Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 19

Užkūrė pragarą: „Juventus“ paskutinę sekundę galėjo nokautuoti „Žalgirį“

Plėšte pergalę Utenoje išplėšė Kauno „Žalgiris“ (24-3), vietos „Juventus“ (15-12) klubą palaužęs 73:71 (14:22, 20:18, 16:19, 23:12).
Kevinas Pangosas
Kevinas Pangosas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Juventus“ paskutinės sekundės metimu galėjo išplėšti pergalę, tačiau Jamaro Diggso tritaškis skriejo pro šalį.

„Juventus“ jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą (22:12). „Žalgiris“ vis priartėdavo (22:17 ir 31:30), tačiau šeimininkai vis likdavo keliais žingsniais priekyje (40:34).

Pirmojoje rungtynių pusėje „Juventus“ perėmė net aštuonis kamuolius, o kauniečiams tai padaryti buvo pavykę vos vieną kartą. Pasinaudodami „Žalgirio“ klaidomis uteniškiai pelnė 14 taškų, o iš jų net 11 greitajame puolime.

Kauniečiai per pirmąsias dvidešimt minučių iš tolimos distancijos atakavo net 17 kartų (6/17, 35 proc.), kai iš dviejų taškų zonos – tik 11.

„Žalgiris“ trečiojo kėlinio pradžioje dar kartą sumažino deficitą iki minimalios ribos (41:40), tačiau „Juventus“ vėl sugebėjo pabėgti į priekį (59:50).

Antano Kavaliausko vedini kauniečiai lemiamo kėlinio pradžioje sumažino savąjį deficitą iki keturių taškų, o po Luko Lekavičiaus tritaškio „Žalgiris“ pagaliau išlygino rezultatą (61:61).

Edgaras Ulanovas pataikė tolimą metimą ir kauniečiai po beveik trijų kėlinių pertraukos persvėrė rezultatą (65:66). Likus porai minučių „Žalgiris“ turėjo dviejų taškų persvarą (69:71), tačiau uteniškiai išlygino rezultatą (71:71).

VIDEO: Ovidijaus Galdiko blokas

Prasidėjus paskutinėms keturiasdešimt sekundžių technines pražangas užsidirbo Jamaras Diggsas ir Antanas Kavaliauskas, o kitoje atakoje vieną baudos metimą pataikė Robertas Javtokas (71:72).

Viena iš paskutinių „Juventus“ atakų nebuvo sėkminga, Leo Westermannas pataikė irgi tik vieną baudos metimą, tad lemiamai atakai uteniškiai turėjo 3 sekundes. J.Diggsas patogiai paleido tritaškį, bet metimas skriejo pro šalį ir pergalę šventė „Žalgiris“ (71:73).

VIDEO: Rungtynių momentas: L. Westermann juvelyriškas perdavimas A. Kavaliauskui

„Juventus“ gynėjas Dovis Bičkauskis pakartojo sezono perimtų kamuolių rekordą, kurį jau anksčiau buvo užfiksavę Jermaine’as Love’as ir Rokas Giedraitis (6).

„Juventus“: Gytis Sirutavičius ir Jamaras Diggsas po 18, Dovis Bičkauskis (6 per. kam.) 13, Valdas Vasylius 7, Ovidijus Galdikas 6.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 15, Edgaras Ulanovas 12, Leo Westermannas 10, Kevinas Pangosas ir Antanas Kavaliauskas po 7.

VIDEO: A. Sireika: „Bandėme naudotis žalgiriečių ginklais“
VIDEO: Š. Jasikevičius: „Mes ir tikėjomės tokių rungtynių“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius