-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 29

Žaidėjai jaučiasi išduoti: iš reikalautų 1,9 mln. eurų agentas labiausiai nubaudė Robertą Javtoką

Robertas Javtokas sulaukė skaudžios žinios iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo, kuris pareiškė, kad krepšininkas dėl neleistinai nutrauktos sutarties su „Interperformances“ agentūra turės sumokėti 325 tūkst. eurų. Luciano Capiccioni vadovaujama kompanija į teismus padavė ir kitus esamus ir buvusius Kauno „Žalgirio“ krepšininkus. Iš R.Javtoko, Pauliaus Jankūno, Martyno Pociaus ir Tado Klimavičiaus buvusi jų agentūra reikalavo net 1,9 mln. eurų. Tačiau labiausiai nubausti pavyko tik Lietuvos rinktinės kapitoną.
Tadas Klimavičius, Paulius Jankūnas, Martynas Pocius, Robertas Javtokas
Tadas Klimavičius, Paulius Jankūnas, Martynas Pocius, Robertas Javtokas / 15min.lt montažas

„Netikėjau, kad taip įmanoma ir krepšinio agentas gali prisiteisti tokias sumas. Jis iš Roberto prisiteisė 325 tūkst. eurų, bet reikalavo dar daugiau – 570 tūkst.

Ir apskritai šioje situacijoje reiškia, kad jeigu tu esi nepatenkintas paslaugomis, nieko realiai negali padaryti. Nes Robertas tiesiog neturėjo galimybės su juo nutraukti sutartį. Jis buvo tarsi įkalintas. Šiaip bendra kitų žaidėjų situacija yra gera, jeigu galima taip sakyti, bet Roberto atvejis yra labai nuviliantis“, –  24sek.lt kalbėjo dabar šių žaidėjų reikalais besirūpinantis krepšinio agentas Tadas Bulotas. 

„Interperformances“ iš R.Javtoko reikalavo 570 tūkst. eurų. Teismo sprendimu gaus 325 tūkst. Iš P.Jankūno norėjo net 720 tūkst. eurų, tačiau prisiteisė tik 45 tūkst. Iš T.Klimavičiaus 300 tūkst. eurų, tačiau gaus 55 tūkst. eurų. Iš M.Pociaus reikalavo 330 tūkst. eurų, tačiau išpešti nieko nesugebėjo. 

Į teismą savo keturis žaidėjus už neleistinai nutrauktas sutartis padavusi „Interperformances“ agentūra norėjo gauti 1,9 mln. eurų. Prisiteisti pavyko 425 tūkst. eurų. 

„Jie jaučiasi išduoti. Man tai atrodo absurdiška. Kai jie pasirašinėjo tas sutartis, jie buvo jauni ir tikrai mažai ką suprato tuose teisiniuose reikaluose. Ir tos sutartys iš principo pažeidžia visas FIBA taisykles. 

Jos nebuvo persirašytos, galiojo „N“ metų. Ir jie nustebę kodėl FIBA tokių reikalų visiškai nekoordinuoja. Esi nepatenkintas agento paslaugomis, bet negali jo atsisakyti“, - kalbėjo T.Bulotas. 

Patys krepšininkai ne kartą džiaugėsi palikę minėtą agentūrą ir atvirai kalbėjo, kad ši jais nesirūpino. Tačiau akivaizdu, kad kiekvieno žalgiriečio laisvės kaina nuo amžinos sutarties buvo skirtinga. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius