Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 17

Ypatingą padėką atidavusiam Mantui Kalniečiui įstrigo teisėjo žodžiai

Arvydas Sabonis papurtė galvą, įlindęs į „Siemens“ arenos užkulisius. Netrukus jis plačiai išsišiepė ir davė sutiktai moteriai „penkis“. Jeigu galėtų, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas išrašytų premiją Mantui Kalniečiui. Būtent rinktinės kapitonas ištraukė nacionalinę komandą dviejų pratęsimų kankynėse su Nyderlandais - 95:93.
Mantas Kalnietis
Galimybė užsitikrinti vietą pasaulio čempionate: Lietuva - Nyderlandai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

21 taškas, 5 tritaškiai ir 22 naudingumo balai – toks buvo pagrindinio nacionalinės komandos įžaidėjo indėlis į aštuntąją Lietuvos pergalę pasaulio čempionato atrankoje.

Tačiau jokie skaičiai neatspindi to tolimo metimo, kuris ištraukė rinktinę sausą iš baisiai purvinos balos.

Mantas jau turėjo sutvarkyti reikalus dar ketvirtajame kėlinyje, kai po jo tolimo metimo ketvirtojo kėlinio pabaigoje skirtumas augo 67:59. Nelabai patenkintas, bet jau tada jis laimingas spaudė kumštį, tikėdamas, kad Nyderlandai jau pribaigti.

Nė velnio. Oranžiniai iškankino elitinę pasaulio krepšinio komandą taip, kaip neišprakaituoja pati kaitriausia pirtis.

Bet visas permirkęs nuo vargo ir prakaito M.Kalnietis turi progą šypsotis – jis jau gali planuotis 2019-ųjų vasarą su nacionaline komanda pasaulio krepšinio čempionate.

„Gera, kad mes jau Kinijoje. Tai buvo labai sunkios rungtynės. Tikrai ne pačios gražiausios. Padarėme per daug psichologinių klaidų. Buvo kažkokie kvaili nesusikalbėjimai, nors prieš rungtynes tą akcentavome. Pirmoje pusėje nebuvome susitelkę gynyboje. Padarėme per daug klaidų. Nyderlandų komanda yra tokia, kuri gali bausti už atsipalaidavimą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo M.Kalnietis.

– Paskutinė ataka su jūsų tritaškiu – improvizacija ar parengtas planas?

– Prieš tai kelios atakos mums nepavyko. Žaidžiau du prieš du. Jie susikeitė ir nelabai ką beliko daryti. Milane turėjau laiko, tai dirbau ant to (šypsosi.).

– Mantai, kodėl per kelias dienas pamatėme tokias skirtingas rungtynes Osijeke ir Vilniuje?

– Nežinau, gal tai ir pasijuto, kad laimėjome Kroatijoje rungtynes, kur nebuvome favoritais. Ten solidžiai gynėmės, bet čia nepavyko susitvarkyti su galva. Įsivaizdavome, kad ateisime ir viena koja nušluosime. Tokios komandos kaip Nyderlandai kimba mums į gerkles.

– Ar Mindaugo Kuzminsko klaida ketvirtojo kėlinio pabaigoje buvo vienas iš tų komunikacijos problemų atspindžių?

– Buvo ne tik tai. Pasikartosiu, teisėjas priėjęs pasakė, kad neatsimena, kada švilpė tokiose beprotiškose rungtynėse. Tai ne tik Mindaugo klaidos – visi per daug klydome. Tai buvo nepateisinama.

– O kada paskutinį kartą metėte 11 tolimų metimų?

– Kai kurie metimai gal nebuvo geri, bet juk 50 minučių žaidėme (šypsosi.).

– Eimantas Bendžius, paklaustas, ką rinktų šio lango MVP, minėjo jūsų pavardę. Ką pats rinktumėte šioje atrankoje?

– Rinktinėje žaidė virš 20 žaidėjų. Norisi padėkoti tiems, kurie dėjo pastangas ir aukojosi nuo lapkričio. Neaišku, kokia bus komanda už kelių mėnesių. Bet svarbiausia, kad esame Kinijoje. Noriu padėkoti visiems žaidėjams, kurie buvo rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius