Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 08 13

Vietos Seime sieksiantis S.Babrauskas: „Lietuvoje matau trūkumų ir noriu juos taisyti“

Iš krepšinio aikštelės – į Seimo rūmus. Lietuvos krepšinio visuomenėje puikiai žinomas ilgametis Vilniaus „Ryto“ kapitonas Steponas Babrauskas nutarė save išbandyti politikoje ir su buvusio žaidėjo ir trenerio Tomo Pačėso vedama „Lietuva – visų“ partija pateikė dokumentus dalyvauti Seimo rinkimuose. „Sprendimas nebuvo lengvas, bet man patiko partijos idėjos, tikiu, kad galime Lietuvoje šį tą pakeisti“, – 15min sakė 36-erių krepšininkas.
Steponas Babrauskas
Steponas Babrauskas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Daugybę metų Lietuvos krepšinio lygoje rungtyniavęs atletas savo kandidatūrą kels Vilniaus Fabijoniškių apygardoje. Kaip teigė pats krepšininkas, į politiką jis eina iš noro padėti.

„Į politiką eiti paskatino pažįstami žmonės, kuriais labai pasitikiu. Jie įkalbėjo mane, o aš turiu požiūrį, valstybės valdymo procesuose matau trūkumus ir noriu juos pabandyti pataisyti. Man patiko, kad nors rinkimuose ši partija dalyvauja kaip partija, bet sąrašo dalyviai yra nepartiniai, išskyrus pirmininką Tomą Pačėsą. Galiausiai, man patiko šūkis – „Lietuva – visų“. Tai daug ką pasako. Manau, kad viskas bus gerai, o nepabandęs ir nesužinosi“, – 15min sakė S.Babrauskas.

Kaip 15min jau skelbė, „Lietuva – visų“ nėra nauja partija. Taip pervadinta buvo buvusi Emigrantų partija, o pakeitus pavadinimą prie politinės jėgos vairo stojo verslininkas, buvęs krepšinio treneris, Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys Tomas Pačėsas.

Paskui šį trenerį, be S.Babrausko, nutarė pasukti ir kiti krepšinio pasaulyje gerai žinomi žmonės – praėjusį sezoną Alytaus „Dzūkijai“ vadovavęs olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius bei šioje ekipoje rungtyniavęs Artūras Jomantas.

„Partijos programą atskleisime vėliau. Mūsų gretose yra politologų, žurnalistų, karininkų, visokių sričių specialistų. Man patiko planas, kurį dar atskleisime. Aš tikiu, kad tam tikrose srityse galiu būti naudingas. Mes turėsime užduotis ir jas vykdysime, bet apie viską – kiek vėliau. Man patiko partijos idėjos, tikiu, kad galime Lietuvoje šį tą pakeisti“, – aiškino S.Babrauskas, prieš dešimtmetį Vilniaus pedagoginiame universitete baigęs Kūno kultūros studijas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Steponas Babrauskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Steponas Babrauskas

Profesionalaus krepšininko karjerą S.Babrauskas pradėjo 2002-aisiais metais Vilniaus „Sakaluose“, daugiausiai metų Trakuose gimęs žaidėjas praleido tuometiniame „Lietuvos ryte“, tačiau dar yra žaidęs Belgijoje, Latvijoje, Italijoje, Turkijoje.

Didžiausi karjeros pasiekimai – Pasaulio jaunimo (iki 21 metų) čempionas, dukart LKL čempionas bei Europos taurės laimėtojas.

Pasak būsimo politiko, ilgametė patirtis krepšinyje davė neįkainojamos patirties, tačiau kaip ją pritaikys politikoje kandidatas į Seimą dar nepasakė.

„Aš daug keliavau, daug pamačiau bei įgijau patirties. Neslėpsiu, jog mano prioritetas yra sportas. Man nepatinka, jog Lietuvoje žmonės sportu užsiiminėja taip mažai, ypač jaunimas, nors jis sveikai gyvensenai yra būtinas. Matau, kad Lietuvoje įstatymai nėra palankūs vietiniams, o procesai nėra efektyvūs. Nenoriu užbėgti įvykiams už akių, viską pamatysite programoje. Viskam savas laikas“, – teigė S.Babrauskas.

Euroleague.net nuotr./Marijonas Petravičius ir Steponas Babrauskas
Euroleague.net nuotr./Marijonas Petravičius ir Steponas Babrauskas

Ar naujas karjeros posūkis uždarys senąjį? Ar politiko karjera sportinę avalynę visiems laikams uždarys į stalčių?

S.Babrauskas su tokiais pareiškimais nėra linkęs skubėti.

15min žiniomis, ilgamečiu Vilniaus „Ryto“ krepšininku domisi keli žemesnių lygų Italijos klubai. Pernai jis rungtyniavo ketvirtoje pagal pajėgumą Korato „Nuova Matteotti“ komandoje.

Vis dėlto situacija pandemijos talžomame Europos krepšinyje nėra lengva, atlyginimai sumenkę.

„Jei išrinks mane į Seimą, tai galima bus skelbti karjeros pabaigą, nes po kadencijos Seime man būtų 40 metų. Bet jei nepavyks patekti, sportuosiu toliau. Pasiūlymų turiu, reikės kažką išsirinkti“, – 15min sakė S.Babrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius