Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 10

„Žalgirio“ komplektacija patenkintas Paulius Motiejūnas: „Itin pasistiprinome“

„Komplektacija baigta“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. Lietuvos čempionai iki sezono pradžios dar planuoja keletą kosmetinių pakeitimų, tačiau komandos branduolys jau sudarytas. „Esame patenkinti komplektacija“, – tikino P.Motiejūnas. 24sek.lt kalbėjosi su „Žalgirio“ vadovu apie kauniečių veiksmus vasaros žaidėjų turguje.
Paulius Motiejūnas ir Paulius Jankūnas
Paulius Motiejūnas ir Paulius Jankūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

P.Motiejūnas labiausiai pasidžiaugė sutartimis su ilgamečiais Lietuvos rinktinės žaidėjais Mantu Kalniečiu bei Martynu Pociumi.

„Pasirašėme sutartis su tais, kuriais ir norėjome, – sakė P.Motiejūnas. – Svarbiausia, kad turime labai pajėgius lietuvius ir pasipildėme dviem stipriais legionieriais. Ir toliau dirbame tuo pačiu principu – buriame komandą aplink pajėgius lietuvius ir kelis padėti galinčius užsieniečius. Nepamirškime, kad šansą gaus ir jauni žaidėjai, kurie prisijungs prie komandos.“

– Realiausia, kad „Žalgirį“ dar papildys 1-2 dublerių komandos nariai? – 24sek.lt paklausė P.Motiejūno.

– Pamatysime, kai pradėsime sportuoti. Čia jau nuspręs treneriai. Tiesiog šiam momentui uždarome tų užsieniečių rinką, į kuriuos žiūrime kaip į komandos ramsčius. Dabar visas dėmesys – jaunimui.

– Joks pirkinys tiesiogiai nepakeitė Jameso Andersono. Ar praėjusio sezono „Žalgirio“ lyderiui ir neieškojote tiesioginės pamainos?

– Atėjus Mantui Kalniečiui, labai keičiasi komandos veidas. Renkantis užsieniečius rizika labai didelė. Kai grįžo Mantas, naivu tikėtis, kad komanda bus tokia pati kaip pernai. Palyginus su pernai, itin pasistiprinome.

Kalbant apie J.Andersoną, jis – nepakeičiamas. Negali kalbėti, kad pakeisime Jamesą, Artūrą Milaknį ir žaisime taip pat. Ne kartą sakiau ir sakysiu, kad tikime tuo trenerių kolektyvu, kurį turime. Niekada nežaidžiama pagal tai, kaip kažkas kažką pakeis pagal tą pačią schemą.

Perkame tuos žaidėjus, kuriuos galime, o tada treneriai pagal tai dėliojasi žaidimą. Tikiu mūsų trenerių tandemu ir prisijungsiančiu Dariumi Songaila. Jie maksimaliai išspaus naudą iš to, ką turime.

– Ar Š.Jasikevičiaus išsaugojimas ir D.Songailos pakvietimas yra vienas didžiausių „Žalgirio“ vasaros laimėjimų?

– Dėl Šarūno, be jokios abejonės, jau pernai matėme, kaip gerai jie dviese dirbo su Gintaru Krapiku. O Darius visame pasaulyje žinomas kaip vienas geriausių vienas prieš vieną žaidžiančių aukštaūgių. Mums trūko pastiprinimo, kad kažkas dirbtų indvidualiai su mūsų aukštaūgiais. Turint tiek daug perspektyvių šios pozicijos žaidėjų – Martyną Echodą, Lauryną Birutį, Martyną Sajų, turėti tokį didelį žmogų, kuris mokys juos, yra neįkainojamas dalykas.

Užsipildė spraga – Šaras dirbs su mažiukais, Darius – su dideliais. Jaunimui bus puikios galimybės tobulėti.

„Žalgirio“ komplektacija 2015-2016 m. sezonui
Atvyko Mantas Kalnietis, Martynas Pocius, Brockas Motumas, Olivier Hanlanas
Liko Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Siim-Sander Venė, Vytenis Lipkevičius, Kasparas Vecvagaras
Išvyko Jamesas Andersonas, Willas Cherry, Artūras Milaknis, Artūras Gudaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Donatas Tarolis 
Treneriai Gintaras Krapikas, Šarūnas Jasikevičius, Darius Songaila, Evaldas Beržininkaitis.

– Nemažai diskutuojama apie „Žalgirio“ priekinę liniją. R.Javtokui jau 35-eri, didesnė traumos tikimybė, o naujokas Brockas Motumas nėra tradicinis „centras“. Dėl vidurio puolėjo pozicijos nekyla abejonių?

– Jei kažkuris žaidėjas patirtų traumą, esame pažeidžiami bet kurioje pozicijoje. B.Motumas todėl mums ir tinka, kad gali žaisti aikštėje tiek su R.Javtoku, tiek su P.Jankūnu. Be to, visi pamiršta Siim-Sander Venę, kuris daugiausia rungtyniauja sunkiuoju kraštu.

Šiuolaikiniame krepšinyje yra nemažai žemų „centrų“, tradiciniais vidurio puolėjais nebelabai kas remiasi. O traumų rizika visada buvo ir bus. Bet mes dėl to ir ieškojome tokių žaidėjų, kuriais galėtume rotuoti ir keisti žaidimo stilių. Kad nebūtų taip, jog vienas keičia kitą ir žaidi tą patį krepšinį.

O dabar vienoks krepšinis bus su P.Jankūnu ir R.Javtoku ar Robertu ir B.Motumu, visai kitoks – su B.Motumu ir P.Jankūnu ar S.Vene ir B.Motumu. Gali keisti rungtynių tempą, greitį, žaidimo stilių. Norėjome žaisti kuo įvairiau.

Netektys nėra tokios, dėl kurių galėtume sakyti, jog susilpnėjome. Tiesiog keisis „Žalgirio“ žaidimo stilius.

Be to, neturime tokių finansinių galimybių, kad turėtume du pajėgius vienas kitą keičiančius krepšininkus, o tada dar neduotume atsisikleisti ir jauniems krepšininkams. Dabar turime keturis pajėgius aukštaūgius ir vieną jauną, kuris gaus savo šansą.

– Ar puolėjų grandį dar gali sustiprinti Linas Kleiza? „Žalgiris“ dar lauks jo sprendimo?

– Šioje situacijoje reikia sulaukti Lino komentaro. Nenorėčiau komentuoti, tegul jis pats pasako apie savo planus. Bet mes palaikome ryšį ir tik laikas parodys, kokia bus situacija.

Tiek iš jo pusės buvo pasakyta, kad jis nori baigti karjerą „Žalgiryje“, tiek patys sakėme, jog Kaune baigiančius karjerą norime matyti geriausius Lietuvos krepšininkus. Mūzų pozicija nesikeičia.

Iš mūsų pusės pasakysiu, kad durys jam atviros.

– „Žalgirį“ be J.Andersono šią vasarą iš didesnį indėlį įnešusių žaidėjų dar paliko Artūras Milaknis, Artūras Gudaitis ir Willas Cherry. Kuri netektis buvo skaudžiausia?

– Labiausiai norėjome, kad liktų A.Milaknis. Dėl J.Andersono jau nuo pat pradžių žinojome, kad tai vienintelis jo sezonas. Tik džiaugėmės ir dėkojome jam už buvimą komandoje.

O A.Milaknis atsiskleidė ir dėjome labai daug pastangų, kad liktų. Bet neliko, tai neliko. Nedarome tragedijos. Džiaugiamės, kad jis galų gale gavo šansą žaisti užsienyje, padaryti legionieriaus karjerą ir užsidirbti pinigų.

Šios netektys nėra tokios, dėl kurių galėtume sakyti, jog susilpnėjome. Tiesiog keisis „Žalgirio“ žaidimo stilius.

– „Twitter“ pranešėte, kad dėl nacionalinių komandų pasiruošimą sezonui galite pradėti be 8 žaidėjų. Į Lietuvos rinktinę gali būti pakviesti ir du įžaidėjai. Ar tai nesukels problemų ruošiantis sezonui?

– Problemų nekils. Daugelis komandų su tuo susiduria. Dėl Europos čempionato sezonas startuoją spalį, todėl nėra jokios tragedijos.

Sunku pasakyti, kad kviesime jaunimą. Tiesiog prie jaunimo pasiruošimo prijungsime tuos kelis mūsų žaidėjus. Nedarome tragedijos, nes M.Pocius sportavo visą vasarą, į areną sportuoti pastoviai užsuka V.Lipkevičius, E.Ulanovas žaidė studentų rintinėje ir dirba individualiai. Nė vienas nesėdėjo visą vasarą nieko nedarydamas. Visi dirbo ar atstovavo rinktinėms, o dabar ateina su ambicijomis kažką įrodyti.

Džiaugiamės. Vienintelis klausimas – kada visi susirinks. Savaitės, dviejų užteks pašlifuoti derinius, o formą reikia įgyti nebūtinai rugsėjo mėnesį. Svarbu galingas finišas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius