Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 23

V.Garastas nesutinka su J.Kazlausko sprendimu: „Juk jis dar jaunas vyras“

Buvęs Lietuvos rinktinės treneris bei LKF vadovas Vladas Garastas išsakė savo nuomonę apie Jono Kazlausko pasitraukimą iš savo pareigų. Anot du olimpinius bronzos medalius iškovojusio stratego, J.Kazlauskas priėmė neteisingą sprendimą ir privalo bandyti „pamušti jo rekordą“ bei treniruoti Lietuvos komandą dar bent septynerius metus.
Vladas Garastas
Vladas Garastas / 15min nuotr.

„J.Kazlauskas galėtų dirbti toliau. Juk jis dar jaunas vyras, – LNK žinioms teigė V.Garastas. – Jo rezultatai puikūs. Jis iškovojo sidabrą Europos čempionatuose, o patekimas į olimpines žaidynes jau yra didelis laimėjimas.

Mes per daug gerai pradėjome apie save galvoti ir reikalauti per aukštų rezultatų. Prieš kitas pasaulio šalis esame labai nedideli. Juk mūsų valstybėje gyvena vos 2,9 mln. gyventojų.

Laimėjome prieš Nigeriją, kurioje gyvena 175 mln. gyventojų. Vėliau įveikėme Braziliją su 202 mln. bei Argentiną su 40 mln. Patekome tarp aštuonių stipriausių pasaulyje, o kiekvieną kartą juk negali sektis. Olimpiadoje nebuvo Rusijos bei Italijos, o mūsų kaimynų pasiekimai taip pat nėra patys geriausi.

Tačiau mums visą laiką blogai. J.Kazlauską visi tie neigiami straipsniai veikia psichologiškai. Leiskite paklausti, ką darytų visi tie žurnalistai, jeigu Lietuvos krepšinio rinktinė nepatektų į pagrindinius čempionatus?“

Vytauto Dranginio nuotr./Jonas Kazlauskas
Vytauto Dranginio nuotr./Jonas Kazlauskas

Paklaustas apie galimą J.Kazlausko įpėdinį V.Garastas teigė, kad Lietuvos rinktinės treneriu turi tapti patyręs strategas, o juo gali būti ne kiekvienas karjerą baigęs krepšininkas. Tačiau konkrečios pavardės jis atskleisti nenorėjo, nes mano, kad savo poste turi likti J.Kazlauskas.

„Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio vieta yra lyg elektros kėdė. Tai labai sunkios pareigos ir dėl to J.Kazlauskui yra nelengva. Suprantu, kad jis šiandien paskelbė savo sprendimą, tačiau jam turi įtakos milžiniškas nuovargis po čempionato.

J.Kazlauskui yra 61-eri, o aš pasitraukiau būdamas 67 metų. Jam reikia pamušti mano rekordą ir dar septynerius metus padirbėti.“

LKF vykdomojo komiteto posėdis įvyks kitą antradienį. Tuomet ir bus priimtas galutinis sprendimas dėl J.Kazlausko ateities Lietuvos krepšinio rinktinėje.

VIDEO: Rio ritmu! Vladas Garastas įvertino krepšinio rinktinės pasirodymą olimpinėse žaidynėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius