-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 06 12

Vilniaus „Kibirkštyje“ – perspektyvi U-20 rinktinės puolėja

Vilniaus „Kibirkšties“ komandos vadovai ir toliau buria sudėtį naujam sezonui, o dabar sukirto rankomis ir su perspektyvia krepšininke – devyniolikmete Saule Mikelionyte.
Saulė Mikelionytė
Saulė Mikelionytė / nuotr. FIBA

183 cm ūgio krepšininkė, kuri gali žaisti lengvo ir sunkaus krašto puolėjos pozicijoje, praėjusį sezone praleido antrame pagal pajėgumą Lietuvos čempionate, atstovavo Alytaus RKL-GUT.lt komandai bei padėjo jai iškovoti pirmosios vietos medalius.

S.Mikelionytė žaidė Lietuvos jaunučių (U-16) ir jaunių (U-18) rinktinėse, o šią vasarą Europos pirmenybėms ruošis su jaunimo (U-20) rinktine.

„Sprendimą žaisti „Kibirkšties“ komandoje priėmiau, kai nusprendžiau, kad noriu studijuoti Lietuvoje, nors buvo pasiūlymų išvykti ir studijuoti bei rungtyniauti JAV ir Europos universitetuose, – pasakojo S.Mikelionytė. – Artėjant mokslo metų pabaigai susitikau su komandos vadovu Dainiumi Virbickui, man patiko jo požiūris į sportą, klubas turi ilgalaikę viziją, kas retai pasitaiko moterų krepšinyje“.

Praėjusiame sezone S.Mikelionytė „MultiGyn“ moterų lygos B divizione sužaidė 25 rungtynes, pelnydavo po 13 taškų, atkovodavo po 6 kamuolius ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus.

„Džiaugiuosi, kad laimėtome B divizioną, su šia komanda paskutinį pralaimėjimą patyrėme lapkričio mėnesį, laimėjome 15 rungtynių iš eilės. Alytaus komandoje gavau daug žaidybinio laiko, stengiausi jį išnaudoti“, – pasakojo S.Mikelionytė.

Puolėja krepšiniu susidomėjo nuo 8 metų, kai treniruotes pradėjo lankyti Alytaus sporto ir rekreacijos centre pas trenerę Eleną Žilinskienę.

„Į pirmąsias treniruotes mane nuvedė tėtis, vėliau pradėjau žaisti Moksleivių krepšinio lygoje, o mūsų komandai atstovavusios perspektyviausios Alytaus rajono mergaitės buvo ne tik draugės aikštėje, tačiau ir už jos ribų. Tokią draugystę mums įskiepijo komandos vairą perėmusi Irena Špiegienė.

2016 metais tapome MKL čempionėmis, po metų vicečempionėmis, o praėjusiame sezone iškovojom bronzą. 2017 m. laimėjau U-18 amžiaus grupės vienas prieš vieną turnyrą Lietuvoje, tapau absoliučia turnyro laimėtoja, tai kol kas didžiausias mano individualus pasiekimas.

Buvau pakviesta į NBA ir FIBA stovyklą Izraelyje, – savo pasiekimus vardino S.Mikelionytė. – Manau, mano stiprioji žaidimo pusė – metimas. Treniruotėse daug jų atlieku. Man patinka komandinis žaidimas, būna, kad atlikti perdavimą patinka labiau nei įmesti. Labai nemėgstu pralaimėti, jeigu nesiseka, reiškia, kad ne viską padariau teisingai“.

S.Mikelionytė pasakojo, kad „Kibirkšties“ komandos žaidimas praėjusiame sezone jai paliko gerą įspūdį, o ji pati dar daugiau nori pasiekti jau ateinančiame sezone.

„Nors sezono pabaiga ir nebuvo pati geriausia, tačiau „Kibirkštis“ žaidė gražų krepšinį, – sakė puolėja. – Manau, kad trečia vieta neatspindėjo tikrojo pajėgumo, o jeigu čempionato pabaiga būtų ne finalo ketverto formatas, baigtis būtų buvusi kitokia. Džiugu, kad teks dirbti su treneriu Algirdu Paulausku, kuris yra puikus savo srities specialistas, turintis daug patirties. O man naujas sezonas bus nauja patirtis. Norėčiau kuo daugiau laiko praleisti aikštėje ir būti naudinga komandai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius