-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 03

Traumos vėl keičia planus: D.Adomaitis ruošiasi išsiųsti iš rinktinės pirmuosius žaidėjus

Dainius Adomaitis jau 14 dienų energingai gainioja 18-a rinktinės kandidatų po Palangos sporto centrą. Bet jau labai greitai porai žaidėjų treneris turės pranešti ne tokią džiaugsmingą naujieną. Po draugiško turnyro Klaipėdoje planuojamas pirmasis „atkabinimas“.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sekmadienį Lietuvos rinktinė užleis savo kambarius Palangos „Vanagupės“ viešbutyje kitiems pajūrio svečiams.

Ne visi 18-a jų persikels į kitą tarpinę treniruočių bazę Kaune pakeliui į Europos čempionatą.

D.Adomaičiui viskas bus daug aiškiau po draugiško turnyro Klaipėdoje, kuris penktadienį suves su Lenkijos, o šeštadienį – Latvijos arba Gruzijos rinktinėmis.

„Taip, yra planas atkabinti vieną arba du žaidėjus“, – po vakarinės treniruotės Klaipėdoje ketvirtadienį sakė D.Adomaitis.

Matau, kad artėjant rungtynėms galbūt žaidėjams jaučiasi įtampa, nervingumas, todėl iš mano pusės to turėtų būti mažiausiai.

Bet trenerio planus vis keičia traumos. Stovyklai vos prasidėjus Marius Grigonis užlipo komandos draugui ant kojos ir susižeidė čiurną. Susižeidė taip, kad iškilo didžiulė grėsmė praleisti Europos čempionatą.

Dabar rinktinės snaiperis atrodė geriau – dirba individualiai su fizinio rengimo treneriais, bet jau pamėto į krepšį pakėlęs vieną koją.

„Marius jau ir pasimėto į krepšį, – kukliai pasidžiaugė D.Adomaitis. – Iš pradžių atrodė nekaip, bet dabar atrodo gerai. Tik nesinori dar džiaugtis – gyvename nuo dienos, iki dienos.“

Tuo tarpu kitas kandidatas, aukštaūgis Evaldas Kairys, šalia „Švyturio“ arenos parketo tipeno gan susikrimtęs. Debiutantas šlubčiojo užsivilkęs patogų treningą, o ne jau įprastus rinktinės marškinėlius.

Gerai treniruotėse atrodęs krepšininkas per apšilimą pasisuko čiurną ir iškrito iš rikiuotės.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Arvydas Sabonis ir Evaldas Kairys
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Arvydas Sabonis ir Evaldas Kairys

D.Adomaitis planavo jį leisti į aikštę pirmosiose draugiškose rungtynėse su Lenkija, bet jau ne pirmą kartą planus tenka koreguoti.

„Švyturio“ arenoje dėl traumos negalės žaisti Marius Grigonis, planuojama patausoti puolėją Joną Mačiulį ir aukštaūgį Donatą Motiejūną, kurie vėliausiai prisijungė prie rinktinės stovyklos.

Nors D.Motiejūnas į rinktinę atvyko puikios formos, 26-erių aukštaūgis dar neturi kontrakto, todėl būtų logiška pasaugoti puolėją.

„Planavome registruoti 14 žaidėjų, bet dabar po vakarienės gal reikės pergalvoti, nes Evaldas Kairys buvo tas, kuris būtų žaidęs.

Motiejūnas dega noru žaisti ir paliko sprendimą mums. Po treniruotės sėsime ir priimsime galutinį sprendimą“, – pasakojo D.Adomaitis.

Lietuvos rinktinės kandidatai
Gynėjai Puolėjai „Centrai“
Mantas Kalnietis Marius Grigonis Mindaugas Kuzminskas Donatas Motiejūnas Jonas Valančiūnas
Lukas Lekavičius Artūras Milaknis Edgaras Ulanovas Jonas Mačiulis Artūras Gudaitis
Mindaugas Girdžiūnas Martynas Gecevičius Rokas Giedraitis Eimantas Bendžius Evaldas Kairys
Adas Juškevičius Deividas Gailius Martynas Sajus

Pirmosios repeticijos išvakarėse „Švyturio“ arenoje girdėjosi tik bumbsinčių kamuolių garsas.

Treneris D.Adomaitis neslepia – tarp žaidėjų ima jaustis startinė įtampėlė. Pats strategas tramdo jaudulį. Jam tai bus debiutas nacionalinės komandos vyr. trenerio pareigose, bet tokioje situacijoje D.Adomaitis neturi teisės savo nerimo parodyti krepšininkams.

Specialistas atskleidė, kad daugiau duos pasireikšti tiems, kurie konkuruoja dėl vietos rinktinėje. Tam šiame turnyre Klaipėdoje bus skirtas pagrindinis dėmesys.

„Esame nauja komanda naujoje sistemoje su nauju treneriu ir daug jaunų žaidėjų. Šitos rungtynės bus skirtos žaidėjams, kurie konkuruoja tarp savęs. Žiūrėsime į rezultatą, kad laimėtume rungtynes, bet didžiausias dėmesys bus tam. O vėliau koncentruosimės į savo žaidimą su pagrindiniais žaidėjais, – savo planus braižė D.Adomaitis. – Matau, kad artėjant rungtynėms galbūt žaidėjams jaučiasi įtampa, nervingumas, todėl iš mano pusės to turėtų būti mažiausiai. Reikia padėti žaidėjams, kad jie galėtų atsiskleisti ir parodyti savo geriausias savybes.

Išlyginome beveik visų žaidėjų bendrą fizinį parengimą. Kol kas viskas vyksta pagal planą. “

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius