Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 01 18

„Žalgirio“ žingsnis į finalo ketvertą pažymėtas nuostabiu L.Lekavičiaus pasirodymu

Kauno „Žalgiris“ tapo paskutine komanda, įšokusia į Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą. Luko Lekavičiaus vedami žalgiriečiai atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse antrą kartą 103:77 (30:18, 24:19, 22:27, 27:13) įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir prisijungė prie jau anksčiau bilietus į ketvertą iškovojusių Utenos „Juventus“, Panevėžio „Lietkabelio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandų.
Lukas Lekavičius
Lukas Lekavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ pirmą mačą Pasvalyje sausio 5-ąją laimėjo 98:82, tad bendroje dvejų rungtynių akistatoje kauniečiai nugalėjo solidžiu 42 taškų skirtumu.

Atsakomajame susitikime „Žalgiris“ solidų pranašumą susikrovė jau pirmajame kėlinyje, kurį laimėjo 30:18.

Antrajame ketvirtyje kauniečių pranašumas pasiekė ir 19 taškų (54:35), o „Pieno žvaigždės“ į kovą bandė grįžti po ilgosios pertraukos.

Pasvaliečiai trečiąjį kėlinį pradėjo laimėdami atkarpą 20:7 ir nukirpo „Žalgirio“ persvarą iki vos 4 taškų – 61:57.

Visgi įspūdingai visų rungtynių metu žaidęs Lukas Lekavičius per paskutines kelias trečiojo ketvirčio minutes sumetė 10 taškų, o šeimininkų persvara vėl grįžo prie saugios – 76:64.

Ketvirtajame kėlinyje intriga jau nepakvipo. „Žalgiris“ užtikrintai didino persvarą, o paskutinėmis minutėmis dar ir pelnė 100-ąjį tašką – šią ribą dėjimu komandai pasiekė Martinas Gebenas.

Nuostabiai rungtyniavęs L.Lekavičius vos per 18 minučių sumetė net 28 taškus ir liko vos per tašką nuo karjeros rezultatyvumo rekordo.

„Žalgirio“ įžaidėjas atakavo praktiškai nepriekaištingai – pataikė visus 5 tritaškius, visus 5 baudų metimus ir 4 dvitaškius iš 6.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Tai – rezultatyviausios Luko karjeros rungtynės Lietuvos turnyruose. Lietuvos krepšinio lygoje L.Lekavičius daugiausiai yra pelnęs 23 taškus.

Iki karjeros rezultatyvumo rekordo jam pritrūko vos taško – 2017 m. vasarį į Bambergo „Brose“ krepšį Lukas sumetė net 29 taškus.

„Žalgiris“ įtikinamą pergalę pasiekė nepaisant to, jog antroje rungtynių pusėje turėjo verstis be Mariaus Grigonio. Komandos lyderis pirmajame kėlinyje žaidė 6 minutes ir pelnė 7 taškus, bet sunegalavęs per ilgąją pertrauką persirengė ir išvyko namo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis

Tiesa, 15min žiniomis, M.Grigonio situacija nėra susijusi su COVID-19.

„Žalgiris“ Panevėžyje vyksiančio finalo ketverto pusfinalyje kausis su „Neptūnu“. Kitame pusfinalyje dėl vietos finale kovos „Lietkabelis“ ir „Juventus“.

KMT finalo ketvertas bus surengtas vasario 13-14 dienomis.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 28 (5/5 trit., 25 naud. bal.), Rokas Jokubaitis 15 (8 rez. perd.), Thomasas Walkupas 12, Karolis Lukošiūnas 11 (3/8 trit.), Martinas Gebenas 8 (7 atk. kam.).

„Pieno žvaigždės“: Edgaras Želionis 20 (4/4 trit.), Branko Mirkovičius (8 rez. perd.) ir Karolis Giedraitis po 11, Paulius Petrilevičius ir Danielis Amigo po 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius