Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 07

Vilniuje – kandi žinutė vilko kailį pakeitusiam D.Zavackui ir „Ryto“ pergalė

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pergalių seriją pratęsė Vilniaus „Rytas“ (4-0). Sostinės ekipa savo arenoje nugalėjo „Šiaulius“ (1-3) – 91:78 (14:22, 22:17, 32:21, 23:18).
Gytis Masiulis
Vilniaus „Rytas“ – „Šiauliai“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Ryto“ sirgaliai šiame mače iškėlė klubą palikusiam ir į kitą miesto komandą „Wolves“ išvykusiam sporto direktoriui Donatui Zavackui skirtą plakatą: „Donatai, tik rodome, jog būsime pirmi“.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Ryto“ sirgaliai
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vilniaus „Ryto“ sirgaliai

Tai – reakcija į prieš keturiolika metų LKL superfinale nutikusius įvykius, kai tuometinis „Lietuvos ryto“ puolėjas emocingai sureagavo į „Žalgirio“ sirgalių provokacijas ir nepagarbias skanduotes.

Iki paskutiniųjų 2009-ųjų LKL finalo serijos rungtynių pabaigos likus žaisti 3 minutes, D.Zavackas pataikė iš toli, padidino skirtumą iki 13 taškų ir „Žalgirio“ aistruolių tribūnai parodė vidurinį pirštą.

„Parodžiau, kad mes būsime pirmi, o Kaunas dar kartą parodė, kad yra mėšlo krūva“, – po „Lietuvos ryto“ triumfo LKL finale Kauno sporto halėje rėžė D.Zavackas.

Dabar savo buvusiam sporto direktoriui kandžią žinutę pasiuntė ir „Ryto“ aistruoliai.

Rungtynių starte „Rytas“ nebuvo toks rezultatyvus, kaip šį sezoną jau spėjo pripratinti savo gerbėjus – Tomašas Pavelka uždarė baudos aikštelę, o kėlinio vidurį vilniečiai pasitiko atsilikdami 3:12.

Po Giedriaus Žibėno sušaukto pasitarimo šeimininkai atsakė geresne atkarpa ir Javino DeLaurier dvitaškiu priartėjo 9:14. Dvitaškiu su pražanga pasižymėjęs Karolis Giedraitis netrukus turėjo palikti aikštelę dėl sužeisto peties. Paskutinę ketvirčio minutę pradėjo Jonathano Daviso tritaškis, o užbaigė Tomašo Pavelkos dvitaškis (22:14).

Dviženklį skirtumą tarp komandų nustatė Dovydo Romančenkos tritaškis. Penkis taškus paeiliui surinko Jokūbas Rubinas, o vilniečiams priartėjus pasižymėjo J.Davisas – 33:26. Galingu dėjimu pasižymėjo Gytis Masiulis (30:33). Paskutinius kėlinio taškus pelnė J. DeLaurier –36:39.

„Rytui“ išsiveržus į priekį Justinas Gorhamas pražanga stabdė L.J.Thorpe’ą, o nesutikęs su teisėjų sprendimu gavo ir techninę nuobaudą (41:41).

Vilniečių puolimas pagaliau įsibėgėjo. Lėtai startavę vilniečiai galiausiai vis tiek beveik susikrovė sau įprastą taškų kraitį ir triumfavo užtikrintai.

Dėjimu mačo pabaigoje dar spėjo pasižymėti 18-metis Deividas Žukauskas.

„Rytas“ sezoną pradėjo uraganiniu puolimu, iki šio mačo varžovams vidutiniškai atseikėdamas 100,3 taško. Į šį vidurkį taikytis pavyko ir šiame susitikime, nors per pirmąsias penkias minutes surinkti vos trys taškai.

Vilniečiai artimiausią mačą sužais kitą šeštadienį, namie priimdami Mažeikių „M Basket-Delamode“ (0-3), „Šiaulių“ diena vėliau laukia išvyka pas Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (2-1).

„Rytas“: Margiris Normantas 21 (3/4 tritaškių, 5 atk. kam., 5 per. kam., 5 rez. perd.), R.J.Cole’as 16, Justinas Gorhamas 14 (0/5 tritaškių), Javinas DeLaurier 12 (6/7 dvitaškių, 6 atk. kam.), Gytis Masiulis 9.

„Šiauliai“: Paulius Danusevičius 15, Jonathanas Davisas (6 atk. kam.) ir Dovydas Romančenko po 11, Tomašas Pavelka 9 (11 atk. kam., 2 blokai), Danielis Baslykas 8, L.J.Thorpe’as 7 (5 rez. perd., 6 klaidos).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius