Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 07 12

V.Sirvydis – apie darbą Filipinų rinktinėje ir sūnaus Deivido grįžimą į Europą

Pasaulio pirmenybių šeimininkė Filipinų nacionalinė rinktinė praėjusią savaitę surengė pasiruošimo stovyklą Lietuvoje, kurioje šiai Azijos komandai sutiko padėti treneris Virginijus Sirvydis. Artimą kontaktą užmezgusi Virginijaus Šeškaus dešinioji ranka slapčia viliasi sulaukti kvietimo ir į pasaulio taurę ar Filipinų čempionatą. „Tikrai į tai nespjaučiau“, – 15min portalui sakė V.Sirvydis, pasidalijęs mintimis apie sūnaus Deivido šią vasarą laukiančius iššūkius žaidėjų turguje ir Lietuvos rinktinėje.

Filipinų rinktinė pasiruošimą pasaulio čempionatui pradėjo Baltijos šalyse. Pirmiausia Choto Reyeso vadovaujama komanda lankėsi Estijoje, o tuomet devynioms dienoms atvyko į Lietuvą ir dirbo Nemuno saloje įkurtoje „Žalgirio“ arenoje.

Septintajam dalyvavimui planetos pirmenybėse šalies istorijoje besiruošiantys filipiniečiai vertėsi be dviejų svarbių žaidėjų – nacionalinio čempionato MVP Scottie Thompsono ir didžiausio talento Kai Sotto, šiuo metu su „Orlando Magic“ ekipa žaidžiančio NBA Vasaros lygoje, komandoje nebuvo ir buvusio Alytaus „Wolves“ legionieriaus Juano Gomezo de Liano.

Kaune prie Filipinų rinktinės prisijungė ir treneris Virginijus Sirvydis, praėjusį sezoną Jonavoje talkinęs Virginijui Šeškui.

„Jų pagrindinis noras buvo į žaidimą įdiegti šiek tiek europietiško krepšinio ir lietuviškų žinių. Didelis dėmesys buvo skirtas gynybai. Manau, kad per šias dienas pavyko jiems duoti kažką naujo. Matėsi, kad žaidėjai ir treneriai viską įdėmiai sekė ir sėmėsi visas jiems duodamas žinias. Tai buvo įdomi patirtis“, – portalui 15min sakė Virginijus Sirvydis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Virginijus Sirvydis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Virginijus Sirvydis

Filipinų rinktinė Taline sužaidė dvejas nesėkmėmis pasibaigusias rungtynes su Estijos ir Suomijos U20 rinktinėmis, o Nemuno saloje laukė kontroliniai mačai prieš Ukrainos U20 komandą, laisvų agentų ekipą bei universiadai besiruošiančią Lietuvos studentų rinktinę.

Paskutiniame mače pagaliau pavyko pasiekti pergalę.

„Šiose rungtynėse pasimatė didžiulis progresas, kurį nuveikėme per devynias darbo dienas, – sakė V.Sirvydis. – Visas akcentas buvo dėtas į gynybą ir kelias puolimo opcijas. Pasimatė visas įdėtas darbas ir laimėjome apie 20 taškų persvara. Finišas emociškai buvo žiauriai geras. Jie džiaugėsi, kad pavyko iš manęs kai ką gauti, o aš džiaugiausi, kad pavyko jiems padėti.“

Klubo nuotr./Virginijus Sirvydis
Klubo nuotr./Virginijus Sirvydis

15min portale – V.Sirvydžio pasakojimas apie darbą Filipinų rinktinėje, galimybes vykti į pasaulio čempionatą bei sūnaus Deivido laukiantį karjeros sprendimą ir bandymą užsikabinti už išpešiotos nacionalinės komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius