-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 08

Vilniaus „Lietuvos rytas“: ko tikėtis iš sostinės klubo artėjančiame sezone?

Praėjusiais metais LKL bronzą iškovojusi Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda jau beveik baigė savo komplektaciją bei sužaidė kelias draugiškas rungtynes. Stipriai pasikeitusi sostinės ekipa ir vėl bus viena LKL favoričių, tačiau pažvelkime į jos nuveiktus darbus šią vasarą ir pasvarstykime, ko galime tikėtis iš vilniečių?
„Lietuvos ryto“ treniruotė
„Lietuvos ryto“ treniruotė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Visų pirma, pakalbėkime apie nuostolius. Vasarą sostinės klubą paliko nemažas būrys žaidėjų: Mindaugas Lukauskis, Kšištofas Lavrinovičius, Gediminas Orelikas, Adas Juškevičius, Kendrickas Brownas, Denisas Lukašovas bei Antanas Kavaliauskas.

Būtent pastarojo netektis po krepšiu atvėrė milžinišką skylę, kurią užkamšyti Tomas Pačėsas bandys „noru bei kovingumu“.

Taigi, komandą palikus visam būriui žaidėjų buvo ieškoma, kuo juos pakeisti, o „Lietuvos ryto“ ekipos vadovai nusprendė didesnį dėmesį skirti legionieriams. Pažvelkime į dabartinį komandos vienuoliktuką.

Pozicija Žaidėjai
Įžaidėjas Corey Fisheris, Aistis Pilauskas
Atakuojantis gynėjas Davidas Loganas, Rokas Giedraitis
Lengvasis krašto puolėjas Deividas Gailius, Artūras Jomantas
Sunkusis krašto puolėjas Kenny Kadji, Drew Gordonas
Vidurio puolėjas Adamas Lapeta, Artūras Gudaitis, Julius Jucikas

Visos pozicijos nurodytos remiantis oficialia informacija, kuri yra pateikiama „Lietuvos ryto“ komandos internetinėje svetainėje.

Įžaidėjai

bc.lrytas.lt/Corey Fisheris
bc.lrytas.lt/Corey Fisheris

Apie šią grandį kol kas kalbėti sunku, nes komanda greičiausiai sieks įsigyti dar vieną įžaidėją. Vilniečių sudėtyje šiuo metu yra 11 krepšininkų, o Tomas Pačėsas jau yra minėjęs, kad ekipos priekinė linija yra sukomplektuota.

Buvo pasirodę pranešimai, kad į sostinę atvyks Jacobas Pullenas, tačiau jis pats paneigė bet kokią informaciją apie susitarimą su „Lietuvos rytu“.

Taigi kol kas rungtynes starto penkete pradės C.Fisheris. Pasak legendų, šis krepšininkas per neoficialias rungtynes yra pelnęs 105 taškus, o geriausius savo rodiklius renka būtent pelnytų taškų skiltyje. Todėl galima daryti prielaidą, kad žaidėjas bus didelė pagalba puolime.

Tiesa, nerimą kelia tai, kad praėjusią vasarą jis pasirašė sutartį su Zagrebo „Cibona“, sužaidė vienerias rungtynes, tuomet persikėlė į klubą Venesueloje ir ten taip pat pasirodė vos trijuose mačuose. Nesutarimai, prasta sportinė forma ar kažkokios kitos priežastys lėmė, kad amerikietis per pastaruosius metus sužaidė vos 4 susitikimus.

Praėjusiais metais NKL praleidęs A.Pilauskas sulaukė savo šanso ir šiemet sezoną pradės pagrindinėje Vilniaus komandoje. Šiuo metu jis yra atsarginis vilniečių įžaidėjas, o praėjusiais metais jis „Perlo-MRU“ komandoje vidutiniškai rinko po 6,5 taško ir atliko 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Galbūt tai yra kiek per maži skaičiai šoktelėti į stipriausią Lietuvos krepšinio lygą, tačiau „Lietuvos rytas“ labai daug pasirinkimo neturi. 18-metis turi galimybę dirbti su pagrindine ekipa, todėl tas minėtasis noras bei kovingumas iš šio įžaidėjo yra garantuotas.

Atakuojantys gynėjai

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Davidas Loganas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Davidas Loganas

T.Pačėsas į Vilnių prisiviliojo D.Loganą, su kuriuo jis jau yra dirbęs Gdynės komandoje. 33-ų veteranas turėtų būti vienas svarbiausių ekipos žaidėjų, o bendraklubiai pasitikėjimą juo išreiškė paskirdami jį komandos kapitonu.

Gynėjas, kaip ir C.Fisheris, garsėja rezultatyvumu, o statistiniame protokole gali pripildyti ir perimtų kamuolių skiltį. Veteranas Europos taurės turnyre vidutiniškai rinkdavo po 12 taškų, todėl parako dar greičiausiai turi.

Oficialioje „Lietuvos ryto“ svetainėje R.Giedraitis pateikiamas kaip atakuojantis gynėjas, todėl gali būti, kad šioje pozicijoje jam ir teks rungtyniauti. Rungtynes lengvojo krašto pozicijoje neabejotinai pradės D.Gailius, o nuo suolo kils A.Jomantas.

R.Giedraitis nors ir nėra pats greičiausias žaidėjas, tačiau atakuojančio gynėjo pozicijoje turėtų tinkamai pakeisti D.Loganą. Krepšininkas yra aukštas, todėl galės padėti aukštaūgiams kovoje dėl kamuolių. Jis taip pat moka puikiai pataikyti iš toli.

Tiesa, pernai T.Pačėsui jaunasis puolėjas neįtiko ir šis buvo paskolintas savo buvusiai komandai – „Šiauliams“.

Lengvieji krašto puolėjai

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Deividas Gailius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Deividas Gailius

D.Gailius praėjusį sezoną LKL vidutiniškai rinko po beveik 9 taškus, tačiau „Lietuvos rytui“ būtinas žymiai geresnis lietuvio žaidimas. Tai, ko gero, bus naudingiausiai Vilniaus ekipoje rungtyniaujantis lietuvis, kuriam reikia prisiminti senus gerus laikus ir pradėti demonstruoti puikų žaidimą.

Puolėjas Šiauliuose bei Klaipėdoje beveik visuomet rinko dviženklį taškų skaičių, tačiau persikėlęs į Vilnių nebedemonstruoja tokios pat patikimo žaidimo.

A.Jomantas „Lietuvos ryto“ rungtynėse kils nuo suolo, tačiau rimtesnio vaidmens komandoje greičiausiai gali nesitikėti.

Sunkieji krašto puolėjai

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kenny Kadji
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kenny Kadji

Kol kas sunku pasakyti, K.Kadji ar D.Gordonas rungtyniaus starto penkete. K.Kadji jau ne vieną savaitę treniruojasi su komanda, o draugiškose rungtynėse būtent jis rungtynes pradėjo nuo pat pradžių.

Tai visiškai skirtingi žaidėjai, nes K.Kadji neblogai pataiko iš vidutinio nuotolio bei neblogai kovoja dėl atšokusių kamuolių, o D.Gordonas savo žaidimą remia atletiškumu. Jis yra NBA žaidėjo Aarono Gordono brolis, todėl vos tik atvykęs į Vilnių pažadėjo žiūrovams daugybę dėjimų bei blokuotų metimų.

K.Kadji prieš atvykdamas rungtyniavo Plėtojimosi lygoje, o D.Gordonas atvyko į Vilnių iš Prancūzijos.

D.Gordonas turi daugiau patirties, yra šiek tiek atletiškesnis, todėl greičiausiai jis turėtų išsikovoti vietą starto penkete. Galingi, lanką drebinantys dėjimai turėtų paversti „Lietuvos ryto“ žaidimą kur kas įdomesniu žiūrovų akiai.

Vidurio puolėjai

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Adam Lapeta
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Adam Lapeta

Draugiškose rungtynėse vieta starto penkete buvo patikėta A.Lapetai, todėl tikėtina, kad T.Pačėsas juo pasitikės ir visą artėjantį sezoną. Tačiau tikriausiai A.Gudaitis turėtų pradėti rungtynes nuo pradžių, kaip dažnai būdavo praėjusiame sezone, kai A.Kavaliauskas persikvalifikavo į ketvirtąjį numerį.

„Centro“ pozicija gali tapti didžiausia skyle „Lietuvos ryto“ puolime, o komanda A.Kavaliausko trūkumą patirs vos tik prasidėjus reguliariajam sezonui. „Centras“ iš Lenkijos niekuomet negarsėjo savo puolimu, o atstovėjęs gynyboje tik bandys atkovoti kamuolį puolime.

Praėjusį sezoną A.Gudaitį kamavo nesėkmės ir traumos, dėl kurių jaunasis žaidėjas niekaip neparodydavo viso potencialo. Vis dėlto jam dar 23-eji, jis yra galingai sudėtas „centras“, tad šie metai pagaliau galėtų tapti protrūkiu.

J.Jucikas greičiausiai bus vienas iš paskutinių rotacijos žaidėjų, kartu su A.Pilausku, todėl jo indėlis į komandos žaidimą bus minimalus.

Verdiktas

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tomas Pačėsas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tomas Pačėsas

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda gali turėti rimtų problemų artėjantį sezoną, jeigu puikaus sezono nesužais D.Gailius arba vienas iš sunkiųjų krašto puolėjų.

Gynėjų grandis (pasipildžius dar vienu įžaidėju) neturėtų sukelti itin didelių bėdų, tačiau gerą žaidimą turi demonstruoti po krepšiu žaidžiantys legionieriai arba A.Gudaitis.

D.Gailiui ir A.Gudaičiui ant pečių kris nemaža našta – jie privalo sužaisti vieną geriausių savo sezonų karjeroje. Prognozuojamajame „Lietuvos ryto“ startiniame penkete jie yra vieninteliai lietuviai.

Vilniečiai dar vieną savo vasarą praleido komandą pildydami įvairiais legionieriais, o tikrąjį jų žaidimą pamatysime jau visai netrukus.

„Lietuvos rytas“ turėtų neblogai atakuoti iš toli, žaisti greitesnį krepšinį, tačiau kamuolio dalinimasis lėtoje pozicinėje atakoje gali tapti problema. Gynyboje komanda kartais gali strigti, tačiau T.Pačėso įskiepytas kovingumas neretai gali vilniečius išgelbėti.

Vargu, ar sostinės klubas pasipriešins Kauno „Žalgiriui“ kovoje dėl LKL čempionų trofėjaus, o praėjusio sezono scenarijus, kai komanda lieka trečioje vietoje, yra daugiau nei realus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius