Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 20

„Wolves“ komandoje – iš NKL šuolį padaręs jaunas lietuvis

BC „Wolves“ klubas sukirto rankomis su dar vienu jaunu krepšininku. Būsimame sezone vilkų marškinėlius vilkės 23 metų atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose galintis žaisti Herkus Kumpys, su kuriuo pasirašyta vienerių metų trukmės sutartis.
Herkus Kumpys
Herkus Kumpys / nuotr. „Wolves“ klubo

Praėjusį sezoną 197 cm ūgio žaidėjas pradėjo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančioje Palangos „Kuršių“ komandoje, kurioje vidutiniškai pelnė po 9,1 taško, atkovojo po 4,2 kamuolio ir atliko po 2,1 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Dar nepasibaigus sezonui jis sulaukė kvietimo prisijungti prie Ispanijos antros lygos Hueskos „CB Penas“ ekipos. Šioje komandoje anksčiau yra žaidę Marius Grigonis, Tadas Sedekerskis, Gabrielius Maldūnas ir dabartinis „Wolves“ komandos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis.

Jos gretose H.Kumpys sužaidė 11 rungtynių ir jose vidutiniškai rinko po 2,9 taško ir atkovojo po 1,7 kamuolio per rungtynes.

„Herkus mums labai padėjo, kol laukėme rinktinėse buvusių žaidėjų, ir savo profesionalumu, noru bei indėliu aikštelėje įrodė, kad yra vertas likti mūsų gretose iki sezono pabaigos. Matome jo potencialą gerai gintis ir tikime, kad kasdieninis darbas su kitais mūsų komandos žaidėjais padės jam sparčiai tobulėti, o vėliau ir pasinaudoti šansais rungtynėse“, – apie komandos naujoką sakė „Wolves“ krepšinio operacijų vadovas Algimantas Bružas.

Dar neturėdamas sutarties H.Kumpys spėjo debiutuoti vilkų gretose neoficialiose rungtynėse. Vlado Garasto taurės turnyro pusfinalyje jis pelnė 3 taškus, mažajame finale – 9 taškus, pataikęs 3 tolimus metimus, o mače su Kauno „Žalgiriu“ nepasižymėjo.

H.Kumpys tapo 12-uoju „Wolves“ sudėties žaidėjų. Klubas planuoja ją papildyti dar 1-2 žaidėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius