaus metimas į „Vytauto“ krepšį

Geriausias teisėjas – Tomas Jasevičius

Geriausias sezono penketas – Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“), Tomas Delininkaitis (Prienų-Birštono „Vytautas“), Kšištofas Lavrinovičius (Panevėžio „Lietkabelis“), Paulius Jankūnas (Kauno „Žalgiris“), Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius