Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 28

„Wolves“ treneris K.Kemzūra – apie nemalonią Kurčio situaciją ir turbulenciją Alytuje

Antradienio popietę Alytaus „Wolves“ sudrebino ne tik Lietuvos krepšinį, bet ir komandos rūbinę. Kaip skelbia 15min šaltiniai, žaidėjus ir trenerių štabą šokiravo žinia apie atleistą Rimą Kurtinaitį, tuo metu gerą pažįstamą vyriausiojo trenerio poste Dzūkijos krašte pakeitęs Kęstutis Kemzūra neslepia: „Situacija nemaloni, parodanti, kad gyvenimas yra žiaurus“.

Kaip skelbia 15min šaltiniai, Alytaus „Wolves“ žaidėjus ir trenerių štabą šokiravo vadovybės sprendimas nuo pareigų patraukti vyriausiąjį strategą Rimą Kurtinaitį, nors Damoklo kardas virš triskart Europos taurės čempiono galvos kabėjo nuo pat sezono starto.

Gandai apie galimą Kurčio patraukimą nuo „Wolves“ vairo buvo įkaitę dar praėjusį lapkritį, bet atšalo sulig alytiškių pergalėmis.

Vis dėlto tašką R.Kurtinaičio istorijoje „vilkuose“ padėjo du skaudūs pralaimėjimai iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate prieš „Gargždus“ ir Jonavos „CBet“ ekipas.

Antruoju istorijoje „vilkų“ strategu tapo 52-ejų Kęstutis Kemzūra, pastaruosius dvejus metus dėl šeiminių priežasčių buvęs be klubo, šiame laikotarpyje dirbęs Kazio Maksvyčio asistentu Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje bei pagrindiniu šios komandos vairininku per FIBA atrankų langus.

„Aš esu išsiilgęs klubinio krepšinio, – 15min sakė K.Kemzūra, kurio paskutine klubine karjeros stotele prieš dvejus metus buvo Turkijos komanda Izmiro „Petkim Spor“. – Viskas viduje vėl sukyla iš naujo. Įsivaizduoju, kad laukia daug rūpesčių ir sunkių sprendimų. Ramus gyvenimas buvo geras, bet jis gal kažkiek jau man pabodo. Kaip sakoma, treneriai turi priklausomybę jauduliui, stresui ir įtampai. Tai panašiai yra ir man.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kęstutis Kemzūra
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kęstutis Kemzūra

Kaip ir įprasta, K.Kemzūra staigaus atsakymo „vilkams“ nedavė, savo galvoje po pokalbių su klubo prezidentu Rimantu Kaukėnu susidėliojęs visus „pliusus“ ir „minusus“.

„Tikrai neįprasta situacija, kurios ne visada įvyksta tokiu sezono metu, – 15min sakė K.Kemzūra. – Negaliu sakyti, kad paėmiau ir iškart sutikau. Pasvarstymų buvo. Pagrindiniai argumentai priimti „Wolves“ pasiūlymą – noras grįžti į klubinį krepšinį, nes buvau padaręs pertrauką dėl šeiminių priežasčių (praėjusį lapkritį Anapilin iškeliavo K.Kemzūros tėtis – aut. past.). Dabar man nesinori niekur važiuoti iš Lietuvos. „Wolves“ – nauja, bet ambicinga komanda. Kiek teko girdėti, tai yra profesionalus klubas. Sudėtis – įdomi, o ambicijos, žinoma, yra didelės. Aš nutariau priimti šį iššūkį.“

K.Kemzūra portalui 15min papasakojo apie galimus pokyčius „Wolves“ sudėtyje, nemalonią situaciją su R.Kurtinaičiu, asistentų naujame klube bei tolesnio vadovavimo rezervinei Lietuvos rinktinei situacijas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius