Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 17

Treneris apie G.Petronytę: „Tas žmogelis gali dar penkerius metus taip dominuoti“

Kovo 12-ąją dieną praūžė vienas didžiausių Lietuvos moterų krepšinio renginių – „Karalienės taurė“. Joje trečius metus paeiliui čempionėmis tapo Vilniaus „Kibirkšties“ komanda, kurią link čempionių titulo vedė Lietuvos krepšinio žvaigždė Gintarė Petronytė.
Gintarė Petronytė
Gintarė Petronytė / Organizatorių nuotr.

Ne vienerius metus aukščiausio lygio Italijos ir Turkijos klubuose rungtyniavusi sportininkė po trylikos metų pertraukos sugrįžo į Lietuvą su kilniu tikslu – padėti Lietuvos moterų krepšiniui pakilti į aukštesnį lygį.

„Žiūrovams – gražus finalas, nes buvo intriga, – po pergalės džiaugėsi G.Petronytė. – Manau, kad tokie ir turi būti finalai. Žiauriai gera laimėti su šia komanda. Mylime viena kitą ir turime puikius trenerius. Gera būti šioje komandoje, kiekvieną dieną treniruotis ir pasiekti tokių tikslų.“

„Karalienės taurės“ naudingiausia žaidėja išrinkta G.Petronytė finale nerado sau lygių – pelnė 36 taškus, o jos atstovaujama „Kibirkštis“ 16 taškų persvara – 98:82 įveikė aršiai besipriešinusias Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkes.

„Tas žmogelis gali mažiausiai dar penkerius metus taip dominuoti, – savo auklėtinę G.Petronytę gyrė „Kibirkšties“ vyriausiasis treneris Gitautas Kievinas. – Ji – labai profesionali atletė. Nežinau, ar tokių žaidėjų dar turėsime. Nuoširdžiai pasakysiu, kad tai – geriausia Lietuvos krepšininkė. Ką žiūrovai renka yra viena, o realybė – kitokia.“

G.Kievinas apeliavo į 2022-ųjų Lietuvos geriausių krepšininkių rinkimus, kuriuose krepšinio entuziastai pirmąją vietą skyrė 17-metei Justei Jocytei. Pastaroji šiuo metu žaidžia buvusio legendinio Prancūzijos krepšininko Tony Parkerio vadovaujamoje Vilerbano ASVEL ekipoje.

„Kibirkšties“ strategas duoklę atidavė ne tik finalo herojei, bet ir buvusiai „Kibirkšties“ žaidėjai Laurai Juškaitei. Įspūdingą sportinę formą „Kibirkštyje“ demonstravusi 25-erių puolėja iš Skuodo sausio viduryje suraitė parašą su Ragūzos „Virtus Eirene“ klubu iš Italijos, tačiau atvyko į sausakimšą Klaipėdos areną stebėti savo buvusių komandos draugių pasirodymo.

Sauliaus Čirbos nuotr./Gitautas Kievinas
Sauliaus Čirbos nuotr./Gitautas Kievinas

Po pergalės ant kaklo aukso medaliu pasidabinęs G.Kievinas juo pasidžiaugė vos akimirką. Po įteikimo ceremonijos į tribūnas nužingsniavęs „Kibirkšties“ treneris užmovė jį besišypsančiai L.Juškaitei. Tai – trenerio padėka už pirmoje sezono pusėje išlietą prakaitą atstovaujant „Kibirkščiai“.

Vis tik finale vilnietėms nebuvo viskas taip paprasta, kai iš 19 taškų duobės išlipusios klaipėdietės bandė kabintis į pergalę. Po ilgosios pertraukos tritaškių lietų surengęs „Neptūnas“ net buvo išsiveržęs į priekį.

Artėjant dramatiškų rungtynių kulminacijai aikštėje skausmingai susidūrė dėl kamuolio kovojusios „Neptūno“ legionierė Viktoria Balaban ir „Kibirkšties“ žaidėja Justina Miknaitė. Abi krepšininkės kurį laiką liko gulėti ant parketo. Po šio epizodo priekaištų teisėjams turėjęs „Neptūno“ treneris Martynas Airošius nesutvardė emocijų ir buvo išvarytas iš aikštės.

Be vyriausiojo trenerio likusios „Neptūno“ krepšininkės galiausiai turėjo pripažinti Vilniaus komandos pranašumą. Visgi po rungtynių M.Airošius didžiavosi komandos parodytu charakteriu.

„Nesvarbu, kad eilę metų „Neptūne“ keičiasi treneriai, žaidėjos ir personalas, bet yra viena savybė, kuri niekada nesikeičia – tai kovojimas iki pabaigos. Tikiuosi, kad šis „Neptūno“ bruožas išliks dar ilgai“, – klaipėdiečių kovingumą išskyrė M.Airošius.

„Kibiršties“ komandai šis renginys buvo dvigubas laimėjimas. „Karalienės taurės“ organizuojamame „Nostra“ tritaškių konkurse triumfavo jų deleguota atstovė – snaiperė Eglė Zabotkaitė.

Kol 23-ejų taikliarankė iš tolimos distancijos smaigstė tritaškius, „Kibirkšties“ autobusas dar tik judėjo Klaipėdos kryptimi. Todėl keliaujanti komanda, sulindusi į telefonus, autobuse sirgo už saviškę ir internetu stebėjo tiesioginę „Karalienės taurės“ transliaciją.

E.Zabotkaitė tritaškių konkurso antrajame etape pranoko Lauritą Jurčiūtę, kurios atstovaujamas LCC tarptautinis universitetas mažajame finale dėl bronzos 72:81 nusileido Kauno „Aistėms-LSMU“.

Tačiau LCC ekipa dar turės šansą atsigriebti balandžio mėnesį vykstančiose „Adma Moterų lygos“ atkrintamosiose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius