-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 10

„Žalgiris“ laukia Šarūno Jasikevičiaus sprendimo

„Jau antrą kartą tenka patirti šį nemalonų jausmą“, – atsiduso Paulius Motiejūnas. Kauno „Žalgirio“ vadovams buvo be galo sunku tai ištarti, tačiau sprendimas priimtas – Lietuvos čempionai padėkojo Gintarui Krapikui už darbą ir atsisveikino su dvejus metus klubą treniravusiu strategu. Laikinuoju treneriu tapo Šarūnas Jasikevičius. „Žalgirio“ tikslas – ilgam patikėti komandą į Šaro rankas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmadienį „Žalgirio“ vadovai sės su Šarūnu prie derybų stalo. Viskas įvyko taip greitai, kad aptarti 39-erių specialisto ateities Kaune dar nebuvo kada. Šeštadienį žalgiriečiai grįžo į Lietuvą po tragiškos viešnagės Bamberge (63:96), o sekmadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje laukia mačas su Prienų-Birštono „Vytautu“.

Laikinojo trenerio statusą „Žalgiris“ labai nori pakeisti į ilgalaikio.

„Dar nebuvo kada apie tai kalbėti nei su Šaru, nei su jo agentais. Bet pradžioje kalbėsime tik su juo. Norime, kad Šarūnas komandai vadovautų ne tik laikinai, bet ir ilgiau. Jis mūsų pretendentas numeris vienas“, – tvirtai 24sek pareiškė „Žalgirio“ direktorius P.Motiejūnas.

„Žalgiris“ nori susieti savo ateitį su Š.Jasikevičiumi, kuriam sekmadienį tai bus pirmosios oficialios rungtynės vyriausiojo trenerio poste. Pusantrų metų nepakeičiamas įžaidėjas asistavo G.Krapikui ir kantriai ruošėsi vyr. trenerio karjerai.

Norisi kovingumo, didesnio noro laimėti ir geresnio žaidimo.

Dabar tam – puikus šansas. Bet kol nerastas sutarimas dėl ilgalaikių įsipareigojimų, Šaras dar kol kas tik laikinasis „Žalgirio“ treneris.

„Yra daug niuansų. Viskas nėra taip paprasta. Jis pasiruošęs, bet reikia pažiūrėti, kokie jo lūkesčiai, kokios galimybės. Mes nemėgstame trumpalaikių tikslų ir žiūrime į ilgalaikę strategiją. Juk ir Gintaras pas mus dirbo ne vieną sezoną“, – pasakojo P.Motiejūnas.

– Kieno iniciatyva imtasi permainų: paties trenerio ar vadovų? 24sek paklausė „Žalgirio“ direktoriaus.

– Treneris dirbo savo darbą. Ir gerai dirbo. Bet kaip visada sakome, yra komanda, fanai, rezultatai, siekiai, o žaidimas ir pralaimėjimai tokiais dideliais skirtumais įpareigoja imtis veiksmų. Kaip bebūtų, treneris yra pirmas, kuris turi prisiimti atsakomybę. Tai yra normalu. Darbas yra darbas, o visi santykiai yra šalia. Nieko nepakeisi.

– Apie Gintaro Krapiko atsidavimą „Žalgiriui“ sklando legendos. Gal netolimoje ateityje jį dar pamatysime „Žalgiryje“, tik kitame amplua?

– Neatmesčiau galimybės, kad mūsų keliai dar susitiks ir ateityje dirbsime kartu. Bet dabar reikia duoti treneriui pailsėti.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paulius Motiejūnas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Paulius Motiejūnas

– Ar galima tikėtis permainų „Žalgirio“ sudėtyje, kai traumą patyrė Robertas Javtokas?

– Ne. Tam nėra finansinių galimybių, todėl į sudėtį įtrauktas Martynas Sajus.

– Ar tikitės Robertą Javtoką šį sezoną dar išvysti aikštėje?

– Prisiminkim, kad buvo ir tokių, kurie po avarijos netikėjo, kad Javtokas vaikščios ar dar žais krepšinį. Savo užsispyrimu, noru ir meile krepšiniui jis yra unikalus žmogus. Todėl su juo tikrai nenorėčiau sakyti, kad tai neįmanoma.

Bet kol kas anksti spėlioti. Reikia žiūrėti, kaip gys koja. Bet, manau, jei gydymas bus sėkmingas, Roberto aistra krepšiniui nugalės ir jis grįš.

– Kaip vertinate pirmąją „Žalgirio“ sezono dalį?

– Po tokių sunkių sprendimų ir tokių pralaimėjimų dabar labai sunku kalbėti. Pirmoje sezono pusėje viskas buvo tvarkoj – patekome į „Top 16“, rezultatai LKL buvo geri. Viskas, atrodo, ėjo pagal planą. Bet tai yra praeitis.

Viskas gali labai greitai sugriūti. O kai tokie pralaimėjimai dideliais skirtumais tampa tradicija, tai griauna visus planus. Norisi kovingumo, didesnio noro laimėti ir geresnio žaidimo. To ir laukiame. ​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius