Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 05

Žaizdas išsilaižęs Jonas Valančiūnas: „Rytoj mūsų laukia didelė diena“

Gyvenimo rungtynes sužaidęs, bet pergalės nepasiekęs Jonas Valančiūnas po pralaimėjimo Vokietijai skausmo perkreiptu veidu bei tirada keiksmažodžių paliko spaudos konferencijos salę. Tuomet jis dar nežinojo, jog po kelių valandų Lietuvos rinktinės situacija atsidurs ties prarajos riba. „Rytoj laukia didelė diena“, – rungtynių su Vengrija išvakarėse sakė JV, mintyje turėdamas ir lietuviams itin aktualią Prancūzijos bei Bosnijos ir Hercegovinos akistatą.

Dviejų pratęsimų pareikalavusiame susitikime su Vokietijos rinktine Jonas Valančiūnas buvo magiškas.

Karjeros rungtynes sužaidęs Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas surinko net 34 taškus, atkovojo 14 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, išprovokavo 13 pražangų ir surinko 57 naudingumo balus.

Deja, to buvo maža – Kazio Maksvyčio kariauna krito 107:109.

Tai buvo net 67 J.Valančiūno žaidimo minutės per mažiau nei parą laiko, o antrųjų rungtynių pabaigoje jį pastebimai kankino nuovargis.

„Turbūt kad yra tekę tiek žaisti. NBA turime situacijas, kai yra žaidžiamos dvejos rungtynės per dvi dienas, tad turbūt tai nėra pirmas kartas mano karjeroje“, – 15min apie didžiulį gautą krūvį pastaruoju metu kalbėjo J.Valančiūnas.

Po mačo – netikėtai sutrauktas mėšlungio raumuo spaudos konferencijos metu. Keiksmais pasileidęs Jonas iššuoliavo į rūbinę.

„Viskas gerai su mėšlungiu. Esu pasiruošęs žaisti. Rytoj – nauja diena, o šiandien buvo atsigavimo diena. Viskas gerai, esu visiškai pasiruošęs. Nėra problemų“, – sakė JV.

J.Valančiūnas pratrūko juoku, kai žurnalistas jo paklausė, kaip jam pavyko pasiekti viešbutį iš arenos.

„Miegojau viešbutyje, o ne rūbinėje, tad pavyko pasiekti (juokiasi). Šiaip ne taip pasiekiau viešbutį, – sakė JV. – Vakar vakaras ir šiandien rytas buvo laisvesni, o su medikų pagalba viskas yra gerai. Laiko neskaičiavau, bet viešbutyje atlikome visas procedūras – tempimus ir masažus. Viskas yra gerai.“

VIDEO: „Iki paskutinio“: skandalas Tbilisyje ir ant prarajos krašto atsidūrę lietuviai

Jonui grįžus į viešbutį – netikėtos ir nemalonios žinios iš tos pačios „Lanxess“ arenos. Bosnija ir Hercegovina pranoko Europos čempionę Slovėniją ir stumtelėjo Lietuvą ties prarajos riba.

Bilieto į atkrintamąsias siekiantys lietuviai ne tik priklauso laimėti abejas paskutines rungtynes, bet ir tikėtis Prancūzijos malonės bei pergalės prieš bosnius. Tai vienintelis kelias K.Maksvyčio kariaunai prasibrauti į aštuntfinalį.

„Yra tekę būti tokioje situacijoje ir praeityje. Žiūrėsime, rytoj laukia didelė diena – tiek mums, tiek visai mūsų grupei, – sakė JV. – Tikrai mums neparankus rezultatas. Dabar priklausome nuo kažko kito. Yra kaip yra, nebegalime dairytis atgal ir turime žiūrėti į priekį. Turime daryti tai, kas priklauso nuo mūsų. Negalime nuvertinti vengrų, nes tai yra gan stiprus varžovas. Matysime, kaip seksis bosniams su prancūzais, o tuomet į darbus kibsime ir patys.“

VIDEO: „Iki paskutinio“: skandalas Tbilisyje ir ant prarajos krašto atsidūrę lietuviai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius