Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 26

Vilniaus „Ryto“ lyderio žvilgsnis krypsta į Rytus: „Jį išlaikyti – nerealu“

Arciomas Parachouskis kitą sezoną nebelankstys Vilniaus „Ryto“ varžovų krepšio lankų. Vidurio puolėjas iš Baltarusijos tapo per brangus Vilniaus klubui, kuriam praėjusį sezoną svariai padėjo išskirtinėmis sąlygomis.
Artsiomas Parakhouskis
Arciomas Parachouskis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

24sek žiniomis, A.Parachouskis jaučia dėmesį iš Rytų ir turėtų nutūpti viename iš VTB Jungtinės lygos klubų.

Šiame čempionate yra pakankamai komandų, tokių kaip „Chimki“, Kazanės UNIKS, Krasnodaro „Lokomotiv“ ar Sankt Peterburgo „Zenit“ (jau nekalbant apie Maskvos CSKA), kurios finansiškai yra pajėgios įsigyti 31 metų 211 cm ūgio vidurio puolėją.

Didelė tikimybė, kad Baltarusijos krepšininkai nebus laikomi legionieriais VTB Jungtinės lygos čempionate, o tai dar labiau pakelia A.Parachouskio vertę prieš Rusijos klubų akis. Rusijos komandų tarp keturiolikos VTB lygos dalyvių yra devynios.

Praėjusį sezoną A.Parachouskis prisidėjo prie „Ryto“ gruodį, kai peties traumą patyrė Evaldas Kairys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artiomas Parachovskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artiomas Parachovskis

Baltarusis rudenį pats po traumos ruošėsi sugrįžimui į krepšinį Vilniuje, kur dirbo su asmeniniu treneriu, ir dairėsi pasiūlymo.

Jo kaina rinkoje siekė arti milijono eurų per metus, bet nesulaukęs tinkamo pasiūlymo A.Parachouskis sutiko padaryti itin didelę nuolaidą „Rytui“.

Jo žaidimas padėjo „Rytui“ triumfuoti Karaliaus Mindaugo taurės turnyre, o tolimas dvitaškis paskutinę sekundę Europos taurės turnyro mače Belgrade pravėrė „Rytui“ duris į varžybų ketvirtfinalį.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Artsiomas Parakhouskis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Artsiomas Parakhouskis

Nors po sezono A.Parachouskis tvirtino, kad jautė malonumą žaisdamas Vilniuje ir yra atviras pasiūlymams, „Rytas“ suvokia, kad dar kartą įpirkti vidurio puolėjo nepavyks.

„Jį išlaikyti nerealu, nes tai pakankamai brangus žaidėjas, kurio vertė po sezono „Ryte“ nekrito. Galvoju, kad ji galbūt net pakilo, – sakė „Ryto“ generalinis direktorius Rolandas Jarutis. – Jis labai gerai pritapo komandoje, jo žaidimas labai tiko Dainiaus Adomaičio schemoje, ne viename mače jis patraukė komandą. Bet išlaikyti tokį krepšininką yra nerealu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius