Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 10 14

„Žalgirio“ naujokai įvertino debiutą: aiškėjanti vieta, negraži pergalė ir nuostabi atmosfera

Brandonas Daviesas ir Aaronas White'as penktadienio vakarą smaginosi dėjimais, kuriuos bergždžiai bandė sustabdyti Mathias Lessortas. Nors „Žalgirio“ naujokai iš vietų kėlė arenoje susirinkusius žiūrovus, tačiau patys supranta, kad broko taip pat buvo nemažai.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gerai rungtynes pradėjęs Brandonas Daviesas sužaidė kiek mažiau nei 15 minučių, tačiau spėjo pelnyti 10 taškų ir nusiimti 5 kamuolius. Tiesa, dėl asmeninių pražangų jam teko ne tik ilgiau patrinti suolą, bet ir rungtynes baigti anksčiau laiko.

Kitas amerikietis Aaronas White'as ant parketo praleido daugiau nei 23 minutes, per jas sumetė 10 taškų ir atkovojo 5 kamuolius.

VIDEO: Davies & White open EuroLeague season wih big dunks!

Abiems šiems žaidėjams tai buvo savotiškas krikštas, mat jie debiutavo Eurolygoje. Tiesa, B.Daviesas jau yra ragavęs ir NBA duonos, o štai A.White'o aukščiausias laiptelis iki penktadienio buvo Europos taurė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Dauguma žaidėjų šitame lygyje ir tokioj atmosferoj žaidė pirmą sykį. Tikrai jiems yra nelengva. Galbūt šitame lygyje reikia sužaisti, kad suprastum kiekvienos detalės vertę“, – po pergalės 78:76 prieš „Crvena zvezda“ kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

Treneris taip pat pridėjo, kad kai kurie nauji žaidėjai dar nelabai supranta, kaip padėti komandai, ir žaidžia taip, kaip yra pratę tai daryti ankstesnėse savo komandose.

24sek po susitikimo pasikalbėjo su B.Daviesu ir A.Whit'`u. Abu šie krepšininkai, paklausti, kokie įspūdžiai po pirmųjų Eurolygos rungtynių, iš karto atidavė duoklę sirgaliams, kurių arenoje buvo beveik 11,5 tūkstančio.

Nors treneriai spaudos konferencijoje kalba vėliau nei su žiniasklaida bendrauja krepšininkai, B.Daviesas iš esmės pasakė tai, ką ir Šaras: tam, kad suprastum, ką reiškia žaisti Eurolygoje, turi tai patirti.

Amerikiečio teigimu, jam reikėjo pajausti ne tik žaidimą ir rungtynių svarbą, bet, pavyzdžiui, ir teisėjus bei jų situacijų traktavimą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

Kiek rungtynių vidurio puolėjui prireiks, kad jaustųsi įsivažiavęs? B.Daviesas šiuo klausimu – optimistiškas: „Tikiuosi, kad užteks ir šitų. Daug ką reikia išmokti iš šios pergalės. Juk smagiau mokytis iš laimėtų rungtynių. Mes radome kelią, kiekvienas atidavė viską, aukojosi, pamiršo savo ego. Jei mes tai pratęsime, galime laimėti daug.“

Taip pat „centras“ sako gan neblogai suprantantis ir savo vaidmenį komandoje. Jis teigia įnešantis energijos tiek puolime, tiek gynyboje. „Treneris tikrai labai pasitiki mano žaidimu, žino, ką aš galiu. Viskas dar tik ryškėja, bet mes kiekvieną dieną tampame geresni“, – 24sek kalbėjo aukštaūgis.

Savo uždavinius sako suprantantis ir A.White'as: „Aš kylu nuo suolo ir turiu įnešti energijos, pataikyti metimus, būti atletiškas. Ketvirtoje pozicijoje esu greitesnis nei varžovai, todėl turiu tai išnaudoti.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaron White'as
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaron White'as

Tačiau reikia pripažinti, kad greitis puolime kartais virsta problemomis gynyboje. A.White`ui dažnai yra sunku gintis prieš fiziškai tvirtesnius varžovų aukštaūgius.

„Tokiose situacijose taip pat bandau pasinaudoti savo greičiu gynyboje, tačiau turiu ties tuo padirbėti“, – sakė A.White'as.

Kad ne viskas einasi kaip iš pypkės, supranta ir B.Daviesas. Paklaustas, ką jam dar labiausiai reikia patobulinti, amerikietis pabrėžė, kad su žaidimu viskas lyg ir gerai, tačiau dar priima netinkamus sprendimus.

„Šiame lygyje yra daug daugiau mąstymo, turi žinoti keletą žingsnių į priekį. Tai yra dalykas, kuriame bandau tobulėti, bandau būti tikras, kad esu tinkamai pasiruošęs psichologiškai. Manau, kad esu gerai pasiruošęs fiziškai, bet, kaip jau sakiau, tokiame lygyje yra daug psichologinių dalykų“, – dėstė B.Daviesas.

Pirmosios „Žalgirio“ Eurolygos rungtynės buvo gan klampios. Komandos žaidė pozicinį krepšinį, kibiai gynėsi, nevengė kontakto. Atletiškiems amerikiečiams toks žaidimo stilius gali pasirodyti nepalankus, tačiau jie patys problemos neįžvelgia.

A.White'as, išgirdęs klausimą apie penktadienio rungtynių eigą, pridūrė, kad mačas buvo nemalonus akiai, tačiau tikino, kad svarbiausia, jog komanda iškovojo pergalę.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as

Jam antrino ir B.Daviesas. Į klausimą, kokio stiliaus krepšinis jam pačiam yra palankesnis, „centras“ atsakė: „Man labiausiai patinka laimintis krepšinis (šypsosi). Esu žaidęs ir lėtesnėse, ir greitesnėse komandose. Šiame lygyje viskas yra paliekama trenerių štabui. Jie nusprendžia, kaip komanda žais. Mūsų žaidimas dažnai priklauso nuo to, kaip kita komanda mėgsta žaisti. Manau, kad mes kažkiek išstūmėme varžovus iš jų mėgstamo krepšinio. Už tai reikia pagirti trenerius.“

Broko ir klaidų penktadienį Šarūnas Jasikevičius savo auklėtinių veiksmuose matė daugiau nei norėjo. Būtent todėl treneris po penktadienio rungtynių trumpai pasidžiaugė pergale ir sakė, kad dabar laikas grįžti į treniruočių salę ir dirbti. Kad dirbti dar reikia, supranta ir komandos naujokai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius