-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 02 14

Ypatingus marškinėlius pristatęs D.Adomaitis sutiko su Šaru: „Esu nacionalistas“

Vilniaus „Rytas“ atsakingai pasirengė Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertui namuose. Sirgalių džiaugsmui sugrįžta legendiniai klubui marškinėliai, kuriais pasipuošę 2000 metais LKL čempionais tapo Ramūnas Šiškauskas, Arvydas Macijauskas ir Robertas Javtokas. Dainius Adomaitis apie trofėjus kalba atsargiai ir pirmiausia rengiasi pusfinalio akistatai su Klaipėdos „Neptūnu“.
Valentinas Navikauskas, Dainius Adomaitis ir Chrisas Krameris
Vilniaus „Rytas“ pristatė legendinius marškinėlius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Legendinių marškinėlių paslaptį 24sek išaiškino dar prieš oficialų jų paskelbimą. Vilniaus „Ryto“ direktorius Julius Sarapinas džiaugėsi, kad šiais metais bus pratęsta Karaliaus Mindaugo taurės tradicija: „Pernai šio turnyro proga pagerbėme Lietuvos šimtmetį, o šiemet atsigręžėme į klubo istoriją.“

Retro marškinėlius demonstravo „Ryto“ kapitonas Chrisas Krameris, kuriam 2000 metais buvo vos 12 metų ir apie Lietuvos krepšinio batalijas amerikietis tada nieko nenutuokė.

D.Adomaitis po ketvirtfinalio trilerio su Utenos „Juventus“ buvo susikoncentravęs į šeštadienio pusfinalį su Klaipėdos „Neptūnu“.

„Laukia 40 minučių geros koncentracijos ir kovos. „Neptūnas“ žaidžia tikrai gerą sezoną. Buvo daug labai gerų rungtynių, o prisijungus Deividui Gailiui jų arsenalas puolime dar labiau prasiplečia. Jam žaidžiant atakuojančiu gynėju jie turi aukštesnį penketą. Pastarosiose rungtynėse jie daug keičiasi gynyboje“, – apie šeštadienio rungtynes su Klaipėdos klubu kalbėjo D.Adomaitis.

Nors LKL turnyro lentelėje Kazio Maksvyčio auklėtiniai lenkia „Rytą“ po nuostabios sezono pradžios buksuoti pradėjo ir „Neptūnas“. Klaipėdiečiai pastarosiose trejose rungtynėse vidutiniškai praleido 93 taškus.

„Jie stengiasi žaisti labai greitai. Galbūt ir Gailiaus įsiliejimas atsiliepė. Turi naujas žaidėjas prisitaikyti“, – varžovų suprastėjusią gynybą vertino „Ryto“ treneris.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Kol kas daugiausia kalbų prieš savaitgalio turnyrą sukėlė LKL sprendimas į turnyrą pasikviesti Eurolygos teisėją Luigi Lamonicą.

Šarūnas Jasikevičius tokį žingsnį sukritikavo itin aršiai ir pareiškė, kad buvo parodyta didžiulė nepagarba Lietuvos krepšiniui.

D.Adomaitis pritarė Šaro išsakytai kritikai: „Aš esu toks truputį nacionalistas šiuo klausimu. Mano nuomone, visada turime palaikyti lietuvius. Turime nemažai teisėjų, kurie gerai dirba Eurolygoje, Europos taurėje, Čempionų lygoje. Kas nedirba, tas neklysta. Aš būčiau linkęs, kad Karaliaus Mindaugo turnyras būtų lietuviškas.“

Skambiai prieš turnyrą pasisakė ir „Ryto“ prezidentas Antanas Guoga, kuris tiki, kad jo klubas Vilniuje gali „nukalti „Žalgirio“ milijonierius“.

D.Adomaitis į tokius pareiškimus nekreipia dėmesio: „Manau, kad visų klubų vadovai taip kalba prieš tokį turnyrą. Iki trofėjaus tik dvejos rungtynės. Tai reiškia, kad visi turi šansą. Nereikia galvoti apie trofėjų, bet tik apie „Neptūną“ ir tas rungtynes šeštadienį.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mindaugas Girdžiūnas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Mindaugas Girdžiūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius