-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 12 23

„Vytis“ neigia buvusio krepšininko mestus kaltinimus dėl sugriautos karjeros

Šakių „Vyčio“ klubas išplatino pranešimą, kuriame neigia buvusio savo krepšininko Briano Wanamakerio mestus kaltinimus, neva dėl klubo kaltės jam iki 2020-ųjų yra uždrausta keliauti po Šengeno zoną.
Brianas Wanamakeris
Brianas Wanamakeris / D.Lukštos (NKL) nuotr.

Eurohoops.com savo nuoskaudas išliejęs B.Wanamakeris aiškino, kad „Vytis“ sugriovė jo karjerą.

Draudimą keliauti po Šengeno zonos šalis teismas priėmė po to, kai kelis sezonus Lietuvoje žaidęs amerikietis kelis kartus pažeidė migracijos taisykles, laiku neprasitęsdamas vizos, leidusios gyventi Lietuvoje.

B.Wanamakeris dėl netvarkytų vizos reikalų kaltina „Vyčio“ klubą.

Pasak jo, klubas tikindavo, kad formalumai dėl vizos bus sutvarkyti ir viskas bus gerai, bet vėliau neva paaiškėjo, kad tai nebuvo padaryta.

„Galiausiai jie pasakė, kad visos problemos kilo dėl mano kaltės ir negali prisiimti atsakomybės. Buvau šokiruotas ir pasijaučiau išduotas. „Vytis“ iš manęs atėmė krepšinį“, – guodėsi 29-erių krepšininkas, kuris 2017-18 m. NKL lygoje rinko po 8,8 taško. Prieš tai jis žaidė „Šilutės“ klube.

„Vytis“, kaip atsaką, išplatino štai tokį pranešimą:

„Griežtai neigiame metamus kaltinimus ir esame nustebę tuo, jog tokie kaltinimai yra metami nesuteikus galimybės „Vyčiui“ išreikšti savo poziciją. Klubas visų pirma nori pabrėžti, kad, jei ne klubo pastangos, Briano Wanamakerio karjera būtų pasibaigusi dar prieš metus.

Šioje situacijoje kaltinti klubą mažų mažiausiai neatsakinga, kadangi iki pasirašydamas sutartį su „Vyčiu“ B. Wannamakeris jau buvo rungtyniavęs Lietuvoje ir tuo laikotarpiu pažeidęs migraciją ES reglamentuojančius teisės aktus.

Būtent dėl to po sutarties su „Vyčiu“ pasirašymo jam kilo sunkumų atvykti į šalį ir į komandos pasirengimo stovyklą. To nebuvo nutikę jokiam kitam klube rungtyniavusiam legionieriui. Nepaisant to, „Vyčio“ organizacija su šiuo žaidėju siejo viltis ir dėjo visas pastangas tam, kad krepšininkas galėtų apsivilkti klubo aprangą. Dėka šių pastangų komandos legionierius nebuvo iš Lenkijos išsiųstas atgal į JAV ir galiausiai kirto Lietuvos sieną. B. Wannamakeris visą sezoną praleido „Vyčio“ klube.

Nepaisant to, klubas negali prisiimti jokios atsakomybės dėl šio atvejo todėl, kad neturi ir neturėjo jokio sutartinio ar žodinio įsipareigojimo sutvarkyti su migracija susijusias žaidėjo problemas. Tai pripažįsta pats krepšininkas ir tai – individualus kiekvieno žmogaus arba agentūros, kuri jam atstovauja, rūpestis. Šakių „Vytis“ pareigos imtis šių problemų, egzistavusių dar iki sutarties su klubu sudarymo, niekada neturėjo.

Negana to, klubas nėra gavęs jokių formalių pretenzijų ir, kaip taip pat jau minėta, nėra susidūręs su tokiu precedentu, nors ekipoje rungtyniavo ne vienas legionierius. Kai kurie iš jų iki šiol serga už klubą ir džiaugiasi jo pergalėmis. Tai pasakytina ir apie vietinės rinkos žaidėjus, kurių ne vienas po žaidimo „Vytyje“ ėmė kilti karjeros laiptais ir neabejoja klubo reputacija.

Esame nustebę tuo, kad toks kaltų ieškojimas ir smarkiai klubo reputacijai kenkiantys nepagrįsti kaltinimai yra publikuojami nepasidomėjus kita – ne tik žaidėjo – pozicija. Taip pat tikimės, kad šis paaiškinimas išsklaidys bet kokias abejones dėl klubo kaltės situacijoje, kur, visų pirma, galioja asmeninės atsakomybės principai. Mūsų buvusiam žaidėjui B. Wanmakeriui, nepaisant mums mestų kaltinimų, linkime sėkmės tolesniame karjeros kelyje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius