Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 02

„Žalgirio“ užklausos sulaukęs Kevinas Pangosas laukia akistatos su Domantu Saboniu

Kevinas Pangosas buvo paskutinis žaidėjas, palikęs Donguano krepšinio arenos parketą rytinėje kanadiečių treniruotėje. 26-erių krepšininkas stengiasi nesigraužti dėl praėjusių rungtynių, tačiau pralaimėjimas Australijai įspaudė buvusį žalgirietį į kampą be teisės pramesti ir klysti. Dabar K.Pangosas ir Kanados rinktinė privalo nugalėti lietuvius, kad išsaugotų viltį patekti į kitą pasaulio čempionato etapą. Net jeigu tai reikštų, kad tektų nuliūdinti gerą bičiulį.
Kevinas Pangosas
Kevinas Pangosas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Domantas Sabonis broliškai apsikabino savo buvusį bendražygį, sutikęs jį Donguano „Kande“ viešbučio foje, kur apsistojo visos keturios H grupės komandos.

„Daug kalbu su Domantu! – vos tik paklaustas apie susitikimą su lietuviu, net nušvito K.Pangosas. – Gera sutikti tokį bičiulį. Bus labai smagu su juo pasimatyti aikštėje.“

Tai bus pirmas kartas, kai buvę „Gonzaga Bulldogs“ komandos draugai žais vienas prieš kitą.

Šioje kompanijoje bus dar vienas Kanados rinktinės narys – aukštaūgis Kyle'as Wiltjeras, su kuriuo savo paskutinį sezoną NCAA D.Sabonis vedė Gonzagos komandą į pergales.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Kyle'as Wiltjeras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Kyle'as Wiltjeras

Tai bus intriguojanti akistata ne tik dėl artimų abiejų komandų lyderių ryšių.

Kanada viešai pristatė mačą su Lietuva kaip „gyvenk arba mirk“ rungtynes. Jų nugalėtojas smarkiai padidins savo galimybes patekti į antrąjį pasaulio čempionato etapą.

Pralaimėjimo atveju, ypač Kanadai, greičiausiai teks ruoštis kovai dėl bilieto į olimpinę atranką mūšiuose dėl 17-32 vietų.

„Tai, be abejonės, stipri grupė. Bet tokia ta situacija ir nėra ko skųstis, – paprastai į realybę žiūri K.Pangosas. – Turime būti pasiruošę ir žaisti.“

Vieną atkaklų mačą Kanada jau pralaimėjo. Pirmadienio rytą Nickas Nurse'as jau buvo surengęs kanadiečiams rungtynių su Australija vaizdo peržiūrą.

Joje Šiaurės Amerikos atstovai turėjo pamatyti įkvepiantį trečiąjį kėlinį, per kurį įmetę net 37 taškus kanadiečiai buvo ambicingai įsiveržę į priekį, ir didelį kontrastą ketvirtajame, po kurio buvo priversti kapituliuoti 92:108.

Pirmajame čempionato ture tik Filipinai gynėsi taip prastai, kaip Kanada.

„Žiūrėjome daug epizodų iš tų rungtynių. Žaisdavome gerai, kai apsigindavome ir taip užsikurdavome puolimui. Jeigu prastai gynėmės, tuo pačiu ir nepataikėme. Mes turime būti stabilesni“, – konstatavo K.Pangosas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kevinas Pangosas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kevinas Pangosas

Jis matė ir Lietuvos krepšininkų dominavimą pasaulio čempionato starte. Lietuviai net 54 taškų skirtumu sudaužė Senegalą ir pasiuntė grėsmingą signalą apie savo potencialą.

„Jie žaidė puikiai! – neslėpė K.Pangosas. – Lietuviai dominavo prieš Senegalą. Privalome jiems apsunkinti žaidimą. Jie turi daug talento. Gerai tą žinau – aš pats žaidžiau su daugeliu tų vyrukų (šypsosi.). Žaidžiau ir prieš juos.

Turime sustabdyti jų metikus ir pristabdyti aukštaūgius. Tai solidi komanda, kuriai negalime leisti žaisti jų krepšinio.“

VIDEO: Kanados trenerio prisiminimai: apie darbo pokalbį su Šaru ir J.Valančiūno išskirtinumą

Kanados rinktinės dienos dabar atrodytų gražesnės, jei jos stovykloje būtų visos ant kandidatų sąrašo surašytos pavardės. Bet iš 17 NBA atstovų N.Nurse'o rikiuotėje liko vos du – „Sacramento Kings“ įžaidėjas Cory Josephas ir „Orlando Magic“ centras Khemas Birchas.

Kanados krepšininkai dažnai girdi šį klausimą. Sykį žurnalistų zonoje vienas po kito tokių klausimų sulaukė tiek K.Pangosas, tiek C.Josephas. Jų lūpomis skambėjo panašūs atsakymai.

Kita vertus, su visais NBA žaidėjais K.Pangosas galbūt nebūtų sulaukęs tokio N.Nurse'o pasitikėjimo. Tokios NBA žvaigždės kaip Jamalas Murray ar kylanti žvaigždutė Shai Gilgeous-Alexanderis greičiausiai būtų nustūmusios „Barcelona“ atakų organizatorių į suolo galą.

Dabar N.Nurse'as nebijo užkrauti atsakomybės ant K.Pangoso pečių. 55-erių amerikietis pasitiki įžaidėju, prašo savęs nevaržyti ir žaisti agresyviai.

Rungtynėse su Australija K.Pangosas žaidė ilgiausiai Kanados komandoje – 33 minutes, per kurias pelnė 14 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

„Turime gerą komandą, tik turime pasikliauti vienas kitu. Jokių pasiteisinimų, – sakė K.Pangosas, nesutrikęs ir paklaustas, ar tai nemenkina kanadiečių vilčių toli nužygiuoti pasaulio čempionate ir laimėti medalius. – Visai neveikia. Turime gerą talentingą kompaniją – protingus žaidėjus, metikus ir gerus atletus. Mes patenkinti grupe ir norime eiti į priekį.“

VIDEO: „Rinktinė 2019“: įspūdinga Lietuvos pradžia, pažeminti liūtai ir žiaurūs triuškinimai

Aukščiausio lygio partnerius K.Pangosas turės grįžęs į Barselonos klubą.

Vasarą „Barcelona“ pakratė piniginę ir į Kataloniją atsivežė tokius žaidėjus kaip Nikolą Mirotičių, Cory Higginsą ar Brandoną Daviesą. Pastarasis – geras K.Pangoso bičiulis, su kuriuo jis susipažino savo antrąjį sezoną „Žalgiryje“.

„Pernai jis turėjo įspūdingą sezoną ir tikiuosi, kad tokį turėsime ir kitą sezoną“, – pridūrė K.Pangosas.

nuotr. Alfredo Pliadžio /Robertas Javtkas ir Kevinas Pangosas
nuotr. Alfredo Pliadžio /Robertas Javtkas ir Kevinas Pangosas

Pernai dvejų metų sutartį su „Barca“ sudaręs įžaidėjas tarpsezonio metu išgirdo nemalonių gandų. K.Pangosas jau buvo siunčiamas lauk iš Barselonos. Į tai dėmesį atkreipė Kauno „Žalgiris“, ieškojęs pastiprinimo įžaidėjų grandyje.

„Paulius Motiejūnas buvo su manimi susisiekęs paklausti, kokia mano situacija, nes buvo gandų, kad galiu palikti Barseloną. Jis tik norėjo pasitikrinti. Pasakiau jam, kad esu laimingas Barselonoje ir ten liksiu. Viskas. Smagu, kad žalgiriečiai su manimi susisiekė, bet tik tiek“, – 24sek teigė įžaidėjas.

K.Pangosas Eurolygoje su savo komanda turės favorito statusą. Tuo tarpu žingsnis į kitą etapą su Kanados rinktine prilygtų nedideliam žygdarbiui. Buvęs žalgirietis visada svajojo žaisti NBA. Toks žygdarbis galbūt padėtų suklusti NBA žmones ir šios lygos gerbėjus Kanadoje, kuriems trūksta NBA kalibro atstovų jų šalies rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius