Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 08 21

Utenos „Juventus“ narys Aidas Viskontas: „Gal patirties ir pritrūks, bet viską galima kompensuoti darbu ir dideliu noru“

Sutartį su Utenos „Juventus“ klubu vasarą pratęsęs Aidas Viskontas pratinasi prie naujo amplua. Vos 27 metų gynėjas tapo vyriausiu šį sezoną Utenos klube rungtyniausiančiu krepšininku, tad bus priverstas imtis iniciatyvos sunkiausiai komandai momentais.
Aidas Viskontas
Aidas Viskontas / Pauliaus Žukausko/utenosjuventus.lt nuotr.

Nepaisant visų pasikeitimų, krepšininkas neprarado gero nuotaikos ir tikino, kad bus pasirengęs padėti komandai tada, kai to labiausiai reikės.

– Aidai, kokia savijauta po pirmosios treniruočių dienos?

– Kol kas jaučiuosi normaliai. Treniruotės nebuvo labai sunkios, dar tik įsivažiuojame, todėl viskas gerai.

– Kas lėmė, jog dar sezonui nusprendėte likti „Juventus“ gretose?

– „Juventus“ greit apsisprendė, greitai pasiūlė sutartį. Žinojau komandos vadybą, žinojau, kad ekipa jaunės, todėl nusprendžiau daug nesiblaškyt ir pasirinkau Utenos klubą.

– Ar tai, kad komandą sudaro jaunimas, padeda greičiau surasti bendrą kalbą už aikštelės ribų?

– Dar nežinau, kol kas kartu esame tik parą. Viską pamatysime ateityje.

– Nekeista būti vyriausiu komandos žaidėju, kai esate vos 27 metų?

– Iš tikrųjų keista. Pernai mano amžius komandoje buvo vidutinis, o šiemet tapau vyriausiu. Bet nieko, iškęsiu (šypsosi).

– Ar tai, kad esate vyriausias komandos žaidėjas, įpareigoja būti lyderiu aikštelėje, už aikštelės ribų ar imtis iniciatyvos lemiamais momentais?

– Sunku pasakyti, nes dar nesportavome aikštelėje. Nežinau, kokios bus mano pareigos. Manau, kad kai pamatysime savo žaidimo braižą, tada ir bus aišku. Gal kažkada ir teks imtis iniciatyvos sunkiu komandai momentu.

– Tai, kad žaidėjai yra jauni, tačiau išalkę pergalių, yra teigiamas dalykas komandai?

– Manau, kad tai yra teigiamas dalykas. Gal tos patirties ir pritrūks, bet viską galima kompensuoti darbu ir dideliu noru. Galvoju, kad jauna komanda tikrai nėra minusas, o žiūrint į ateitį tai gal net ir pliusas, nes šios komandos branduolį bus galima išlaikyti ir ateityje.

– Sakoma, kad įžaidėjas ir vidurio puolėjas yra kertinė ašis, apie kurią sukasi visas komandos žaidimas. Ar tai, kad „Juventus“ gretose liko tiek įžaidėjas, tiek vidurio puolėjas, padės greičiau susižaisti sezono pradžioje?

– Man gerai, kad liko Karolis (Petrukonis, – red. past.). Jis žino mane, aš žinau jį. Tačiau juk dviese kamuolio nelaikysime, kažkam reiks ir pataikyti į krepšį. Manau, jog tikrai reiks ir kitų komandos draugų pagalbos.

– Pirmą stovyklos dieną vykusiuose testuose buvote ištvermingiausias komandos krepšininkas. Ar tai reiškia, jog nepaisant šeimos pagausėjimo, vasarą radote laiko ir sportui?

– Kažkiek ruošiausi prieš atvažiuodamas, nes po to būna labai sunku įsivažiuoti. Gal aš tiesiog pripratęs prie tos ištvermės, todėl taip ir yra.

– Tos dvi savaitės fizinio parengimo stovykloje krepšininkui yra kankynė ar puikus būdas po vasaros vėl sugrįžti į smagų kolektyvą?

– Fizinės stovyklos tikrai nėra maloniausia dalis, nes norisi iškart eiti į salę ir sportuoti su kamuoliu. Bet reikia pasirengti ir fiziškai. Artėjantis sezonas bus ilgas, todėl reikia jam paruošti kūną.

– O kaip sąlygos Dubingiuose?

– Esu čia pirmą kartą ir palyginus su tuo, kaip mes rengėmės pernai, tai čia sąlygos tiesiog super.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius