Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 15

Žmogus, sugrąžinęs džiaugsmą: po triumfo – gražus „Žalgirio“ lyderių gestas M.Schilleriui

Kai iš Panevėžio „Cido“ arenos palubių sprogo auksinis konfeti, KMT trofėjumi kukliai pasidžiaugęs Paulius Jankūnas kapitoniškai perdavė jį į žemiausio vyruko ant podiumo rankas.

36-erių „Žalgirio“ senbuvis maloniai pakvietė trenerį nulipti nuo pakylos. Su sunkia auksine taure 38-erių austras vykdė kapitono nurodymą ir atsistojo priešais komandą. Martinas Schilleris smagiai dar sykį užsiūbavo čempionišką nugalėtojų bangą ir su džiaugsmu kėlė trofėjų aukštyn.

Marius Grigonis, KMT finalo ketverto MVP Joffrey Lauvergne'as ir būrys kitų žalgiriečių džiaugėsi už savo trenerį.

Jam tai nebuvo pats pirmas titulas vyr. trenerio karjeroje. M.Schilleris korektiškai patikslino, kad jau yra laimėjęs tarpinį G lygos sezono turnyrą, kurio stebėti žiemą susirenka visų NBA klubų vadovai.

Tačiau tai buvo trofėjus, kurio tyliajam „Žalgirio“ generolui reikėjo norint įtvirtinti savo įspaudą reiklioje Lietuvos krepšinio žemėje.

„Šiaip smagu dėl trenerio, – po pergalės Panevėžyje 15min sakė M.Grigonis. – Visi jam žėrė labai daug kritikos. Bet nežinau – nelabai pasakytum, kad sunkiai laimėjome (KMT). Smagu dėl trenerio.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „Lietkabelis“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „Lietkabelis“

Kauno „Žalgiris“ KMT pusfinalyje 84:72 pranoko Klaipėdos „Neptūną“, o finale nepaliko vilčių Panevėžio „Lietkabeliui“ (76:69). Eurolygoje M.Schilleris su žalgiriečiais trypčioja ant ketvirtfinalio slenksčio.

Buvo tokių, kurie dvejojo, ar austras Kaune sutiks Kalėdas. Buvo tokių, kurie su trofėjais regėjo kitas Lietuvos komandas. Abejonių buvo daug, bet M.Schilleris dabar yra KMT čempionas.

„Kalbėsiu nuo savęs, – paklaustas, kokią įtaką geram jo ir komandos sezonui turi M.Schilleris, 15min savo pasakojimą pradėjo J.Lauvergne'as. – Aš ir vėl mėgaujuosi krepšiniu. Daugiausia dėl organizacijos bei komandos draugų, tačiau ir dėl trenerio (Schillerio), Arne (Woltmanno), viso trenerių štabo. Ateiti į treniruotes ir džiaugtis kiekvieną dieną – tai ypatingas jausmas. Aš pratęsiau sutartį su „Žalgiriu“ ir M.Schilleris irgi yra viena pagrindinių to priežasčių.

Jaučiu, kad mes tobulėjame kaip komanda. Aš taip pat gerai jaučiuosi aikštėje. Čia gera ir smagu. Nežinau, ką daugiau pridurti. Bet čia tikrai daug džiaugsmo.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „Lietkabelis“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „Lietkabelis“

J.Lauvergne'as yra geras posakio „visas grožis paprastume“ pavyzdys.

Stambulo „Fenerbahče“ fanatikams jis buvo per sunkus, per lėtas, per žioplas ir dar visoks koks perprastas. Tačiau M.Schillerio derinių lentoje vidurio puolėjas rado savo vietą ir neapsikraudamas darė tai, ką moka geriausiai.

Panevėžyje prancūzas pelnė vid. 19,5 taško (18/25 dvit. – 72 proc.), atkovojo po 7 kamuolius ir rinko po 24 naudingumo balus bei atsiėmė MVP statulėlę. Kaip ir dauguma žalgiriečių, J.Lauvergne'as su „Žalgirio“ marškinėliais jautėsi laisvai, smagiai ir patogiai.

„Tai turbūt pirmas mano MVP apdovanojimas nuo jaunimo turnyrų, – neslėpė J.Lauvergne'as. – Aš tikrai labai mėgaujuosiu šiuo sezonu. Jis ypatingas. Ypač jaučiuosi laimingas, kad galime žaisti nepaisant koronaviruso.“

Galingas pasirodymas KMT finalo ketverte ir solidūs rodikliai Eurolygoje galėjo smarkiai pakelti akcijas, bet J.Lauvergne'as jau apsisprendė. Pasirodo, jis pats pasiprašė pasirašyti naują sutartį su „Žalgiriu“. Naujas kontraktas pagal formulę 1+1 jį „Žalgirio“ marškinėliais apvilks iki 2023-ųjų.

„Aš labai džiaugiuosi, kad jis čia jaučiasi patogiai ir pats pasiprašė likti. Čia norėčiau paminėti ir savo štabą, – pabrėžė M.Schilleris. – Kiekvienas treneris jame dirba su tam tikrais žaidėjais. Pavyzdžiui, Arne Woltmannas dirba su JoJo. Jie susikūrė labai gerą ryšį.

Manau, ypač pusfinalyje JoJo indėlis buvo labai didelis, kai mes strigome rinkdami taškus. Tai buvo didžiulis impulsas komandai.

JoJo yra labai autentiškas ir puikiai įsiliejo į kolektyvą. Jį čia visi labai mėgsta. Jis yra, kas yra – labai nuoširdus, labai sunkiai dirbantis, pripažįsta klaidas, nebijo klausti. Kai sujungi jo kokybę ir asmenybės bruožus, tai daro jį labai geru komandos draugu.“

J.Lauvergne'as MVP statulėlę dalintųsi su Thomasu Walkupu, kuris finale surinko 28 naudingumo balus, perėmė net 5 kamuolius ir pridalijo 8 rezultatyvius perdavimus. Daugelį jų – o buvo tikrai gražių ir aštrių, pusiau lietuviu „Žalgiryje“ vadinamas amerikietis atliko būtent JoJo.

Savo džiaugsmu žalgiriečiai dar spėjo pasidalinti grįžę namo į Kauną „Žalgirio“ arenoje.

„Dar nežinau – paliksiu tai Jankiui“, – juokėsi J.Lauvergne'as, paklaustas, kaip krikštys pirmąjį trofėjų su „Žalgiriu“ iškovojusį M.Schillerį.

„Visą tą šventę pasiliksime savo rūbinėje. Bet dar nežinau – nelabai organizuotai pradėjome švęsti“, – būsimos šventės planų nedetalizavo M.Grigonis.

„Girdėjau apie žalgiriečių šventimo tradicijas ir jau teko šiek tiek jas matyti, – gudriai šyptelėjo M.Schilleris. – Pasakysiu jums taip – tai ypatingas dalykas. Nežinau, ko tikėtis, bet jau to laukiu.“

Austras nėra didelis vakarėlių liūtas. Trumpai pasidžiaugęs su žaidėjais, treneris planavo skubėti pas savo šeimą.

„Keista, kad jie čia negalėjo būti, – tuščioje „Cido“ arenoje nei sirgalių, nei šeimos narių nerado M.Schilleris. – Bet abiem mano dukroms ir žmonai emocijų daug, todėl aš džiaugiuosi, kad galėsiu grįžti ir su jomis pasidžiaugti. Tiesiog atsipalaiduoti.“

M.Schilleris jau gali mažumėlę atsipalaiduoti. Titulą jam į rankas įteikęs „Žalgirio“ būrys pripažino jį kaip savo vedlį.

„Tai buvo labai gražu, – paklaustas apie P.Jankūno gestą – pirmiausia jam į rankas įteiktą KMT trofėjų, 15min teigė M.Schilleris. – Ne tik jis, bet ir visa komanda palaikė mane nuo pat pradžių. Jankis (Jankūnas), Marius (Grigonis), Milas (Milaknis), Thomasas (Walkupas) – jis kaip lietuvis. Man buvo labai svarbu su jais rasti bendrą kalbą.

Man tai ypatinga pergalė. Paprastai tų šansų laimėti titulus nėra daug. Todėl gauti tokią galimybę yra labai gera.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius