-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 31

„Žalgirio“ australas siunčia žinią Š.Jasikevičiui: „Norime grįžti su medaliais“

Kauno „Žalgirio“ rūbinėje kitą sezoną bus vienas naujas žaidėjas, kuris visada ką turės pasakyti į kameras. Australijos rinktinės debiutantas Jockas Landale'as jau prisistatė Lietuvos žiniasklaidai ne Kaune, o Kinijoje, kur jo šalies nacionalinė komanda pradeda pasaulio čempionato medalių medžioklę. Tiesa, jis siunčia žinią Šarūnui Jasikevičius – nelaukti jo „Žalgirio“ arenoje bent iki rugsėjo vidurio.
Jockas Landale'as
Australų krepšininkai po vakarinės treniruotės / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jockas Landale'as pirmą kartą atstovauja Australijos rinktinei ir su ja ruošiasi čempionatui kiek daugiau nei mėnesį. Bet centrui susidarė toks įspūdis, kad šioje komandoje žaidžia jau daugiau nei metus.

Surinktos beveik visos ryškiausios Australijos rinktinės žvaigždės ir fenomenali australų krepšinio kultūra leidžia žalgiriečiui prieš kameras išpūsti krūtinę ir viešai pareikšti: „Mes tikimės žaisti finale“.

„Mūsų lūkesčiai – parvežti namo medalį, – 24sek Donguane pasakojo J.Landale'as. – Suprantame, kad yra daug spaudimo, bet mes komanda, kuri gali įgyvendinti šį tikslą. Mes visi žinome, kad galime grįžti namo su medaliu.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jockas Landale'as
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jockas Landale'as

Naujoji 23 metų 211 cm ūgio australo komanda jau pradėjo pasiruošimą sezonui Kaune. Tačiau sprendžiant iš J.Landale'o ambicijų, Š.Jasikevičius didžiąją dalį pasiruošimo sezonui turėtų planuotis be Brandono Davieso įpėdinio.

Jau ir taip „Žalgirio“ arenoje Šarui trūksta bent penkių krepšininkų, kurie atstovauja nacionalinėms komandoms.

„Taip, tikiuosi būti Pekine, – juokėsi J.Landale'as, kuris viliasi rugsėjo 15-ąją žaisti pasaulio čempionato finale. – Neturiu nieko prieš Lietuvą, bet tikiuosi, kad greitu metu dar neatvyksiu į Kauną – noriu žaisti finale.“

Bukmekeriai nesutaria, kas yra H grupės favoritas. Visi prognozuoja, kad į kitą etapą turėtų žengti Australijos ir Lietuvos komandos, tačiau kas iš jų stipresnė, parodys jau tik paskutinės grupės varžybų kautynės.

J.Landale'as pagarbiai atsiliepė apie priešininkus, bet tikslo link jam bus svarbus kiekvienas taškas.

„Taip, sakoma, kad tai geriausia čempionato grupė. Čia yra puikios Lietuvos ir Kanados komandos, Senegalas irgi bus geras. Bus sunku patekti į kitą etapą ir mes tą suprantame. Ypač svarbios bus pirmosios rungtynės su Kanada. Matėme, kad ir lietuviai turėjo gerų rungtynių su serbais, kitomis komandomis. Visi taškai bus svarbūs, todėl darysime viską, kad laimėtume“, – po vakarinės australų treniruotės šeštadienį sakė J.Landale'as.

Beje, J.Landale'as jau prasilenkė su naujaisiais komandos draugais Donguano „Kande“ viešbutyje. Jame gyvena visos keturios H grupės ekipos, tad australas turėjo galimybę pasišnekučiuoti su žalgiriečiais Edgaru Ulanovu, Luku Lekavičiumi, Mariumi Grigoniu ir Pauliumi Jankūnu.

Centras prasitarė, kad su juo jau susisiekė ir „Žalgirio“ amerikietis Thomasas Walkupas.

„Jie puikūs vyrukai. Tai bus puiki kompanija. Laukiu, kada prisijungsiu prie žaliai baltų šeimos. Bet neabejoju, kai su žalgiriečiais susitiksime aikštėje Donguane, bus visko“, – šypsosi J.Landale'as.

J.Landale'as turėtų būti vienas smagiausių pašnekovų „Žalgiryje“ artėjantį sezoną. Bet žalgiriečiai su savo bendražygiais Lietuvos rinktinėje paskutinėse H grupės rungtynėse bandys prigesinti naujojo bendraklubio entuziazmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius