Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 03

U-19 planetos pirmenybių starte – Ą.Tubelio dominavimas ir apmaudi lietuvių nesėkmė

Ąžuolo Tubelio vedama Lietuvos devyniolikmečių (U-19) rinktinė apmaudžia nesėkme pradėjo pasaulio čempionatą Latvijoje. A grupės rungtynėse lietuviai 71:80 (16:17, 26:15, 13:19, 16:29) turėjo pripažinti Kanados ekipos pranašumą.
Ąžuolas Tubelis
Ąžuolas Tubelis / FIBA nuotr.

FIBA prieš pirmenybes sudarytame stipriausių rinktinių reitinge Kanada rikiavosi trečioje, o Lietuva – septintoje pozicijoje, tačiau mūsų krepšininkai nusprendė paneigti visas išankstines prognozes.

Ą.Tubelis nuo pirmųjų susitikimo minučių dominavo ne tik puolime, bet ir gynyboje, o Gedimino Petrausko auklėtiniai iniciatyvą į savo rankas perėmė antrajame kėlinyje, kurį laimėjo dviženkle persvara.

Po dviejų kėlinių Lietuvos jaunučiai buvo priekyje 42:32.

Kanadiečiai sukruto trečiojo kėlinio pabaigoje. Likus 3 minutėms jų deficitas siekė 14 taškų (39:53), tačiau ketvirtį jie baigė spurtu 12:2, o apsukų nemažino ir ketvirtajame.

Lemiamomis akimirkomis nesustabdomai rungtyniavo Ryanas Nembhardas, pelnęs net 16 iš paskutinių 19 savo ekipos taškų.

Tiesa, paskutinėje atakoje lietuviams jau nuleidus rankas ir pripažinus varžovų pranašumą, šis gynėjas dar nusprendė pasigerinti statistiką ir netrukdomas įkrovė kamuolį į krepšį.

Toks kanadiečio poelgis įsiutino lietuvius, o aikštėje įvyko nedidelis apsistumdymas, po kurio techninę pražangą užsidirbo Augustas Marčiulionis ir Calebas Houstanas.

Ą.Tubelis šiame mače per 32 min. pelnė net 32 taškus (12/16 dvit., 2/2 trit., 2/3 baud.), taip pat sugriebė 12 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 42 naudingumo balus.

Tai buvo pirmasis lietuvių mūšis A grupėje, kurioje taip pat varžosi Senegalas ir Japonija. Senegalo jaunimas pirmajame mače laimėjo 76:71.

Lietuvos U-19 rinktinė: Ąžuolas Tubelis 32 (12 atk. kam., 42 naud. bal.), Mantas Rubštavičius 15 (5 atk. kam.), Hubertas Pivorius 9 (3/16 met.)

Kanados U-19 rinktinė: Calebas Houstanas ir Ryanas Nembhardas po 18, Zachas Edey 12 (16 atk. kam.), Elijah Fisheris 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius