Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 31

„Žalgiriui“ atėjo laikas baigti tarpklasinių varžybų sezoną

„Finalas turi būti karas. O mes išėjome žaisti kaip per tarpklasines varžybas“, – po „Neptūno“ kirčio Klaipėdoje pareiškė Šarūnas Jasikevičius. Kauno „Žalgiris“ privalo kuo greičiau baigti tarpklasinių varžybų sezoną, nes kitaip gali skaudžiai nuplaukti kitas gerokai svarbesnis čempionatas.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
LKL finalas | Kauno „Žalgiris“ – Klaipėdos „Neptūnas“ | 19:00 | „Žalgirio“ arena | Serija 1-1

Šaras prisiėmė atsakomybę savotiškai užstodamas savo kareivius, kurie, panašu, neįvertino „Neptūno“ jėgos ir patyrė gėdingą pralaimėjimą 54:76.

Krepšininkai mėgsta sakyti, kad neskaito ar nežiūri su jais susijusios informacijos. Bet tai tik kalbos. O Šaras spaudos konferencijoje siuntė aiškią žinutę – laikas atsibusti!

„Nežinau, ar vyrai po pirmųjų rungtynių suprato, kad viskas bus visai kitaip. Bet Klaipėdoje jau eilę metų krenta grandai.

Nepavyko žaidėjų nuteikti rungtynėms taip, kad jie žaistų fiziškiau, naudotų daugiau kontakto, nevėluotų. Reikia tikėtis, kad per trečiąsias rungtynes būsime tokie, kokie esame įpratę.

Jei vėluoji visur per metrą ar pusantro, taktikos nelabai padės“, – žodžių nerinko Š.Jasikevičius.

M.Mažeika: „Klaipėdiečiai niekada neina tik dalyvauti. Jie eina tik nugalėti“.

Psichologija sporte yra svarbesnė už bet kokią statistiką. „Žalgirio“ krepšininkai LKL finalą galėjo pasitikti viduje turėdami jausmą, kad „vis tiek nugalės „Neptūną“.

Ir patys žalgiriečiai po pirmosios pergalės Kaune pripažino, kad emocijos finalo serijoje su „Lietuvos rytu“ būtų kitokios.

Kuo ilgiau „Žalgiriui“ nepavyks išstumti iš savęs to vidinio jausmo, kad „vis tiek laimės“, tuo didesnė tikimybė „Neptūno“ bangai augti. Finale emocijos atlieka svarbų vaidmenį.

„Galbūt jums jau atsibodo klausytis, bet be galo malonu dirbti su tokia motyvuota ir ambicinga žmonių grupe. Jie labai motyvuoti tokiems dalykams. Nereikia būti profesoriumi: esame silpnesnė komanda nei „Žalgiris“. Ekspertai remiasi faktais ir viskas logiška. Bet mums tas noras įrodyti, kad kažkas neteisus, noras laimėti prieš „Žalgirį“, nusiteikimas, energija... To iš mūsų neatimsi. Galime mes ir pralaimėti, bet vyrų akyse matosi ugnis“, – apie kovinę atmosferą Klaipėdoje kalbėjo Dainius Adomaitis.

Galbūt prieš dvejus metus „Neptūnas“ finale jau džiaugėsi sidabru kišenėje ir į čempionų žiedus žiūrėjo kaip į neįgyvendinamą svajonę. Bet šiems „Neptūno“ vyrams sidabro nebeužtenka.

VIDEO: „Neptūno“ banga nuplovė „Žalgirį“

„Tikiuosi, po šios pergalės serija bus daug kam įdomesnė. Girdėjau, kad kažkam neįdomu, kažkam kelia žiovulį, – skeptikus pašiepė „Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika. – Klaipėdiečiai niekada neina tik dalyvauti. Jie eina tik nugalėti“.

Kai rungtynių pabaigoje M.Mažeika su žalgiriečio pražanga įstūmė dvitaškį į svečių krepšį, „Neptūno“ pranašumas šoktelėjo iki 76:51.

Po taiklaus metimo M.Mažeika žengė žingsnį tribūnų link, davė penkis berniukui su šluota ir nužvelgęs „Švyturio“ arenos tribūną mostelėjo pirštu lyg mokytų.

Ne, ne, ne. „Žalgiriui“ finalas netaps lengvu pasivaikščiojimu.

Signalų baigti tarpklasinių varžybų sezoną „Žalgiriui“ jau užtenka.

VIDEO: „Neptūno“ legionierius prieš LKL finalo mačą pasipiršo mylimajai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius