Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 08

V.Mačiulis paaiškino, kodėl M.Grigonis nežaidė rinktinėje ir neatstovauja „Žalgiriui“

Krepšinio žurnalistas Vidas Mačiulis feisbuke paskelbė įrašą, kuriame dalijasi mintimis apie savo giminaitį Marių Grigonį. Anot laidų vedėjo, šia žinute jis paaiškina, kodėl Atėnų „Panathinaikos“ marškinėlius vilkintis kaunietis nerungtyniauja Kauno „Žalgiryje“ ir šiemet neatstovavo Lietuvos rinktinei FIBA pasaulio krepšinio čempionate Filipinuose.
Vidas Mačiulis, Marius Grigonis ir žmona Salomėja
Vidas Mačiulis, Marius Grigonis ir žmona Salomėja / Alfredo Pliadžio / Teodoro Biliūno nuotr.

Priminsime, kad V.Mačiulio vaikaitė yra M.Grigonio žmona Salomėja.

„Po pabėgimo iš CSKA pats Marius labai norėjo vėl būti namuose, tačiau „Žalgiris“ ne tik „nesiderėjo“, bet ir oficialiai skelbė, jog jis yra „per brangus“, kai kitiems žaidėjams pinigų „užteko“... <...>

Kai mūsų žiniasklaida ,,pardavinėjo“ (nurodydama, kaip visada, padidintą atlygį) savo tautietį, mūsų krepšinio sostinė juo nesidomėjo, nieko nesiūlė. Mariui „Žalgiris“ ir Lietuvos rinktinė – brangūs kaip vaikai. Kodėl jis ne čia, su nacionaline komanda jo nebuvo pasaulio čempionate Maniloje?

Po mano kolegų ankstesnių karštų komentarų ir priešiškų jam vilniečių fanų įžeidinėjimų, aikštelėje visada drąsus ir užsispyręs žaidėjas, „užsidarė“ kaip vienuolis celėje: apie save – niekam nė žodžio! Ir aš neruošiu interviu, kad kiti „neapkaltintų giminyste“. Ir šias pastabas iš už krepšinio aikštelės ribų, rašau be jo žinios ir leidimo. Esu žurnalistas, bet galiu kartais atlikti ir savo asmeninę misiją.

Lietuvos rinktinėje Mariaus negalėjo būti dėl nesibaigiančių stuburo problemų, todėl vasarą jis paskyrė gydymui ir tik lengvoms treniruotėms. Keliskart iš Atėnų ir Kauno skrido į Miuncheną. Klinikose, kurios 2019 metais jam diagnozavo kitų nenustatytą kojos pėdos traumą, jis sulaukė naujos rūpestingų vokiečių profesorių pagalbos.

Daug, labai daug jam kainavo tas stuburo gydymo, kol kas be operacijos, kursas, bet kitos išeities nebuvo, nes žaisti tik su nuskausminamaisiais ilgai negali. Gal visa tai jau tik liūdna praeitis, nes aikštelėje jis vakar vėl buvo lyg ant sparnų, nors išvakarėse reikėjo „kentėti“ stomatologo kabinete, kai buvo sunkiai šalinamos skaudančio danties šaknys“, – apie sėkmingai Graikijos čempionatą pradėjusį giminaitį rašė V.Mačiulis.

Pateikiame pilną V.Mačiulio įrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius