Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 07

„Wolves“ vairininku tapęs R.Kurtinaitis: „Yra tik pirma vieta, visos kitos – paskutinės“

Rimas Kurtinaitis prisistatė kaip naujasis „Wolves“ klubo treneris. Patyręs specialistas pirmajame interviu teigė, kad dabar svarbiausia – komplektacija, su kuria yra vėluojama. Kalbėdamas apie tikslus R.Kurtinaitis kartojo mėgstamą frazę, jog sporte yra tik pirma vieta, o visos kitos – paskutinės.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / K.Kavolėlio/KKF nuotr.

„Visų pirma, gerai, kad atsirado tas pagrindas. Turime prezidentą, kuris rūpinasi, – klubo išplatintame interviu sakė R.Kurtinaitis. – Dabar reikia kurti komandą. Jei atvirai, šiuo klausimu mes vėluojame kokiu mėnesiu. Dabar labiausiai neramina, kur tas akcentas: surinkti žaidėjus, o svarbiausia – lietuvius. Užsieniečius tu visada parinksi, jų yra daug.

Viskas yra limituota, biudžetas nėra beribis. Tas logiška, nes šiemet negavo klubas vietos Europos taurėse. Kažkokioje iš FIBA taurių, kiek žinau, gal pavyks dalyvauti. Nebūtų logiška tik LKL mesti baisinius pinigus. Nesakau, kad LKL nesvarbu, bet viskas vyksta palaipsniui. Projektai nesidaro per vienerius, dvejus, trejus metus.

„Lietuvos ryto“ pergalės reikėjo laukti 12 metų ar panašiai. Yra laiko, reikia būti kantriems, viską sudėlioti. Klubas į viską logiškai, nuosekliai žiūri. Dėl to ir laiko tas užtrunka. Jie žino, ko nori, kaip nori, turi griežtus rėmus.“

R.Kurtinaitis teigė, kad nori burti šiuolaikišką krepšinį žaidžiančią komandą, o kaip savo pavyzdžius jis išskyrė Milano „Olimpia“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Pirėjo „Olympiakos“.

BC „Wolves“/BC „Wolves“ direktorius Andrius Žiauberis ir treneris Rimas Kurtinaitis
BC „Wolves“/BC „Wolves“ direktorius Andrius Žiauberis ir treneris Rimas Kurtinaitis

„Ten visi žaidėjai mobilūs, gali keistis ginamaisiais. Pirmos ir antros pozicijos žaidėjai turi galėti ginti penktos pozicijos žaidėją, penktos pozicijos žaidėjas turi ginti prie išsikeitimo perimetrą, mažiuką sugaudyti. Tam reikia mobilios komandos.

Esu tokio greitesnio krepšinio šalininkas, nenorėčiau žaisti ilgų atakų. Aišku, yra taktikos, galimybės, žaidėjai. Nežinau, ką mums pavyks surinkti, bet mėgstu greitesnį krepšinį.

Pamenat tikriausiai, kaip žaidėme „Chimki“. Ten, turint A.Švedą, negali statyti žaidimo ant gynybos, nes tu nieko tada neturėsi. Buvome puolanti komanda. Jei prisiminsime daugybę komandų, kurias treniravau, tai buvo ir geros gynybinės komandos. Pavyzdžiui, „Lietuvos rytas“, kai Europos taurę laimėjome. Tada gal ir kitokie akcentai buvo, bet aš šalininkas greitesnio, gražaus, akiai malonaus krepšinio.

Aišku, kaip bežaistum, tikslas yra pergalė. Ar gražiai žaidi, ar ne, laimėti reikia. Žiūrėsime, ką surinksime, kokį stilių galime žaisti. Aš esu žaidęs ir vienokiu, ir kitokiu, turėjęs komandas, kur galiu pasirinkti.“

Jei seksis gerai, Vilnius man puikus miestas. Jei nesiseks, tada aš kaunietis.

R.Kurtinaitis dukart su tuometiniu „Lietuvos rytu“ laimėjo Europos taurę, tapo ir LKL čempionu, tačiau kaip krepšininkas augo Kauno „Žalgiryje“.

„Dabar yra nauja komanda, tai vėl geras šansas ką nors nuveikti. Nenorėčiau kalbėti apie parodas, koncertus, nes visas mano gyvenimas siejasi su sportu. Jei seksis gerai, Vilnius man puikus miestas. Jei nesiseks, tada aš kaunietis“, – juokėsi treneris.

Jis teigė, kad dabar prasideda vienas rimčiausių ir svarbiausių darbų, kuris dažnai lieka mažiau pastebimas – komplektacija.

„Dabar prasideda darbas. Žiūrovai mato pergalę ar pralaimėjimą, jie nemato treniruočių proceso, nemato svarbiausio proceso – komplektacijos, – dėstė strategas. – Tai ledkalnio povandeninė dalis. Kaip pavyks viską susidėlioti, tai ir yra sėkmės garantas. Dabar reikia sėdėti, žiūrėti.

Aš net ir nemėgstu pasirašinėti žaidėjų, turint pinigų, greitai. Reikia žiūrėti, žiūri kartais ir 20 žaidėjų į tą pačią poziciją. Tai normalu, kol turi vaizdą, kaip tie žaidėjai turės žaisti, kaip tiks vienas prie kito. Tai komplektavimo menas, kuris – nelengvas. Gerai, kad yra šalia Rimantas Kaukėnas, kuris žino krepšinį, dabar yra labai geras pagalbininkas Algimantas Bružas.“

„Basketball Holding Company“/Algimantas Bružas
„Basketball Holding Company“/Algimantas Bružas

Kalbėdamas apie savo būsimus asistentus R.Kurtinaitis sakė rimtų sąlygų klubui nekėlęs, tačiau norėtų atsivežti laiko patikrintus žmones.

„Taip būtų lengviau, nes aš juos pažįstu, jie žino mane, ko man reikia. Kad ir treneris skautas, kuris ruošia planą. Turiu daugybę žmonių apsimokinęs, jie žino, ko aš noriu. Vienas jų – Mindaugas Brazys, bet jis treniruos „Neptūną“, su tuo sveikinu, vertas šio šanso. Bet turiu daugybę žmonių, kurie gali tai atlikti.

Jei imtume kažką naujo, tada praeis koks pusmetis, kol jis supras mano vertybes, kol aš suprasiu to žmogaus galimybes. Net Šarūnas Jasikevičius išvažiavo su visu kolektyvu, visi viską žino ir iškart susitaupo laiko“, – pavyzdį pateikė „Wolves“ treneris.

Kalbėdamas apie tikslus ir reikalavimus komandai, R.Kurtinaitis akcentavo, kad pradžioje lengva niekad nebūna.

„Kol kas nežinojome, kokiame lygyje žaisime. Jei tik LKL, komanda vienokia, jei Europos taurėje – kita. Viskas remiasi į logiškas investicijas. Pirmas iššūkis – suburti komandą, paskui žiūrėsime, kaip viskas susidėlios. Klubas turi didelių ambicijų, nenorėčiau pasakyti, kad mūsų tikslas dalyvauti. Mano tikslai visad aukščiausi.

Esu ne kartą sakęs, kad yra tik pirma vieta, visos kitos – paskutinės. Nereiškia, kad būsime pirmi, bet stengsimės būti kuo aukščiau. Į priekį prikalbėti nenorėčiau. Slidus reikalas, pažadu, kad dirbsime daug, intensyviai, aktyviai. Viskas priklausys nuo žaidėjų, bet tik dalyviai būti nenorime“, – dėstė R.Kurtinaitis.

VIDEO: Rimo Kurtinaičio mintys prisijungus prie „Wolves“

Kol kas „Wolves“ ekipa yra pristačiusi tik vieną žaidėją – Adą Juškevičių. 15min neseniai skelbė, kad naujajame klube rungtyniaus Panevėžio „Lietkabelį“ paliksiantis Kristupas Žemaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius