Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2021 01 06

Ž.Urbonas kreipėsi į teisėjus, D.Kairys užsiminė apie „pavardę“ ant marškinėlių

Žydrūno Urbono ir Donaldo Kairio emocijos skyrėsi kaip diena ir naktis po KMT ketvirtfinalio pirmųjų rungtynių Utenoje.
Žydrūnas Urbonas
Žydrūnas Urbonas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Juventus“ po įtemptos ir permainingos kovos nugalėjo Vilniaus „Rytą“ 89:87. Atsakomasis mačas sostinėje vyks sausio 16-ąją.

Ž.Urbonas, paklaustas, ar jį tenkina tokia pergalė prieš atsakomąsias rungtynes, kalbėjo: „Pergalė yra pergalė. „Rytą“ nugalėti yra gerai, bet, aišku, darbas dar nepabaigtas, mes tą puikiai suprantame.“

Žurnalistui užsiminus apie jaudulį ir galimą „Juventus“ įvardinimą poros favoritais, Utenos komandos treneris greitai nukirto, kad apie favoritus kalbėti nereikėtų, bet pabrėžė, kad tai buvo pirmos sezono rungtynės su aiškia ir didele reikšme.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

„Tai buvo pirmos rungtynės su geru, grėsmingu varžovu, natūralu. Teisingas pastebėjimas, kad jautėme įtampėlę. Galėjome pradžioje nueiti 10:0, bet gavosi atvirkščiai – 0:7 ar 0:9. Ten buvo galima užsibrėžti, sugiedoti Lietuvos himno pirmą stulpelį ir mesti. Bet taip va gavosi, įtampa... Po to pagavome ritmą, pagavome juos. Vaizdas buvo įdomus“, – kalbėjo Ž.Urbonas.

Jis tikino, kad „Ryto“ puolime komandinių veiksmų – mažai, o daugiausiai viskas bandoma spręsti individualiai.

„Dėl to ir laksto Butkevičius ratais, kvadratais negaudamas kamuolio, jam sunku“, – šypsojosi Ž.Urbonas.

Treneris gavo techninę pražangą antrajame kėlinyje, kai pyko dėl Vaidui Čepukaičiui užfiksuotos pražangos puolime.

Ir kreipėsi į teisėjus.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Žydrūnas Urbonas

„Buvo laikas, kai buvo eliminuotos šitos pražangos puolime, kada jos buvo švilpiamos vyriškai, teisingos, – ilgą kalbą pradėjo Ž.Urbonas. –Tokios, kokios jos ir turi būti. Nesakau, kad teisėjai suklydo toje situacijoje, galbūt aš suklydau ir per karštai sureagavau.

Bet... Kokia tendencija dabar ateina? Ir Eurolygoje daugiau pradėjo švilpti tų pražangų puolime, kur pasistatai kūną ir griūni. Bet ir Eurolygoje matome labai dažnų klaidų, kai yra vaidinama. Ir įsivaizduokit, kokia siunčiama komandai žinutė, jei žaidėjas gudrauja, pasistato kūną ir nuo menkiausio kontaktėlio griūna.

Aš įsivaizduoju taip kaip vyrišką kontaktą: važiuoji su traukiniu, ant kelio atsistoja bulius – „bam“ jam tarp ragų ir jis nugriūna. Taip, bet dabar, kai ateina, mato jau, kad daro dvižingsnį, stabdosi, palieti ir jis nugriūna – čia vaidyba. Gali kaip nori tai deklaruoti, man tai yra vaidyba.

Nu kas, futbolas įdomus, kai ten griuvinėja, raitosi tris minutes? Koktu. Tai dabar į krepšinį ateina šitas dalykas. Šiandien buvo gero lygio teisėjavimas, bet tendencija ateina tokia. Man kelia šlykštulį. Uleckas tai daro ištisai. Atsiprašau, nenoriu ant nieko „stumti“, bet kai kurie žaidėjai labai dažnai tą daro. Nebegražu tiesiog.“

„Juventus“ treneris, panašu, į kitas rungtynes žiūri matydamas savo komandą, ne varžovų.

„Man neįdomu, ką jie darys. Man įdomu, kokie mes būsim. Jei norėsim kraujo kaip šiandien, tai bus gerai“, – sakė Ž.Urbonas.

Tuo tarpu D.Kairys sakė, jog kova buvo tokia, kokios ir tikėtasi: „Varžovas norėjo kraujo ir jo gavo. Mes neišpildėme plano, norėtume žaisti kitaip: greitesniu tempu, su daugiau atakų, daugiau metimų. Tam, kad būtų daugiau galimybių kovoti dėl kamuolių. Ir čia mes neišpildėme pagrindinės sąlygos – stipriai pralaimėjome lentą. Šitas dalykas labiausiai ir nulėmė.“

Varžovų laimėtą kovą po krepšiu 44:27 D.Kairys aiškino noru.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Donaldas Kairys
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Donaldas Kairys

„Jie turi žaidėjus, kurie dominuoja, čia jų stipriausios vietos. Bet kalbu ne tik apie jų nusiimtus kamuolius puolime, bet apie mūsų nenusiimtus puolime, apie mūsų nelipimą. Jų vienas įžaidėjas nusiėmė daugiau nei mūsų visa komanda ir tai nepateisinama“, – aiškino treneris.

Paklaustas, kaip reikia išgauti daugiau atakų ir žaisti sparčiau, „Ryto“ treneris atsakė, jog tiesiog reikia greičiau bėgti.

„Reikia aikštelę kirsti per dvi sekundes, ne per aštuonias. Ir ne tik. Mums reikia vėl pagauti ritmą. Mes nežaidžiame kaip rugsėjo ar spalio mėnesį“, – teigė strategas.

Metė treneris užuominą apie vieną iš savo krepšininkų.

„Niekas negaus daugiau minučių tik jei jo pavardė yra viena ar kita“, – auklėtiniui žinutę siuntė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje