Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 25

Trigubas krikštas: Kosovo pragare trys rinktinės naujokai jautėsi patogiai

Pirmosios pasaulio čempionato atrankos rungtynės Kosove turėtų ilgam įsiminti Gediminui Orelikui, Vaidui Čepukaičiui ir Arnui Butkevičiui. Jie debiutavo Lietuvos rinktinėje penktadienio vakarą Prištinoje, bet sužaidė lyg komandos senbūviai ir padėjo iškovoti pirmąją pergalę C grupėje 99:61.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„MVP, MVP“, – praeidamas pro šalį naudingiausio rungtynių žaidėjo etiketę G.Orelikui lipdė Kšištofas Lavrinovičius.

Iš Venecijos klubo į rinktinę atvykęs G.Orelikas iš tiesų žaidė itin universaliai, per 20 min., pelnęs 12 taškų, atkovojęs 5 kamuolius ir atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus pirmosiose savo rungtynėse už Lietuvos rinktinę, Kosove žaidusią be NBA ir Eurolygos žaidėjų.

Tačiau net ir šiam šaltų nervų vaikinui mačo pradžia prie išprotėjusių trijų tūkstančių žiūrovų mažoje salėje buvo sudėtinga. Nors lietuviai nuo pat pirmosios treniruočių stovyklos dienos akcentavo gynybą prieš Kosovo gynėjus Dardaną Berishą ir Scottą Bamforthą, šių gynėjų vedamas Kosovas diktavo savas taisykles pirmojoje rungtynių dalyje, kuri baigėsi 35:35.

Ir G.Oreliko, pirmieji metimai neįkrito, bet jis porą kartą prasiveržė ir pateikė kamuolį lyg ant lėkštutės V.Čepukaičiui – 28 metų debiutantui, kuriam liko tik įkrauti kamuolį į krepšį.

Šio Panevėžio „Lietkabelio“ vidurio puolėjo įėjimas į aikštę irgi buvo solidus – jis iškart pelnė 8 taškus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaidas Čepukaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaidas Čepukaitis

Veikiantį duetą iškart pajuto Dainius Adomaitis.

„Gedai, Gedai“, – šaukė Lietuvos rinktinės treneris ir liepė G.Orelikui toliau laikytis šios atakos krypties.

„Gerai jaučiausi. Nebuvo taip, kad jaudinčiausi, – tvirtino G.Orelikas, išjudinęs rinktinės žaidimą velniškoje atmosferoje. – Nepataikiau pirmųjų metimų, tad nutariau daugiau veržtis, rasti komandos draugus, išlaukti savo progų. Antrojoje pusėje jų sulaukiau ir sumečiau savo metimus“.

Visa komanda pasikeitė antrojoje rungtynių dalyje, per kurią lietuviai nurūko įspūdingu greičiu ir paliko dulkėse čiaudėti Kosovo komandą.

Per trečią kėlinį tritaškių pažėrę G.Orelikas, Adas Juškevičius ir kraujo kvapą pajutę jų bendražygiai antrąją mačo dalį laimėjo rezultatu 64:26.

„Gavome pylos per ilgąją pertrauką, – kalbėjo G.Orelikas. – Visiems tai buvo naudinga, nes visiškai kitaip žengėme į antrąją rungtynių dalį ir kitaip sužaidėme. Įdėjome daugiau energijos gynyboje ir smaugėme jų žaidėjus“.

Jis tikrai nepanikavo, skirtingai nei keli kiti rinktinės krepšininkai, kurių veiksmuose trūko ramybės. Abu įžaidėjai Mindaugas Girdžiūnas ir Šarūnas Vasiliauskas kartu pataikė tik 2 metimus iš 12.

„Man asmeniškai nerimo nebuvo, nes žinojome, kad geriau apsiginsime ir pradėsime pataikyti, nes pirmojoje dalyke visiškai nieko nepataikėme. Antrąją mačo dalį pradėjome gera gynyba, o pabaigėme – geru puolimu“, – sakė G.Orelikas.

Lietuviai įspūdingu skirtumu – 51:24 laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, o prie to prisidėjo ir lengvasis puolėjas A.Butkevičius – 25 metų klaipėdietis irgi pirmą kartą atstovavo Lietuvos rinktinę ir pelnė 6 taškus bei sugriebė 5 kamuolius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arnas Butkevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arnas Butkevičius

Tai taip pat buvo pirmosios oficialios rungtynės M.Girdžiūnui, Rokui Giedraičiui ir Evaldui Kairiui, kurie iki šiol su rinktine buvo pasirodę tik kontrolinėse rungtynėse.

Kitą progą pasirodyti jie turės sekmadienį, kai Klaipėdoje Lietuva žais su Lenkija antrąsias pasaulio čempionato atrankos rungtynes.

VIDEO: A.Sabonis apie A.Juškevičiaus perdavimą: „Manau visiems patiko. Fantazijos turi“
VIDEO: D.Adomaičio komentaras po pergalės prieš Kosovą
VIDEO: A.Juškevičius apie gražų perdavimą: „Sabonis pagyrė, tai džiugu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius