Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 16

V.Gedvilas – apie medalių sausrą, M.Buzelio pažadą ir K.Maksvyčio abejones

Lietuvos jaunimo rinktinės pirmą kartą per daugiau nei du dešimtmečius neparsivežė nė vieno medalių komplekto iš pasaulio arba Europos čempionatų, tačiau Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas tragedijos iš to nedaro. „Aš žiūriu į priekį labai optimistiškai“, – teigė Lietuvos krepšinio galva.

Šešiolikmečiai Lietuvos vaikinai buvo labai arti to, kad nutrauktų „sausą“ vasarą mūsų šalies krepšiniui.

Tomo Urbelionio auklėtiniai žengė iki Europos jaunučių čempionato pusfinalio, bet jame nusileido Ispanijai, mažajame finale neprilygo Prancūzijai ir liko be apdovanojimų.

Taip buvo užpūsta paskutinė viltis iškovoti medalį šių metų jaunimo čempionatuose.

Nors talentingų žaidėjų netrūksta, tik trys komandos prasibrovė į ketvirtfinalius: be šešiolikmečių, dar ir 20-mečiai vaikinai bei 19-metės merginos. Tiesa, tiek Motiejaus Krivo ir Liutauro Lelevičiaus vedama komanda, tiek be traumą patyrusios Justės Jocytės likusi ekipa dėl medalių nepakovojo ir užėmė aštuntąsias pozicijas.

„Scanpix“ nuotr./Lietuvos U19 merginų rinktinės lyderė Justė Jocytė
„Scanpix“ nuotr./Lietuvos U19 merginų rinktinės lyderė Justė Jocytė

Prasčiausiai pasirodė kitos dvi merginų komandos – 18-metės ir 20-metės žemyno pirmenybėse liko paskutinės. Jaunės dėl to iškrito iš A diviziono, o jaunimo rinktinė liko jame tik dėl to, jog kitąmet pirmenybės vėl bus rengiamos mūsų šalyje.

Nė viena iš šešių Lietuvos komandų neužlipo ant apdovanojimų pakylos, o tai tapo pirmu kartu nuo 2018 metų ir vos ketvirtu atveju šiame amžiuje, kai mūsų šalies talentai neiškovojo medalių tarptautiniuose turnyruose.

Lietuvos jaunimo rinktinių pasirodymai

  • U20 vaikinai: 8 vieta EČ
  • U18 vaikinai: 11 vieta EČ
  • U16 vaikinai: 4 vieta EČ
  • U20 merginos: 16 vieta EČ
  • U19 merginos: 8 vieta PČ
  • U18 merginos: 16 vieta EČ

„Sporte yra ir pergalių, ir pralaimėjimų. Sezonas nebuvo toks geras, koks praėjusiais metais, kai vasara buvo auksinė, buvome antroje vietoje po Ispanijos pagal iškovotus medalius. Bet mūsų pagrindinis tikslas – ruošti rinktinei žaidėjus. Jeigu paėmus visas šių metų rinktines, tai yra labai daug talentingų žaidėjų, kurie gali gerai atstovauti Lietuvai, – pokalbyje su 15min medalių sausros nesureikšmino V.Gedvilas. – Kažkokios tragedijos aš nedarau. Daug metų mes neturėjome jokių pergalių ir tos pergalės atsirado. Aš žiūriu į priekį labai optimistiškai.“

Antrus metus LKF vadovo poste baigiantis buvęs treneris ir Seimo narys su 15min kalbėjosi ir apie Mato Buzelio įsipareigojimus Lietuvai, (ne)įvykusį postūmį moterų krepšinyje, LKF prezidento vaidmenį šūsnies atsisakymų žaisti rinktinėje fone bei Kazio Maksvyčio išreikštą abejonę dėl darbo Lietuvos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius