Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2022 08 10

Vlado Garasto taurėje – „Wolves“, „Neptūnas“ ir Baltijos kaimynai

Po trejų metų pertraukos į Klaipėdos „Švyturio“ areną sugrįžta krepšinio legendos Vlado Garasto taurės turnyras. Rugsėjo 9-10 dienomis tarptautiniame turnyre susirungs keturios komandos: Klaipėdos „Neptūnas“, LKL naujokai „Wolves“, Latvijos čempionai Rygos VEF ir Estijos čempionai „Parnu Sadam“.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / K.Kavolėlio/KKF nuotr.

„Wolves“ ekipą treniruojantis Rimas Kurtinaitis tikino, kad į Klaipėdą nevažiuos tik pažaisti.

„Tikslai visada yra aukščiausi. Tiesa, yra aplinkybės – nacionalinių rinktinių situacija. Turnyro metu galime neturėti 3 geriausių savo krepšininkų. Geriausių, nes jie yra pakviesti į rinktines: Argentinos rinktinėje šiuo metu dirba Marcosas Delia, Lietuvos – Eigirdas Žukauskas ir Kristupas Žemaitis. Neturint svarbių žaidėjų bus sudėtingiau, bet tai nieko nekeičia. Nevažiuojame tiesiog pažaisti. Norime laimėti visus turnyrus ir čempionatus, kuriuose dalyvausime“, – pabrėžė R.Kurtinaitis.

„Esu šiame turnyre dalyvavęs su keliomis treniruotomis komandomis. Prieš sezoną daug komandų ieško, su kuo sužaisti draugiškas rungtynes, o šis turnyras vyksta Klaipėdoje, kur nemaža dalis komandų dėl gerų sąlygų ruošiasi sezonams. Pamenu, anksčiau šis turnyras buvo išaugęs iki 8 dalyvių ir man jis visada labai patiko, mielai jame dalyvaudavau. Todėl šiemet, sulaukęs kvietimo, nedvejodamas sutikau“, – pridūrė R. Kurtinaitis.

Naujasis „Neptūno“ treneris Mindaugas Brazys pasidžiaugė, kad jau baigė komandos komplektacijos darbus ir rugpjūčio 16 dieną su komanda pradės pasiruošimą sezonui.

„Jau rinksimės į treniruotes, planuose yra ir draugiškų rungtynių, tačiau būtent Vlado Garasto taurės turnyras prieš artėjantį krepšinio sezoną turėtų būti rimtesnis išbandymas tiek man, tiek žaidėjams. Jame jau norėtume pamatyti savo tikrąjį veidą“, – klabėjo M.Brazys.

Jis pasidžiaugė, kad į Klaipėdą sugrįžo puikiai pažįstamas Mindaugas Girdžiūnas, pavyko išsaugoti vieną iš ekipos kertinių žaidėjų taip pat klaipėdietį Deividą Gailių.

„Turime ir jaunų talentingų klaipėdiečių. Mums klaipėdietiški veidai labai svarbu. Tiek mes, tiek žiūrovai nori pamatyti ir mūsų legionierių lygį. Šiemet legionierius rinkomės ne kažkokias žvaigždes, o tokius, kurie yra su perspektyvą į ateitį. Vyko intensyvūs komandos komplektacijos darbai, buvo daug analizės, kalbų su žaidėjais. Su kiekvienu neptūniečiu aptarėme jų vaidmenį komandoje. Per Vlado Garasto taurės turnyrą jau turėtume matyti šiokį tokį mūsų komandos veidą“, – teigė M.Brazys.

V.Garasto taurės krepšinio turnyras truks dvi dienas. Pirmųjų rungtynių pralaimėtojai kitą dieną kovos dėl III vietos, o laimėtojai dėl pagrindinio trofėjaus.

Turnyro tvarkaraštis:

Rugsėjo 9 d.(penktadienis)
17:30 val. „Wolves“ –VEF
19:30 val. „Neptūnas“ – „Parnu Sadam“

Rugsėjo 10 d. (šeštadienis)
17:30 val.* Dėl III vietos
19:30 val.* Finalas

* Rungtynių laikai gali keistis, atsižvelgus į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes Europos čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius