-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 15 /21:20

Vertybės – G.Vainauskas dėl komandos nesėkmių apkaltino juodaodžius krepšininkus

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovas Gedvydas Vainauskas duodamas interviu savo valdomai „Lietuvos ryto“ televizijai pasakė rasizmu dvelkiančią frazę apie juodaodžius krepšininkus.
Gedvydas Vainauskas
Gedvydas Vainauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Su Daiva Žeimyte kalbėjęs G.Vainauskas teigė, kad jo ilgametis principas yra komandoje neturėti daugiau dviejų juodaodžių krepšininkų. Nesvarbu, iš kur jie – svarbu, kad ne daugiau dviejų juodaodžių.

„Visada buvo požiūris, kad daugiau dviejų juodų... dviejų juodaodžių krepšininkų komandoje neturi būti. Atsitiko taip, kad treneris Tomas Pačėsas mėgsta žaisti su juodais žaidėjais, juos kontroliuoti, auklėti ir viską daryti.

Atsitiko taip, kad atsirado keturi juodi žaidėjai, susibūrė tokia, kaip pavadinti, gauja jų. Negalima taip – maksimum du juodaodžiai žaidėjai. Per dvidešimties metų praktiką aš galiu pasakyt – ir visos komandos taip turėtų daryti. Ne daugiau dviejų juodaodžių“, – savo išmintimi dalijosi G.Vainauskas.

Jo pasisakymas jau plinta „Twitter“ tinkle. Dėmesį jau atkreipė portalai „Sportando“ ir „Eurohoops“, vienas geriausių Europoje rungtyniaujančių amerikiečių Keithas Langfordas, kiti žaidėjai.

Šį sezoną „Lietuvos rytas“ turėjo daug legionierių, o prasidėjus LKL atkrintamosioms varžyboms pasižymėjo Drew Gordonas, Tayloras Brownas, Clevinas Hannah bei Corey Fisheris. Visas ketvertas prieš mažojo finalo seriją su „Neptūnu“ buvo išsiųstas iš komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius